marte rašė:
auslyte rašė: sveiki, o gal galit pasidalinti receptais kaip darot troskinius su mesyte?
man labai patinka šitas iš maltos mėsos.Dedu viską iš akies,ir ką turiu šaldytuve
1.Apvirti bulves,nepilnai .
2.Ištepi kepimo formą (galima tefloninę,silikoninę,stiklinę)riebalais(margarinas,aliejus).
3.Tada griežinėliais supaustai apvirtas bulvytes ir iškloji dugną,galima iki 2 sluoksnių.
4.Tada paruoši sumaltą,sukapotą,mėsytę.Galima dėti kelių rūšių .Aišku ji turi būti su prieskoniais.gali dėti grybų(va čia praverčia šaldytuve esantis turinys ir jūsų fantazija)
5.paruoštą mėsytę dedi ant bulvių.Kokių 3-4 cm sluoknis.
6.Ant viršaus dedu įvairių daržovių mišinio-smulkiai pjaustyto arba tarkuoto(morkos,svogūnai.paprika,cukinija,česnakas...)
7.Užbarstau tarkuoto sūrio.
8.Imam 2 kiaušinius,grietinės,česnako(išspausto),tepamo sūrelio ,prieskonių pagal savo skonį ,išplakam padažą.Padažu apipilam visą sluoksniuotą troškinį .Padažo kiekį reikia reguliuoti pagal skardos dydį.Jei ji didelė ,aišku reikės daugiau.
9.Kepam apie 30-35 min orkaitėje.\
10,Kai išimam iš orkaitės leiskit 10 min ataušti.tada jis labai gražiai susipjausto.
Skanaus ,pabandykite,tikrai labai skanus
Tą patį galite ir su žuvim padaryti
Marte, ačiū už ideją. Improvizacija tavo recepto: vakarikštės virtos bulvės, kepta šoninė - supjausčiau gabaliukais, ant viršaus pakepintų pievagrybių su svogunais ir užpiliau tavo padažu. Kepiau apie 15 min. Gavosi labai skanu.