Vai, nemėgstu konservuoti, bet šiaip valgyti gaminti esu mėgėja.
Va, pasiūlysiu:
Penelopes pomidorų sriuba
(ta prasme aš ją pati sugalvojau
, ir mano šeimyna laaabai ją mėgsta, bet esu vėliau kažką panašaus mačiusi ir italų virtuvėje)
jautienos sultinio (tinka ir iš kubelio)
virtų pupelių
cukinijos,
pomidorų,
morkų,
smulkių itališkų makaronų (kriauklelių, žiedelių ar pan.)
cukraus,
pipirų,
petražolių,
druskos,
Makaronų saują sumetame į verdantį sūdytą vandenį, užvirinam, išjungiam. Paliekam išbrinkti.
Pomidorus nuplikom verdančiu vandeniu. Po to labai gražiai nusilupa jų odelė. Tai ir nulupam. Supjaustom smulkiai į dubenį, kartu su varvančiom sultim.
Jei nesezonas, tinka konservuoti savo sultyse pomidorai, bet be druskos, cukraus, acto - be nieko.
Morkas nuskutam ir supjaustom pusmėnuliais, cukinijas - gabalėliais. Žiūrėti, kad visi sriubos komponentai (išskyrus pomidorus) būtų daugmaž panašaus dydžio, forma nesvarbu.
Užvirinam sultinį, sudedam morkas, apverdam 1 minutę, sumetam cukinijas, apverdam 1 minutę, suverčiame pomidorų masę. Įdedame druskos, pusę šaukštelio cukraus (būtinai), ir leidžiame virti apie 15 min, kad pomidorai suvirtų.
Pomidorų rūgštis "apgaubia" daržoves rūgšties plėvele, jei dėsim ne ta tvarka, daržovės gali neišvirti!
Į pabaigą sudedame virtas pupeles, išbrinkusius makaronus ir smulkintas petražoles. Užviriname ir išjungiame.
Sriubą tiekiame pagardinę grietine.
Skanaus!!!