Naudingi patarimai

Elvusia Elvusia 19998
2011-08-22 14:23 Elvusia 2011-09-11 07-26

vvirginija1 rašė: Pakartosiu Elvusios žodžius man kažkada pasakytus, tai kas kad maža, bet kepa kaip didelė :))
Ir tikrai, esu patenkinta

Ir dar galiu pridėti: kaip aš anksčiau be jos gamindavau? smile
Viską: plovą, apkepus, pyragus, mėsą kepu joje.
Pernai joje džiovinau grybus - idealu.
Nustačiau žemiausią temperatūrą, sudėjau ant grotelių - liuksiškai gavosi :)
amadina22 amadina22 19757
2011-08-22 14:25 amadina22 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:

vvirginija1 rašė: Pakartosiu Elvusios žodžius man kažkada pasakytus, tai kas kad maža, bet kepa kaip didelė :))
Ir tikrai, esu patenkinta

Ir dar galiu pridėti: kaip aš anksčiau be jos gamindavau? smile
Viską: plovą, apkepus, pyragus, mėsą kepu joje.
Pernai joje džiovinau grybus - idealu.
Nustačiau žemiausią temperatūrą, sudėjau ant grotelių - liuksiškai gavosi :)

O ar nėra per maža? Tokia nebrangi, aš irgi užsinorėjau.
2011-08-22 14:26 vvirginija1 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:
Ir dar galiu pridėti: kaip aš anksčiau be jos gamindavau? smile
Aha, be jos gyventi nebemokėčiau smile
2011-08-22 14:30 vvirginija1 2011-09-11 07-26

amadina22 rašė:
O ar nėra per maža?
Na didelės skardos kaip į didelę orkaitę neįdėsi, bet pilnai pakanka. Gi negaminam savaitei, o galų gale esant svečiams anadien iškepiau šonkauliukus su bulvėm, tai kol tuos suvalgė aš jau iškepiau antrą partiją. Ir vėl šiltas maistas, ir gerai
amadina22 amadina22 19757
2011-08-22 14:32 amadina22 2011-09-11 07-26

vvirginija1 rašė:

amadina22 rašė:
O ar nėra per maža?
Na didelės skardos kaip į didelę orkaitę neįdėsi, bet pilnai pakanka. Gi negaminam savaitei, o galų gale esant svečiams anadien iškepiau šonkauliukus su bulvėm, tai kol tuos suvalgė aš jau iškepiau antrą partiją. Ir vėl šiltas maistas, ir gerai

Na, Elvusia rašo, kad plovą gamina, tai tur būt kokiame žemame troškintuve, aukštą pruodą neįdėsi.
Labai užsinorėjau.
vovere vovere 25997
2011-08-22 14:36 vovere 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:
Ir dar galiu pridėti: kaip aš anksčiau be jos gamindavau? smile
Viską: plovą, apkepus, pyragus, mėsą kepu joje.
Pernai joje džiovinau grybus - idealu.
Nustačiau žemiausią temperatūrą, sudėjau ant grotelių - liuksiškai gavosi :)

o kaip ta konvekcinė krosnelė laikosi?
2011-08-22 14:37 vvirginija1
Elvusia, o kaip tą krosnelę valot. Man jau taip negražiai prisitaškė, prikepė, reikia valyti, ale bijau kad tų kaitinimo elementų nesugadinčiau
Elvusia Elvusia 19998
2011-08-22 14:39 Elvusia
Tikrai ne per maža.
Pats tas dydis šeimai pietums.
Plovą gaminu stikliniame inde su dangčiu.
Tas mano indas gal kokių 2,5 litro talpos.
Viską sudedu, užpilu vandeniu ir kišu į orkaitę.
Nei maišyt, nei prisvyla, nei vargt.
2011-08-22 14:40 vvirginija1 2011-09-11 07-26

vovere rašė:
o kaip ta konvekcinė krosnelė laikosi?
Pas mane asmeniškai, tai ta konvekcinė jau nebenaudojama smile smile
Gal dėl to, kad virtuvėje nėra vietos kur pastatyti, tai nebesinori nešioti, į tą orkaitę įkiši, viens du, ir yr.... smile
2011-08-22 14:44 vvirginija1 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:
Plovą gaminu stikliniame inde su dangčiu.
Man anadien suskilo tas stiklinis indas, nesupratau kodėl smile Svarbiausiai jau kiek kartų jame kepta, ir nieko. O dabar nei iš šio, nei iš to taukšt ir nebėr. Ir vėl nuostolis smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-08-22 14:45 Elvusia 2011-09-11 07-26

vvirginija1 rašė: Elvusia, o kaip tą krosnelę valot. Man jau taip negražiai prisitaškė, prikepė, reikia valyti, ale bijau kad tų kaitinimo elementų nesugadinčiau

Paskutinį kartą (kadangi pusė pyrago išbėgo ir žiauriaiusiai viskas prisvilo) valiau taip: išsinešiau į lauką. Išpurškiau visą visdų ir išorę Amway LOC'u.
Palikau kokiom 10-čiai gal minučių.
Tada į purkštuką, kur purškiu gėles, prisipyliau šilto vandens ir vidų purškiau, kad bėgo per kraštus. Na, man taip atrodė lengviau.
Tada viską gražiai išvaliau šluoste, ir išblizginau vienkartiniu rankšluosčiu.
Žinoma, tą pačią dieną nekepiau, leidau išdžiūti. Išsivalė tiesiog puikiai, blizga vidus ir išorė. Kepiau - viskas veikia :)

Pirmą kartą taip sugalvojau, nes jau nežinojau nei ką daryt. Buvau per daug tešlos supylus į skardelę, ir kai pradėjo pyragas bėgti, tai kokia pusė jo išbėgo, kur tik rado tuščios vietos. Ir dar susvilo viskas. Kitaip būčiau švariai neišvalius.
O šiaip, elementariai kai prisitaško - papurškiu LOC'u ir išvalau šluostele.
KJurate KJurate 6546
2011-08-22 14:46 KJurate
Skaitinėju apie elektrines krosneles ir ciklonines krosneles. kokie už ir prieš, kas jau turite?
2011-08-22 14:46 vvirginija1 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:
Viską sudedu, užpilu vandeniu ir kišu į orkaitę.
Tai čia nevirtus ryžius supilat ir visa kita kas tik dedama į plovą sudedat iš karto?
Elvusia Elvusia 19998
2011-08-22 14:48 Elvusia 2011-09-11 07-26

vvirginija1 rašė:

vovere rašė:
o kaip ta konvekcinė krosnelė laikosi?
Pas mane asmeniškai, tai ta konvekcinė jau nebenaudojama smile smile
Gal dėl to, kad virtuvėje nėra vietos kur pastatyti, tai nebesinori nešioti, į tą orkaitę įkiši, viens du, ir yr.... smile

Aš tą konvekcinę ant šitos laikau. Kepu joje bulves ir, šiaip, mėsytę, kai gaminu tai pietums.
Jei nebūtų kur padėti, ko gero, ir aš nenaudočiau.
Bet naudoju žymiai rečiau, nei iš karto.
Rolf Rolf 17196
2011-08-22 14:50 Rolf 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:
Plovą gaminu stikliniame inde su dangčiu.

Kiek laiko ir kokia temperatūra turi būti. Nenorėčiau pati eksperimentuoti. smile
Ir dar. Kaip kotletukus išsikepti? Kiek laiko užtrunka, kokią temperatūrą nustatyti?
Kol kas tik vištieną ir bulvytes moku ruošti su šia krosnele smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-08-22 14:51 Elvusia 2011-09-11 07-26

vvirginija1 rašė: Tai čia nevirtus ryžius supilat ir visa kita kas tik dedama į plovą sudedat iš karto?

Tikrai taip.
Jei gaminu su kiauliena, mėsą prieš tai pakepinu keptuvėje.
Jei su vištiena - dedu iš karto.


O tas stiklinis indas pas mane dar mamos laikų.
Kiek pirkau pati, tiek visų jau nebėra. Sudužę.
O šitas, subraižytas ir toks senoviškas. Bet idealus :)
Labai saugau jį :)
Elvusia Elvusia 19998
2011-08-22 14:54 Elvusia 2011-09-11 07-26

Rolf rašė:
Kol kas tik vištieną ir bulvytes moku ruošti su šia krosnele smile

Ar gerai ten tada tau gavosi?

Matai, Rolf, plovą gaminu orkaitėje. Nemėginau tokioje, kokią dabar įsigijai.
Bet kotletus drąsiai mėginčiau. Žinai kaip?
Ogi, vyniočiau juos į foliją. Arba, dėčiau ant kokios nors skardelės. Žinai ką, kaip tik susiruošiau kepti kalakutienos maltinukus.
Kepsiu kokiai 17:30 valandai (sūnus tuo metu atvažiuos). Būtinai tau paskambinsiu ir pasakysiu, ar pavyko ir ką dariau. Ok?

Jei ir kitoms bus įdomu, galėsiu ir čia parašyt.
Paeksperimentuosim :)
Elvusia Elvusia 19998
2011-08-22 14:58 Elvusia 2011-09-11 07-26

KJurate rašė: Skaitinėju apie elektrines krosneles ir ciklonines krosneles. kokie už ir prieš, kas jau turite?

Man jų reikia abiejų.
Cikloninėj labai gardžiai iškepa bulvės ir mėsytė. Mėsytė būna išvarvėjusiu riebalu. Juk mes dabar maitinamės, kaip galima sveikiau :)
O daržovės (cukinija, svogūnas, morka, paprika), iškepusios kartu su bulvėm ir mėsyte, būna idealaus skonio :)


Be orkaitės, nežinau nežinau, netempčiau ilgai :)))
Kugelis čenakinėse, minėtas plovas, troškiniai, obuolių pyragas (kasdien paskutiniu metu).
Sprandinės gabalą kepu vyrams pietums išsinešti, arba šiaip kokį gabalą mėsos, kuri paskui bus valgoma šalta.
vovere vovere 25997
2011-08-22 15:02 vovere 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:
Paeksperimentuosim :)

orkaitėj tai aš dabar beveik visada kotletus kepu, nereikia stovėti prie keptuvės ir ir viryklė neapsitaško smile
Rolf Rolf 17196
2011-08-22 15:02 Rolf 2011-09-11 07-26

Elvusia rašė:
Bet kotletus drąsiai mėginčiau. Žinai kaip?
Ogi, vyniočiau juos į foliją. Arba, dėčiau ant kokios nors skardelės. Žinai ką, kaip tik susiruošiau kepti kalakutienos maltinukus.
Būtinai tau paskambinsiu ir pasakysiu, ar pavyko ir ką dariau. Ok?

Būtinai pranešk, kaip pavyko. Rytoj ruošiuos gaminti, tai reikia iš anksto susižinoti.
O vištiena tikrai pavyko smile Ačiū tau.
Būtų neblogai, jei kas nors pasidalintų informacija, ką ir kaip paruošti konvekcinėje krosnelėje. Tiesiog neturiu laiko kol kas eksperimentams smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui