Naudingi patarimai

Elvusia Elvusia 19998
2012-07-11 21:26 Elvusia
Nu tas tavo minkštas kilimas tikrai labai fainas. Bet jau geriau išsikviesčiau kokius švaros brolius, kad siurbliu iškedentų.
Pas mane kilimų nėra. Pirmame aukšte nei vieno. Išmečiau visus velniop. Liko tik kiliminė danga miegamajame. O buvo visas namas išklotas kilimine danga.
Prieš kelias dienas ir iš po stalo iškutenau kilimą - dulkių surinkėjas.
Kabo dabar ant balkono krašto. Gal rudenį ir pareis namo, nežinau...
vovere vovere 25997
2012-07-11 21:38 vovere
o kažin tų švaros brolių iškvietimas kiek kainuotų? o jie tokias paslaugas iš vis teikia? reiktų pasidomėt smile ačiū už mintį, kažką galvosiu smile
2012-07-11 21:42 vvirginija1
Šitas šitas, aš dar šiek tiek stipresnį pasidarau negu ten rašo, lygtai rašo 1 kaušelis šampūno ant 9 kaušelių vandens, tai aš pilu tik kokius 8 vandens.
Vovere, išsinešk į lauką kilimą tai greit prasivalysi ir akimirksniu bus sausas, nes kambary tai kelias dienas tas kvapas laikosi kol išsivėdina
vovere vovere 25997
2012-07-11 21:58 vovere
tai jo reiks į lauką neštis, bus geriau
tarp kitko dabar mačiau pirkti kilimą panašų kaip mano bet su debesim jei turėčiau kur dėt pirkčiau smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-07-11 22:00 Elvusia

vovere rašė:
o kažin tų švaros brolių iškvietimas kiek kainuotų? o jie tokias paslaugas iš vis teikia? reiktų pasidomėt smile ačiū už mintį, kažką galvosiu smile

Čia tik kaip mintį mestelėjau. Esu oprieš tokios chemijos naudojimą. Viskas nusėda kvėpavimo takuose. O voveriukai dar tokie mažučiai. Raitysis ant to kilimo ir kvėpuos vanišais...
Žinai ką aš dariau: pasiskolinau tą gerąjį plaunamąjį dulkių siurblį ir karštais garais išvaliau kiliminę dangą. Ir labai puikiai. Bet gi miegamajame tai nebūna jokių dėmių ir tik dulkes nusisiurbti.
vovere vovere 25997
2012-07-11 22:10 vovere
tai va, man reikia jau dėmes išvalyt, bandysiu lauke valyt išgaruos tikėkimės
vo man kilimas smile
www.senukai.lt/baldai-namu-apyvoka-kanceliari...
2012-07-11 22:14 vvirginija1

vovere rašė:
vo man kilimas smile
Tu raminkis su tom karvėm kol ragai augti nepradėjo, arba pienas kauptis :)))
vovere vovere 25997
2012-07-11 22:20 vovere
tu gal ramiau biški su tokiais išsireiškimais smile smile
2012-07-11 22:24 vvirginija1

vovere rašė:
tu gal ramiau biški su tokiais išsireiškimais smile smile
smile smile smile smile
2012-07-12 18:02 vvirginija1

Dalia29 rašė:
O vat kas ta Sodra ir kaip tos lėšos naudojamos, kitas klausimas. Nors, apsilankius pas gydytoją, ir gavus nemokamai kompensuojamų vaistų už 400 litų, ir apie Sodros funkcijas kitaip pradedi galvoti.


urtele rašė:
Tai pasiseka tiems , kurie gali kitaip galvoti... Vakar teko pakalbėti su kaimyne, paklausiau jos ir pagalvojau, kaip pasiseka žmonėms, kurie sulaukę senatvės čiauktš numiršta arba turi kažkokių sunkių, lėtinių ligų. smile Pasirodo senatvėj, tai jau privalumas. Kaimynės vyras jau metai nevaikšto, guli "ant lovos", jam 83 metai. Dirbo 50 metų, mokėjo mokesčius, tais laikais buvo darbo ir karo veteranas. Pasiteiravau ar yra mokama kokia slauga, ar gauna kokių higienos priemonių-pasirodo nepriklauso, nes nėra baisių ligų. smile Šeimos gydytojas galėjo tik atsiųsti į namus sesutę, kuri paėmė analizus, o , kad nustatyti kažkokią ligą reikia kreiptis į stacionarą. Ir ką jūs manot, išsikvietė greitukę, nuvežė į ligoninę, o ten gydytojas pasakė,nevaikštančių mes neguldom, nes neturim vyrų-sanitarų. smile Ir ką, žmonės grįžo namo su taksiuku. Vinintelis šiam žmogui išsigelbėjimas-patirti insultą, tada jau priklauso slauga ir higienos priemonės arba kelis mėn pagulėt slaugoj, kad žmona pailsėtų.
Teko girdėti jau ne vieną tokį atvejį su tom slaugom. O aš sakyčiau čia viskas nuo daktarų priklauso, kartais lengvesnį ligonį popieriuose pagražina taip kad jam žiūrėk ir slauga priklauso. Aišku tai kainuoja, bet kai gauni slaugos pinigėlius viskas atsiperka su kaupu.
Kiek pamenu Elvusia žadėjo mamukui tvarkytis, kažin ar susitvarkė smile
Elvusia Elvusia 19998
1 2012-07-12 18:19 Elvusia
taigi mano mama dar vaikšto. Gali nueiti į tualetą (nors po jos apsilankymo visad turiu patvarkyti), gali pasiimti maisto. Jai nepriklauso jokia slauga.
Birželio 30 naktį kvietėm greitąją mamai. Jau vakare ji man buvo kažkokia neaiški, o naktį, matau, kad nori kažką pasakyti, bet negali.
Tonas, kuriuo man atsakė, kad lauktume, kai paskambinau, panašiai toks: skambina čia visokie dėl mirtininkų, miegot trukdo.
Na, atvažiavo, pamatavo spaudimą. Mama nekalba. Spaudimas 80 ant 50. Nėra jo praktiškai.
Ką gi, sako: rankas kojas judina - ne insultas. Dėl žemo spaudimo į ligoninę nevešiu, nes niekas jos neguldys.
Vat taip va...
Suleido vaistų, keliančių spaudimą ir išvažiavo. Patarė pirmadienį kreiptis į šeimos gydytoją ir paguldyti į slaugos ligoninę.
Nu jptvjm, pagalvokit: spaudimo nėra, į ligoninę neveža. Jei išgyvensi iki pirmadienio - tavo laimė. Tada jau šeimos gydytojas paguldys į slaugą. Nereikia mums tos slaugos ligoninės. Vos mamai užsiminiau, ji apsiverkė ir sako: pasikarsiu, jei išveši.
Kaip jums tai?
Žodžiu, sekmadienį iš pat ryto aš į mašiną, į vaistinę. Nupirkau vaistų, keliančių spaudimą.
Pirmadienį mama vėl eina, vėl kalba. Ir iki šiol va, viskas gerai. Net vyrui padeda vištas nupešti.
Nereikia mums tos slaugos. Tegul jie ją susikiša....
Bet ir aš nepasistengsiu Sodrai mokėti mokesčius...
vovere vovere 25997
2012-07-12 18:40 vovere
na man panašiai buvo su mano tėvuku, kol dar buvo gyvas. grįžus namo radau į tokį nelabai besiorientuoantį laike, klausiu kas yra nieko nesako tik sako skauda, aš aišku į greitąją iš kart tai išvežė, o ten nuvažiavus atsiklausiau moralo kaip neprižiūriu tėvo (aš gyvenau kitur o jis namie būdavo vienas) ir kad maždaug nieko nerandam turbūt neguldysim, nors tėvas nelabai orientuojasi. o aš tuo metu dar ir laukiaus stoviu su pilvu ašaros rieda o man aiškina kad nieko čia nėra ir maždaug reikia geriau prižiūrėt. bet, vis dėl to pasisekė tada paguldė į ligoninę. tik tiek kad pagyveno vos keletą savaičių.
2012-07-12 18:50 vvirginija1
Na tiems "dar vaikštantiems" irgi yra nustatoma kokia tai dalinė priežiūra, nes ne viską žmogus pats begali pasidaryti. Anksčiau būdavo 152 litai ir vaistų kompensacijos rūšis kitokia, daugiau kompensuodavo negu paprastiems pensininkams, dabar nežinau
2012-07-12 18:52 vvirginija1
Beto, tas pasakymas kad vaikšto ne visada reiškia kad žmogui slauga nepriklauso. Būna koks su psichikos ligomis (o senatvėj daug iki to netrūksta), kuriam reikalinga priežiūra, koks Alzhaimeris dar... nu vienu žodžiu..
sonata600 sonata600 1534
2012-07-12 19:02 sonata600
Štai kodėl dauguma žmonių pasaisako už eutanaziją , nes namuose slaugyti tokius sunkius ligonius dauguma neturi jokių galimybių, nes slaugės namuose plėšia didelius pinigus, slaugos ligoninės kimšte prikimštos, ir tokie ligoniai gali tik 4 mėn. į metus pagulėti ir ten taip paprastai nepateksi, o vietoj slaugos pinigų - pasityčiojimas.
Mano tėvams dar pasisekė, nes prieš 8-10 metų buvo palyginti lengvai nustatyta, kad jiedu yra neįgalūs (vienam Parkinsono liga, kitam insultas). Dabar skaičiau, kad nors ir su ramentais, net vežimėlyje sėdintys yra "sveiki".
2012-07-12 19:13 vvirginija1

Elvusia rašė:
Nereikia mums tos slaugos ligoninės. Vos mamai užsiminiau, ji apsiverkė ir sako: pasikarsiu, jei išveši.
Mano tai garantija per dvi savaites ten numirtų, nes ligoninės jai varo siaubą kažkodėl. jei tenka kada šiaip į ligoninę paguldyti savaitikei tai parsivežu didesnį ligonį negu išvežiau. Va ir dabar nesenai gulėjo tai parsivežiau visiškai sergančią ir niekaip nesustiprėja pakolkas. Pavarė migdomųjų kažkokių (nes ta pasiguodė kad neužmiega), visiškai nusilpo kad iš lovos nebeatsikeldavo. Tai lėkiau pas daktarą kad nuimtų tuos vaistus. Sako tai mes galvojom kad ji ir namie tokia. Na, tikiuosi po biškelį atsistatysim į vėžes
snake snake 3833
1 2012-07-12 19:28 snake
Dieve dieve...prikūrė tų įstatymų, kur žmogus paskutinėj vietoj...O dar kažkas norėjo prastumti lyties keitimo operacijas, finansuojamas iš ligonių kasų.
smile
Individas Individas 8613
2012-07-12 19:50 Individas
Ką jus rūkot?
Ar čia jau skalbimo milteliai? smile
Hipokrato priesaika nurodo gydyti, o ne vietas ligoninėj išmušinėti.
Vat jis ir gydo.
Kaip pavyksta.
Arba kas dievo valioj.
Už ką čia ji skalpuoti, jei jis už nieką neatsakingas. smile
Elvusia Elvusia 19998
1 2012-07-12 19:59 Elvusia 2012-07-12 20-04
Jei tai būtų psichikos liga, tada žmogui priklauso slauga. Ir insultas ne paskutinėj vietoj.
O mano mama labai aktyvi. Va, dabar maudžiau ją. Tai ji pati šoka į dušo kabiną, nors pas mus labai aukštais kraštais ji yra.
Pasibaram tada biškį.
Tada jau rami sėdi ant taburetės, kol ją nuprausiu.
Atgal vėl: tik strykt smile
Beje, ji neprisimena, kad buvau jai greitąją iškvietus. Kaip tik sūnus buvo parskridęs ir dukra grįžus tuo metu. Mes jai visi aiškinam, kad buvo pas ją greitoji, ji netiki. Mano spaudimas normalus, aiškina, man daktarų nereikia. Į ligoninę negulsiu.
Dar pas mane ji turi vieną problemą: pamiršta karštą dieną nusirengti. Anądien atlekia vyras: mama alpsta. Dievuliau, išpuolu į kiemą. Na, kaip visada: striukė, ant striukės megztinis, liemenė. Basikom. Nulupau rūbus, apšlaksčiau vandeniu, atsigėrė. Vėl gyva. Ir čia ne pirmas kartas....
Visa laimė, kad man nereikia dirbti "valdiškame darbe". Aš visada prie namų. Jei ne aš, tai mano vyras.
Kitaip, nežinau, ką reiktų daryti.
O ligoninių bijo irgi, kaip velnias kryžiaus.
Gi buvo ranką susilaužius. Atviras lūžis. Negulė į ligoninę. Teko kasdien vežiot po 25 km. apžiūrai.
Na, bet čia tai nesunku. Katinus vežioju. O čia mama.
Bet atostogaut negaliu niekur išvažiuot.
Pabūna, žinoma, ir pas brolį Vilniuje. Bet ten jai nuobodu.
vovere vovere 25997
1 2012-07-12 19:59 vovere
tu gal nenusišnekėk eilinį kartą nors ne šį kartą smile gal tu per daug skalbimo miltelių pavartojai smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui