Automobilis

danaga danaga 1244
2007-06-01 15:56 danaga
Viskas paprasta:
-PVM į atskaitą
-nusidėvėjimas pagal priedą
-privalomas civilinės atsakomybės draudimas kaip visada pas draudikus, CASKO draudimas savo nuožiūra
-registracijos mokesčiai į sąnaudas
-jeigu auto be tech apžiūros, reikės pirmą sumokėti naudotojo mokestį, įmokos kodas 7830, geriausiai paskambinti į tech apžiūrų centrą ir sužinoti kiek reikes moket
-jei važiuosite magistraliniais keliais reikia dar už kelius sumokėti, įmokos kodas 7820, bet dabar reikes nuspresti kaip geriau moketi. Nuo liepos žada pardavinėti vinjetes degalinese. Nes dabar tai belieka tik menesiais, savaitėm arba dienom mokėti, nes už pusę metų negalima mokėti.

www.lra.lt/lt.php/svarbus_pranesimas/53

O vežiosit savo reikmėm, ar ruošiatės transporto paslaugas teikti?
S
Soffy 9075
2007-06-01 16:01 Soffy 2011-09-11 05-25
Ačiū labai, labai viskas kaip ir aišku, bet pirkome šiek tiek KITAIP.
Pirktas krovininis automobilis, sumokėjome iš karto, ėjo Technikinę apžiūrą, nepraėjo, reikėjo paremontuoti šiek tiek. Keistas oro filtras 36 Lt, kuro filtras 79 Lt. Serviso darbai -161 Lt. Manau, jog visas tas sumas BE PVM pridedu prie automobilio kainos, kad ir kokios jos nedidelės būtų. Alyva, tepalas nusirašo iš karto? Draudimas nusirašo pamėnesiui, nes už 12 mėnesių, peršoka į kitus metus? O kaip skaitosi? 2007-05-23 apdrausta, tai nuo 06 mėnesio ar skaičiuoti ir 05 mėnesį dienomis? Ko gero dienomis reikia skaičiuoti.
Automobilio Nr.?
Technikinė nusirašo kaip? Irgi mėnesiais? Pirminė 47 Lt ir pakartotinė -17 Lt. Ar irgi pridėti prie pirkimo kainos? O Krovininio automobilio PVM juk galima atskaityti?
Štai kokie klausimai mane kankina:). Noriu apie tai paskaityti pati:).
AČIŪ labai, mergaitės:), kai ką ir atsakėte iš karto:).
Naudosime savo reikmėms, esame statybininkai.
danaga danaga 1244
2007-06-01 16:45 danaga
Soffy, na net nežinau kokias nuorodas tau nurodyti.
PMĮ 17 str. komentaras (dėja, dabar VMI puslapyje komentaro nebeliko kiek suprantu)
6.7. Dėl autotransporto priemonių eksploatavimo išlaidų.
Įmonių buhalterinėje apskaitoje fiksuojamos ūkinės operacijos, tarp jų ir susijusios su autotransporto priemonių panaudojimu, turi būti pagrįstos dokumentais. Atsižvelgdama į veiklos pobūdį, važiavimo dažnumą ir kitas darbo sąlygas, įmonė pati nusistato, kokiais dokumentais turi būti įforminama kelionė ir degalų bei kitų medžiagų sunaudojimas.
Visi autotransporto priemonės panaudojimo ir degalų suvartojimo duomenys gali būti nurodyti viename dokumente (jei įmonei tai patogu) arba išdėstomi keliuose dokumentuose (degalų nurašymo aktuose, įvairiuose suvestiniuose žiniaraščiuose ir kt.). Dokumentai turi būti patvirtinti atsakingų asmenų parašais.
Degalų sunaudojimo normas įmonės vadovas patvirtina atsižvelgdamas į gamintojo nurodytus transporto priemonės techninius duomenis arba į Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro 1995 m. spalio 12 d. įsakymu Nr. 405 „Dėl automobilių kuro normų nustatymo metodikos“ (Žin., 1995, Nr. 85-1933) patvirtintas kontrolines (bazines) kuro sąnaudų normas.
Apskaičiuojant apmokestinamąjį pelną, sunaudotų degalų įsigijimo kaina, taip pat kitos autotransporto priemonės eksploatavimo išlaidos (perduotų naudoti tepalų, padangų, plovimo medžiagų, filtrų, įvairių smulkių detalių įsigijimo kaina ir kt.) priskiriamos prie leidžiamų atskaitymų.
Sunaudotų degalų kiekį tvirtina įmonės vadovas ar jo įgaliotas asmuo. Apskaičiuojant apmokestinamąjį pelną, prie leidžiamų atskaitymų galima priskirti tik faktiškai nuvažiuotam (siejamam su įmonės pajamų uždirbimu) atstumui tenkantį degalų kiekį, neviršijantį norminio kiekio.
Prie leidžiamų atskaitymų priskiriamos išlaidos, susijusios su specializuotų organizacijų atliekamais patarnavimais (mokėjimai už technines apžiūras, plovimą ir kt.). Šios išlaidos leidžiamais atskaitymais pripažįstamos remiantis atitinkamai įformintais tų patarnavimų atlikimo dokumentais.
L
Loreta13 30842
2007-06-01 19:38 Loreta13 2011-09-11 05-25
Soffy
Apie IT pasiskaityti nieko nėra geriau, kaip
www.apskaitosinstitutas.lt/docs/12_VAS_metodines_puslapiui.pdf
S
Soffy 9075
2007-06-01 20:15 Soffy 2011-09-11 05-25
Jūs arba labai gerai arba labai blogai apie mane galvojate smile. Tik galvoju kas galėtų rodyti, jog galvojate gerai smile.
Skaičiau, aišku, tik apsispręsti man tai visai nepadėjo:).
Mane ir neramina tas:
1. Turto įsigijimo kaina jį perkant iš kitų asmenų turi būti nustatoma prie jo pirkimo kainos pridedant visus su pirkimu susijusius mokesčius (muitų, registravimo ir kt.), transportavimo, sumontavimo, patikrinimo, instaliavimo bei kitas tiesiogines išlaidas, susijusias su turto įsigijimu.

Nereikšmingos (arba jeigu jos yra keletą mokestinių laikotarpių pastovios) trumpalaikio turto transportavimo ir jų paruošimo naudoti sumos gali būti neįskaičiuojamos į jo įsigijimo kainą, bet nurašomos kaip veiklos sąnaudos, t.y. priskiriamos leidžiamiems atskaitymams tą mokestinį laikotarpį, kurį jos patiriamos.
Lyginant su automobilio verte, registravimo, patikrinimo išlaidos praktiškai visada bus labai jau kuklios, tai kam taip rašyti:)?

Kur rašoma KAIP pripažįstamos automobilių draudimo sąnaudos? Aš, sakykim, kad įsivaizduoju, jog lyg ir turėtų būti pripažįstama mėnesiais, jei jau ne nuo sausio 1 dienos apdraustas automobilis, o KUR apie tai rašoma?
Arba Transporto priemonių naudotojų mokestis?
Mane kaip ir įtikino, kad nesismulkinčiau su automobilio PRADŽIOS eksploatavimo sąnaudomis, bet norėčiau irgi visą tai pamatyti parašytą:).
Esu labai smulkmeniška ir neįdomi :(, MERGELĖ esu :).
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?id=1000043054
7) transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įmokos priskiriamos leidžiamiems atskaitymams, tuo atveju, jei įmonė transporto priemonę naudoja savo veikloje pajamoms uždirbti.
Viso šito kaip ir skaityti nereikia, aišku, bet irgi parašyta tik tiek.
Jūs dirbate ir per laiką visą tai išsiaiškinate ir randate gal savaime, po truputėlį:), o man viso šito reikia PIRMĄ kartą gyvenime :). Ir greitai reikia, dėl tam tikrų priežasčių:).
Man nepatinka nusišnekėti, nors gal kam nors ir kitaip atrodo :). Todėl noriu padaryti bent jau tiek teisingai, kiek man pačiai atrodo, kad aš darau teisingai:).
O, siaube, kiek prirašiau, niekas neskaitys tikrai, bent jau aš, tokių rašinėlių neskaitau niekada:).
Rolf Rolf 17196
2007-06-01 20:37 Rolf 2011-09-11 05-25
Soffy, apie auto draudimą galite paskaityti čia:

www.buhalteris.lt/index.php?cid=819&new_id=600
Gal kiek aiškiau bus smile

PMĮ 7 straipsnyje nustatyta, kad pajamos ir sąnaudos pripažįstamos pagal pajamų ir sąnaudų kaupimo, palyginimo ir kitus buhalterinę apskaitą reglamentuojančiuose teisės aktuose nustatytus apskaitos principus. Todėl, skaičiuojant apmokestinamąjį pelną, mokestinio laikotarpio leidžiamiems atskaitymams priskiriama tik tam mokestiniam laikotarpiui proporcingai tenkanti draudimo įmokos dalis.
S
Soffy 9075
2007-06-01 20:45 Soffy
Ačiū labai:), viskas aišku, aš nemoku ieškoti tiesiog katastrofiškai :(.
Suprantate, tokie dalykai žinomi kaip ir iš bendro išsilavinimo, aš paskaičiavau teisingai NEskaitydama, bet RASTI parašytą vis tik norėtųsi:(.
Tada dar suraskite apie Transporto naudotojų mokesčio sąnaudų pripažinimą :) arba paaiškinkite KAIP ieškote:), tai gal bus kaip meškerė kvailam žmogui:).
Čia man sufleruoja, kad mokama tik iki kalendorinių metų pabaigos?, tai tada klausimas apie pripažinimą kaip ir atpuola:).
L
Loreta13 30842
2007-06-01 23:32 Loreta13 2011-09-11 05-25
Soffy Pirmiau reik jums įmonėje apsibrėžti, kas jums yra reikšminga, o kas ne. Ypač įsigyjant IT.
Apskaita - kūrybinis darbas:)) Pedantams, norintiems viską žinoti nuo A iki Ž, tai daug nervų kainuojanti sritis.
Tiesiog jums reik apsirašyti, kad, tarkime, išlaidos įsigyjant IT iki 200 Lt jums yra nereikšmingos ir tai yra veiklos sąnaudos. Tai palengvins jūsų apsisprendimą.
Įsivaizduokite, kad jums reik perrinkti obuolius - didelius į vieną dėžę, mažus į kitą. Juk kažkas turi nustatyti, kas yra "mažas" smile kitaip pražilsite apžiūrinėdama kiekvieną obuolį:))
Galų gale, jūs galite pasirašyt, kad visos išlaidos, padarytos iki eksploatavimo pradžios didina IT įsigijimo savikainą. Ir bus vėl visiškai aišku ir ramu.:))
Na, o visi automobilių draudimai (kaip dažnai ir kiti dalykėliai, kurie matuojami laiko matais - mėnesiais) sąnaudomis pripažįstami palaipsniui, kas mėnesį.
Kelių mokestis, už važiavimą magistraliniais keliais (A1-A18) sąnaudomis pripažįstamas "de fakto". Sumokėjote iki metų pabaigos - galite pripažinti. Mokate kas dien - kas dien sąnaudos. Būtų galimybė mokėt už du metus - dalintumėte proporcingai.
Esmė - sąnaudas reik patirt.
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

P. S. Šiandien pusę dienos su dukra "mergele" užsakinėjome bilietus į Londoną. Galvojau "mirsiu" kol ji perskaitys visas instrukcijas apie bagažą, draudimą, oro uosto mokesčių esmę, transporto tvarkaraščius - kas, kaip, kodėl....taip ir neužsisakėme:))))), nes jai liko daug labai neaiškių niuansų.:))
S
Soffy 9075
2007-06-02 10:49 Soffy
Ačiū:). Dabar gal ir kitiems nebeatrodysiu tokia NEnormali :rollsmile
Gera gyventi NEmergelėms smile smile.
urtele urtele 13511
2007-06-02 14:10 urtele 2011-09-11 05-25

Loreta13 rašė: Soffy
Šiandien pusę dienos su dukra "mergele" užsakinėjome bilietus į Londoną. Galvojau "mirsiu" kol ji perskaitys visas instrukcijas apie bagažą, draudimą, oro uosto mokesčių esmę, transporto tvarkaraščius - kas, kaip, kodėl....taip ir neužsisakėme:))))), nes jai liko daug labai neaiškių niuansų.:))

Užjaučiu ir pas mane "mergelė", kol kas mane guodžia tik tai, kad kelionė ilgiausia iki Vilniaus. smile
L
Loreta13 30842
2007-06-02 14:25 Loreta13 2011-09-11 05-25

urtele rašė: Užjaučiu ir pas mane "mergelė", kol kas mane guodžia tik tai, kad kelionė ilgiausia iki Vilniaus. smile
Nereikia jokių užuojautų:)) Mano "mergelė" šauni teisininkė. Tiesiog tai, ką ji daro, visuomet nori žinot itin gerai, giliai ir viską suprast.
R
Roslida 64
2007-09-07 20:59 Roslida
Labas vakarėlis, gal galite man padėti norime nomuotis savivarti iš kito UAB, tik va nežinau kokius dokumentus reikia forminti, gal kas galite iš patirties pasakyti kaip tai daroma. aišku savivartis mūsu įmonei pajamas uždirbs.
L
Loreta13 30842
2007-09-07 21:06 Loreta13
Surašysite nuomos sutartį, numatysite atlygį ir psio:))
Gausite sąskaitas už nuomą. Jums tai bus sąnaudos.
Degalai (pagal nustatytą normą), tepalai, eksploatacinės medžiagos, remontas taip pat bus jūsų sąnaudos.
O jei nuomosite iš jų su jų vairuotoju tam tikram darbui atlikti - sąnaudos bus tik nuoma.
A
audra123 239
2007-09-07 21:11 audra123 2011-09-11 05-32

Roslida rašė: Labas vakarėlis, gal galite man padėti norime nomuotis savivarti iš kito UAB, tik va nežinau kokius dokumentus reikia forminti, gal kas galite iš patirties pasakyti kaip tai daroma. aišku savivartis mūsu įmonei pajamas uždirbs.


Tik būtinai sutartyje nurodykite sutarties galiojima laiką, pvz. metus, o paskui jei reiks pratęsite.
R
Roslida 64
2007-09-07 21:14 Roslida
ačiū Loreta kad atsiliepei, bet parašysiu jums situacija kokia žada buti pas mus, na žada tas savivartis dirbti po musu įmonės "stogu" ir kaip dabar padayti kad jam tiesiogiai butu galima per banka pervesti tas jo uždirbtas pajamas. na aš galvojau taip jeigu mes toij sutartyje parašytume kad nuomos sudaroma suma yra 10.000lt ar nebutu per daug į mėnesi, nes realiai jis gali uždirbti apie 70.000lt. kaip galime padaryti kad nereikėtu tuos jo pinigus gryninti, o norėtusi per banka. tik va nežinau kaip?
L
Loreta13 30842
2007-09-07 21:19 Loreta13 2011-09-11 05-32
Roslida Nelabai suprantu jūsų klausimo:))
Nuomininkai jums rašys sąskaitas už nuomą, o jūs rašysite sąskaitas savo pirkėjams. Atsiskaitymas "per banką" natūralus atsiskaitymo būdas.
Apie nuomą:
www.apskaitosinstitutas.lt/docs/20%20skyrius.pdf
R
Roslida 64
2007-09-07 21:27 Roslida
aš tai suprantu kad normalus atsiskaitymas per banka, o realiai kokia gali buti to savivarčio nuoma per mėnesi kaip jus galvojate? ir dar jeigu su vairuotoju tai mes jam atlyginimo nemokame ir jokiu mokesčiųu kas liečia tą vairuotoja. tik mokame nuomja už transporta priemone.
L
Loreta13 30842
2007-09-07 21:39 Loreta13 2011-09-11 05-32

Roslida rašė: aš tai suprantu kad normalus atsiskaitymas per banka, o realiai kokia gali buti to savivarčio nuoma per mėnesi kaip jus galvojate? ir dar jeigu su vairuotoju tai mes jam atlyginimo nemokame ir jokiu mokesčiųu kas liečia tą vairuotoja. tik mokame nuomja už transporta priemone.
Reali kaina - jūsų ir nuomotojų derybų objektas. Aš jos tikrai nežinau.
Jei nuomosite su vairuotoju, jokių su darbo santykiais susijusių mokesčių nemokėsite. Mokėsite tik nuomą.
O kokius darbus jums atliks ir kiek jūs iš savo užsakovų prašysite už tai, tai jau jūsų reikalas. Nuomotojo tai neturi dominti.
R
Roslida 64
2007-09-07 21:49 Roslida
labai ačiū už išsamu išdėstymą, tik jeigu nesunku jums o kaip sudelioti korespondencijas.
Gavus sąskaita už nuoma
D 202XX (busimu laiku sąnaudos)
K 443 (skola)
Apmokėjus:
D 443 (skola)
K 271
o mėn gale:
D 611XX (nuomos sąnaudos0
K 202XX (busim laik sąn.)
Ar gerai sudeliojau.
L
Loreta13 30842
2007-09-07 22:03 Loreta13
Už nuomą sąskaitas, kiek įsivaizduoju, gausite kas mėn. ir jokių būsimų laikotarpių sąnaudų nereiks registruoti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui