Tininga rašė: Filippova rašė: gyvate rašė: Turbūt tas "naminis" pienas iš tetrapakų buvo.....
Kad ne
vienas dedukas turi 2 karves ir kartais atveža... bet pas mane ilgiau negu 2 paras neišsilaiko - ir šaldytuve surūgsta....vyras jau sako, gal reikia virint?
ot, kaip toli jau nuo tikro maisto - nieko neišmanom, net kaip tą šviežumą ir ekologiškumą išsaugot
Šis dalykas labai priklauso nuo pieno indų priežiūros. Kitaip tariant - jei piene bus daug pieno rūgšties bakterijų, jis greitai ims rūgti. Skirtingų karvių pienas irgi skirtingai laikosi. Mano tėvai neseniai turėjo pieno ūkį, tai tikrai skirtingas pienas būna. Štai dabar turi karvutę, pienas labai baltymingas, riebus, bet kai reikia surauginti, tai laukia kelias dienas šiltai padėjus. Kambario temperatūroje šviežias būna parą ir daugiau...
Taip. Priklauso nuo indo (nereikia taip švariai plauti:)) greičiau surugs
nuo karvės pieno. Kuo riebesnis, tuo ilgiau nesurugs.
Va kaip ir ožkos pieną - xrien surauginsi. Savaitę gal kokią turi stovėti ir tai dar. Todėl jų sūriai ir brangūs, nes sunku padaryti, kai taip nerūgsta