Siūlau išlieti agresiją!

blackgate blackgate 3815
2013-01-16 20:14 blackgate

IlonaD rašė:
blackgate,
valstybei kainuotų lygiai tiek pat, jei tas žmogus eitų į valdišką įstaigą, ar ne?

Tai jeigu tie ligonių kasų pinigai pervedami privatininkams, jie nusėda jų kišenėje, o valstybinė poliklinika, kuri suteikia tyrimus, investuoja į medicinos aparatus, nebetenka savo dalies, tai iš ko tada toms poliklinikoms išsilaikyti, iš ko išlaikyti kaimo ambulatorijas?
vovere vovere 25997
1 2013-01-16 20:17 vovere
nu jau, dar įdomu kur geresnė įranga privačioj ar valstybinėj ligoninėj
Dalia29 Dalia29 12616
1 2013-01-16 20:21 Dalia29

Byla rašė:
Kita tiek pas Lukašenką. Pas pastarąjį sveikatos priežiūra itin aukštame lygyje. Juk mūsiškiai važiuoja ne tik dantų protezuotis, bet ir įvairiausių negalių gydytis.

Byla, pas Lukašenką lygiai tokios pačios poliklinikos ir ligoninės nei kiek ne geresnės. nei pas mus, nereikia erezijų. Tik mums ten gaunasi atseit pigiau. Bet masiškai bent jau iš Vilniaus tikrai niekas nevažiuoja. Nei operacijų, nei ko kito ten nedaro. Mano kolegės vyras nutarė sutaupyti ir pas Lukašenką dantis suitvarkyti. Blogai baigėsi, mūsiškiai viską perdarinėjo. Atsižegnojo žmogus visiems laikams.
O dėl Andriukaičio reformų. Nėra jau tos poliklinikos tokios baisios. Mūsų Karoliniškių keičiasi net labai į gerą, sunku patikėt. Dukra privačioje, nes man taip patogu, ten ir liks, ko gero.
Bet Andriukaičio reformai nepritariu. Man užteko mažo pavyzdžio. Mamai reikėjo operuoti kataraktą, valdiškai neįsivaizduoju, kiek būtume lakstę, laukę ir t.t. Privačioje buvo padaryta per savaitę nuo kreipimosi į polikliniką. Damokėjom, nes norėjome tam tikrų papildomų paslaugų. Bet galiu rašyti tik didelį pliusą.
Tas pats ir kitose srityse.
Pas mus kaip visada- lomat ne strojit.
Dalia29 Dalia29 12616
2 2013-01-16 20:23 Dalia29

IlonaD rašė:

Ar gydytojai neturi teisės siekti daugiau uždirbti ir dirbti "iš idėjos"?

Manau, kad tai vienintelis būdas juos čia išlaikyti.
Dalia29 Dalia29 12616
2013-01-16 20:24 Dalia29

vovere rašė:
nu jau, dar įdomu kur geresnė įranga privačioj ar valstybinėj ligoninėj

Žiūrint kokia. Manau, kad yra tokios, kad privačios dar tikrai neturi. O šiaip panašiai. Viskas sensta, net pati pačiausia aparatūra.
I
IlonaD 6943
2 2013-01-16 20:24 IlonaD
1. Jei ligoniui prireikia kokio tyrimo su kokiu krūtu aparatu - jis tiriasi valstybinėje įstaigoje, pinigėlius ta valstybinė ir gauna (ir nesvarbu, ar privatininkas jį ten pasiuntė ar pats nuėjo).
2. Problema tame, kur žmogus konsultuojasi ir kam ligonių kasos už ją perveda pinigus.

Škias, įvedame monopolį, paliekame vien valdiškas įstaigas.
Kažkur girdėtas variantas, aaa, taip pats Andriukaitis sakė - SSSR modelis pats geriausias.
Asmeniškai man svarbi pasirinkimo laisvė - kur ir pas ką gydytis.
Bet čia šuns balsas į dangų neina, ar ne - kur partija palieps ten ir eisim?

Ir turbūt net į užsienį uždraus važiuoti gydytis - juk su tokiu modeliu pas mus bus pati geriausia medicina pasaulyje.

Mano nuomonė, toks problemos sprendimas absurdiškas.

Aukščiau padėsčiau apie gydytojų algas.

Bijau, kad nuo medicinos monopolizavimo nenugrybautume dar kur nors.
Tigre74 Tigre74 826
2013-01-16 20:27 Tigre74

blackgate rašė:

Tai jeigu tie ligonių kasų pinigai pervedami privatininkams, jie nusėda jų kišenėje, o valstybinė poliklinika, kuri suteikia tyrimus, investuoja į medicinos aparatus, nebetenka savo dalies, tai iš ko tada toms poliklinikoms išsilaikyti, iš ko išlaikyti kaimo ambulatorijas?

man net pikta tai skaityti...pastoviai renkamos visokios labdaros įvairioms aparatūroms pirkti būtent valstybinėms poliklinikoms ar ligoninėms.
Ir beje žinau konkretų atvejį, kai žmogus "valdiškoje" poliklinikoje gavęs siuntimą tomografijai turėjo laukti 7 (!!!) mėnesius, o privačioje sumokėjo ir susitvarkė per 3 dienas.
I
IlonaD 6943
1 2013-01-16 20:34 IlonaD
Pas mus naikinama problemos pasekmė, o ne priežastis.
Problema - žmonės neina į valstybines ligonines.
Visų pirma turėtų kliti klausimas KODĖL? Ir atsakius į šį klausimą naikinti priežastis.
O privačių kabinetų atsiradimas ir yra pasekmė to, kad valstybinėse įstaigose yra bjauru, ilgos eilės, į tave nežiūri kaip į žmogų ir t.t. ir pan.
Aš labai norėčiau gydytis valdiškai ir nemokėti papildomų pinigų privatininkams, bet tam neturiu nei laiko, nei nervų smile
Apriboti privatininkus pats paprasčiausias ir tūpiausias būdas.
blackgate blackgate 3815
1 2013-01-16 20:35 blackgate

Tigre74 rašė:

man net pikta tai skaityti...pastoviai renkamos visokios labdaros įvairioms aparatūroms pirkti būtent valstybinėms poliklinikoms ar ligoninėms.


Kada tas patoviai būna, vieną kartą į metus per tv3? Ir galvojat, kad vien iš to poliklinikos užsiperka sau reikalingos įrangos?
Tininga Tininga 50021
4 2013-01-16 20:46 Tininga
Bet aš nesuprantu vis tiek tokios politikos. Uždrausti, apriboti, sugrąžinti 1994 metais buvusią tvarką... Tai kur mes einam?
Nesakau, kad dabartinėje sistemoje nėra piktnaudžiavimo, bet ar taip reikia spręsti tas problemas? Tik tiek tėra proto pas dabartinę valdžią, kad vien uždrausti temoka? (nors, kai prisimeni Vėsaitę........).

Aš noriu rinktis. Man patinka privačios įstaigos. Ir jos teikia daug nemokamų paslaugų. O ir sumokėti negaila, kai gauni gerą aptarnavimą, nereikia laukti eilių ir t.t.
Ir dar aš myliu savo Šeimos centrą, kuriame bet kada priims, (yra buvę, kad ir kitame filiale mūsų gydytoja (būdama tos įstaigos vadove) priimdavo, ir dar be eilės) bet kada išklausys ir patars, paskambinus telefonu - ir prisistatyti nereikia, ir vaikų vardų priminti nereikia. O sesutė išgirdusi iš kito kabineto mano balsą, ateina priminti, jog vyresnėliui dar vienas skiepas likęs.
Ten jauku, ir gera, ir netgi norisi lankytis pas gydytoją.
Ir kas po tokios, atsiprašant, reformos, laukia šio privataus centro? Aš nežinau, bet darosi baisoka.
Tigre74 Tigre74 826
1 2013-01-16 20:50 Tigre74 2013-01-16 20-53

blackgate rašė:

Tigre74 rašė:

man net pikta tai skaityti...pastoviai renkamos visokios labdaros įvairioms aparatūroms pirkti būtent valstybinėms poliklinikoms ar ligoninėms.


Kada tas patoviai būna, vieną kartą į metus per tv3? Ir galvojat, kad vien iš to poliklinikos užsiperka sau reikalingos įrangos?

Pastoviai tai ir prieš Kalėdas, ir pavasariais, ir per įvairius TV kanalus. Tuo tarpu kai kurioms gydymo įstaigoms skiriami pinigai aparatūrai pirkti didžiąja dalimi "nueina" kažkam į kišenes.
Aš irgi už tai, kad galėčiau lankytis privačiame centre,
.
L
Lea_deleted 1608
3 2013-01-16 21:00 Lea_deleted
baisiai man nepatinka poliklinikos...kiekvieną labai retą atvejį, kai ten lankiausi (kartą į 3 metus dėl 5 darbo dienų biuletenio), sakiau sau: "čia paskutinį kartą". Nepatinka mums priskirta poliklinikoje šeimos gydytoja, kuri per visą vieno priemimo laiką nei nepažiūrį pacientui į veidą, viskam abejinga, nieko jai nereikia, jokio bent mažiausio susidomėjimo savo darbu, apie kažkokią minimalią iniciatyvą skirti profilaktinius kokius tyrimas ar pan - niekada. Ateinį uždaryti ligos lapo, tai valandom sedi eilėje tarp gripinių ligonių, amžinai ten stuksiančių bobučių....brrrr.
Po viso to privačios klinikos atrodo kaip rojus. Ir pinigai kuriuos jie ima - verti to.
Gita1 Gita1 8402
3 2013-01-16 23:10 Gita1
na, šiaip jau, jeigu mūsų pacientas negali gauti kažkokios paslaugos, kurią mes kaip ir turėtume jam teikti, pvz tam tikri tyrimai, kurie priklauso pirminiam lygiui, tai mes jį siunčiam ten kur tą paslaugą jis gali gauti. ta ligoninė ar poliklinika mėnesio gale mums atsiunčia sąskaitą už visus tokius vizitus. vien už kraujo tyrimus kas mėnesį sumokam apie 3 tūkst. litų, kai pacientų yra apie 1,5tūkst. Net jeigu mes pvz jau nebedirbam, o pacientas mūsų ir jam suteikiama pagalba skubios pagalbos skyriuje ir ta pagalbą pagal reikalavimus turėjo atlikti šeimos gydytojas ateina mums sąskaita.. o už antro lygio konsultacijas ir pan. moka ligoninėms ligonių kasos.. tad mes tų pinigų negaunam jie nueina ten kur nueina pacientas.. o aparatūrai, tai turbūt užsidirba, nes tyrimai dažniausiai yra apmokami bent simboliškai.. paprasčiausia viduj yra betvarkė pinigų švaistymas ne ten kur reikia, nes pinigai yra "valdiški".. ir požiūris į pacientą yra "valdiškas"..
Byla Byla 12118
2013-01-17 00:06 Byla

Linda6 rašė:
www.pincetas.lt/index.php?action=gydytoju_reitingai

Dažnai ieškau čia.

Ir aš čia ieškau. Bet nėra ir čia tiesos. Čia Mykolas Petraitis aukščiausiai reitinguojamas iš Kauno reumatologų. Buvau pas jį. Pasakė kad man nieko nėra. Ir be reikalo mane gydo vietiniai reumatologai. Ir viską nutraukė. Liepė nuo skausmo gerti Nimesil. Ir jei pažiūrėsite Kauno privačiose gydymo įstaigose, kas ten dirba reumatologais, beveik visur mirga Petraičio pavardė. Tai koks tikslas eiti į tą privačią gydymo įstaigą, kurioje sėdi tas pats Petraitis ?
Byla Byla 12118
2013-01-17 00:15 Byla 2013-01-17 00-27

rašė: Byla, pas Lukašenką lygiai tokios pačios poliklinikos ir ligoninės nei kiek ne geresnės. nei pas mus, nereikia erezijų.
Man pasakojo žmonės, ten gydęsi rimtesnes problemas nei odontologinės. Jei jie man melavo, tuomet skleidžiu erezijas. O ir su odontologais kalbėjomės apie tai. Jie tą faktą, kad ten odontologinės paslaugos pigesnės ir kokybe nenusileidžia mūsiškių, taip pat patvirtina. Turbūt mano pažįstami ir jūsiškiai pas skirtingų kategorijų specialistus lankosi. Nes tie iš kurių tai girdėjau gali sau daug leisti finansine prasme.
Beje, pas mus ligoninė (VŠĮ) suremontuota. Ir gera įranga aprūpinta. Dėl tomografinių nuotraukų atvažiuoja net kauniečiai. Nes pas mus eilės mažesnės. Ir kiek man teko joje pasivolioti, negaliu skųstis dėmesio stoka. Nei personalo kažkokiu neprofesionalumu. Gal man dėmesio mažiau reikia. Nežinau. smile O po šio miesto privačias gydymo įstaigas nevaikštau. Nes tie patys specialistai jose dirba, kaip ir VŠĮ. smile Nes visų pirma einu pas specialistą.
Tiesa, pavasarį teko ieškotis mažajai mergaitei odontologės, nes manoji susirgo. Paskambinau į privatų odontologijos kabinetą, ir buvau apšaukta... Ko aš čia skambinu... Ji nedirbanti... Ji ką tik palaidojusi mamą.... Nespėjau nei "užjaučiu" pasakyti. Daugiau kol gyva būsiu į tos klinikos duris nepasibelsiu.
Lygiai taip pat šiandien vėją VŠĮ registratūroje registratorė pakėlė. Kaip drįsta vaikas kosėti prie langelio ? Nuėjau pas gydytoją ir klausiu kas tai vargšei moteriškei kad ji tokia pikta. O gydytoja šypsosi "ji ir mus apšaukia"... Per šešerius mano mažosios gyvenimo metus, šioji registratorė pirmą kartą tokia. Anksčiau ji dirbo su mūsų pediatre. Bet gal žmogui kas nors negero nutiko.... Jei tai kartosis, darysim išvadas ne jos naudai... Taip kad visur visko yra . Tiek privačiose , tiek VŠĮ.
blackgate blackgate 3815
1 1 2013-01-17 08:30 blackgate 2013-01-17 08-34
Na nežinau kuo tai galėtų pasibaigti, jeigu medicina būtų perduota į privačias rankas, o viešąsias ligonines pasmerkti žlugimui. Juk dabar tokiu keliu pamažu ir einama, kai daktarai sėdi ant dviejų kėdžių, persivilioja pas save pacientus ir kartu su jais gauna dotacijas iš ligonių kasų. Tai gerai kas yra maždaug sveiki, ir vaikšto tik į konsultacijas ir atlikinėja tam tikras procedūras privačiuose kabinetuose, bet ar tikrai jie visi galėtų sau leisti gydytis stacionare privačioje klinikoje kokį mėnesį ir apmokėti visas jų pateiktas sąskaitas?
Nelabai mėgstu socialdemokratų, bet manau, kad šitoj vietoj jie turi teisingų idėjų, kaip išgelbėti padėtį.
Tininga Tininga 50021
2013-01-17 08:38 Tininga

blackgate rašė:
manau, kad šitoj vietoj jie turi teisingų idėjų, kaip išgelbėti padėtį.
Tai jau tikrai. smile
Byla Byla 12118
2013-01-17 09:27 Byla
Labas rytas. Privatiems kabinetams dabar gerai dirbti, kai jie gali žmogų pasiųsti į VŠĮ atlikti vieną ar kitą tyrimą, pasidaryti rentgeno nuotrauką... O kai viso to neliks, tai kainos jų bus ne tokios kaip dabar yra.
W
Wyga 1334
2 2 2013-01-17 09:29 Wyga
Aš už tai, kad gydytojas privalėtų pasirinkti-dirba tik valstybinėje ar tik privačioje. Turiu pavyzdį, kaip vienam žmogeliui darė nosies operaciją. Nuėjo privačiai pas gydytoją, mokėjo už konsultaciją, sumokėjo jam už operaciją, o tyrimus liepė ateiti pasidaryti pas jį į klinikas ir operavo studentai.
Tininga Tininga 50021
1 2013-01-17 09:33 Tininga 2013-01-17 09-39

Byla rašė:
Labas rytas. Privatiems kabinetams dabar gerai dirbti, kai jie gali žmogų pasiųsti į VŠĮ atlikti vieną ar kitą tyrimą, pasidaryti rentgeno nuotrauką... O kai viso to neliks, tai kainos jų bus ne tokios kaip dabar yra.
Neįžiūriu tame nieko blogo. Tačiau kategoriškai prieštarauju tam, kad iš manęs atimtų pasirinkimo teisę.
Manau, piktnaudžiavimo atvejus ir kitokias problemas (tikrai nesakau, kad jų nėra) galima ir kitaip išspręsti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui