Papildoma laisva diena

2024-09-17 10:03 VardukePavarduke
Sveiki,
Įmonėje gen. direktorė nori suteikti papildomą laivą dieną tom dienom, kai yra darbuotojo gimtadienis. Tiesiog tai bus papildomas skatinimas, dovana. Ta diena bus apmokama, tačiau darbuotojas neis į darbą. Kaip turėtų teisingai būti įforminama tokia diena? Ar turėtų būti įsakymas, kuriame bendrai nurodoma, kad yra nustatoma įmonėje tokia tvarka? Ar turėtų būti vienkartinis įsakymas konkrečiam darbuotojui. Tačiau tada kyla klausimas, kaip tokia diena žymėtųsi laiko apskaitoje?
Ar tiesiog reikėtų daryti, kaip esu girdėjusi, jog daro kitose įmonėse - dabuotojas parašo atostogų orašymą, o jei per tą dieną nenutiko, prašymas suplėšomas ir tiesiog žymima kaip darbo diena?
Elste Elste 27340
2024-09-17 10:15 Elste 2024-09-17 14-42
girdėjote, kaip daro nelegaliai, todėl viešai čia rašyti tokių darymų nereikėtų:)))
Viskas yra įmonės vidaus tvarka. Jeigu nusimatote tokią dovaną, kaip laisvą dieną, tai ir aprašote įmonės vidaus dokumentuose - darbo tvarkos taisyklėse, koletyvinėje sutartyje ar įsakymą tokį išleidžiate.
Tabelyje sutartinį žymėjimą sugalvojate, tarkim KR - kitų rūšių atostogos, kurios apmokamos vidutiniu darbo užmokesčiu (na kaip mamadienis koks). Aptariate, apsirašote ir taip darote.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui