Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

agiedre agiedre 3007
2004-09-06 15:14 agiedre 2011-09-11 03-29

dalyte rašė: Pasirodo apsirikau sakydama, kad buhalterės irgi šeimininkės... smile smile


Kuo toliau - tuo mažiau laiko praleidžiu prie puodų smile .
Tiesa, šiemet teko kažkiek uogienės išvirti, nes, pasak namiškių, praėjusią žiemą "nebuvo ką valgyti" smile

Taip pat turiu liuks receptą:

2 kg pomidorų
2 paprikos
1 galvutė česnako
1,5 šaukšto druskos

daržoves supjaustyti, užpilti druska, pakaitinti iki virimo, tada išpilstyti į iškaitintus stiklainius ir uždaryti. Laikau šaldytuve. Laaaabai skanu. smile
Loreta Loreta 28574
2004-09-06 15:38 Loreta
Dar ir kokios šeimininkės - net neabejok, dalyte.

Pati skaniausia uogienė pasaulyje ir mano rūsyje, į kurį bijau net nueiti, nes gyvena juodoji našlė. Kartais Karlsonas atskraidina man per langą:

2 dalys bruknių, 1 dalis kriaušių be odelės, 1 dalis didelių mėlynųjų slyvų su odele (kaulus labai mėgsta mano šuo). Gerai viską suvirti, cukrus pagal poreikius ir skonį. Stiklainių nedengti plėvele - žiurkės labai mėgsta.

Vyrams dar galima užmesti sraigių kiaušinių - 3 kiaušiai į 0,5 litro.
Dorota1 Dorota1 13533
2004-09-06 15:50 Dorota1
Gal kas turi koki gera ir skanu recepta grybams marinuoti, nes mano jau senas nusibuodo, o grybu tai daug.
dalyte dalyte 1108
2004-09-06 15:51 dalyte
Kad bruknės su kriaušėm skanu tai girdėjau, bet neragavau! Pabandysiu. ačiū smile
dalyte dalyte 1108
2004-09-06 15:59 dalyte
Tiems kurie nemėgsta varškės:

Žemaitrijos pienas parduoda tokią varškę Varškė su grietine t.y. be grūdelių (arba kitaip seperuota)
Tai receptas būtų toks

Žele pakelis
seperuotos varškės apie 200g-250g
įvairių uogų

Žele užpilti karštu vandeniu, palaukti kol pravės, bet nesusistings tada sudėti varškę ir gerai gerai išmaišyti, kad nebūtų varškės gabaliukų. Tada suberti įv. uogų ir padėti į šaldytuvą kad sustingtų.

Skanaus
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-06 16:07 Dalia29 2011-09-11 03-29

Dorota1 rašė: Gal kas turi koki gera ir skanu recepta grybams marinuoti, nes mano jau senas nusibuodo, o grybu tai daug.

Aš visus marinatus verdu "iš akies", ragaudama... Man patinka grybams marinatas, kad būtų neaštrus. 1l marinato maždaug 3 šaukštai acto, druskos šaukštas. Dar - nededu cukraus į marinatą, nes nuo cukraus man grybai tąsūs pasidaro. Dedu gvazdikėlių, pipirų, lauro lapelių (bet juos išimu, kai išverda), o prieš išpilstydama į stiklainius, įdedu po kelias skilteles česnako ant dugno.
ileta ileta 307
2004-09-06 16:32 ileta
Dalios receptas geras tik siūlau dar įdėti raudonos paprikos ,suteikia įdomų skonį
ileta ileta 307
2004-09-06 16:33 ileta
Dalios receptas geras tik siūlau dar įdėti raudonos paprikos ,suteikia įdomų skonį
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-06 16:41 Dalia29 2011-09-11 03-29

ileta rašė: Dalios receptas geras tik siūlau dar įdėti raudonos paprikos ,suteikia įdomų skonį

Reiks pabandyt. O paprikos kurios? saldžiosios ar tos aštrios?
penelope penelope 2594
2004-09-06 16:56 penelope 2011-09-11 03-29
Vai, nemėgstu konservuoti, bet šiaip valgyti gaminti esu mėgėja.
Va, pasiūlysiu:

Penelopes pomidorų sriuba
(ta prasme aš ją pati sugalvojau smile , ir mano šeimyna laaabai ją mėgsta, bet esu vėliau kažką panašaus mačiusi ir italų virtuvėje)

jautienos sultinio (tinka ir iš kubelio)
virtų pupelių
cukinijos,
pomidorų,
morkų,
smulkių itališkų makaronų (kriauklelių, žiedelių ar pan.)
cukraus,
pipirų,
petražolių,
druskos,


Makaronų saują sumetame į verdantį sūdytą vandenį, užvirinam, išjungiam. Paliekam išbrinkti.
Pomidorus nuplikom verdančiu vandeniu. Po to labai gražiai nusilupa jų odelė. Tai ir nulupam. Supjaustom smulkiai į dubenį, kartu su varvančiom sultim.
Jei nesezonas, tinka konservuoti savo sultyse pomidorai, bet be druskos, cukraus, acto - be nieko.
Morkas nuskutam ir supjaustom pusmėnuliais, cukinijas - gabalėliais. Žiūrėti, kad visi sriubos komponentai (išskyrus pomidorus) būtų daugmaž panašaus dydžio, forma nesvarbu.
Užvirinam sultinį, sudedam morkas, apverdam 1 minutę, sumetam cukinijas, apverdam 1 minutę, suverčiame pomidorų masę. Įdedame druskos, pusę šaukštelio cukraus (būtinai), ir leidžiame virti apie 15 min, kad pomidorai suvirtų.
Pomidorų rūgštis "apgaubia" daržoves rūgšties plėvele, jei dėsim ne ta tvarka, daržovės gali neišvirti!
Į pabaigą sudedame virtas pupeles, išbrinkusius makaronus ir smulkintas petražoles. Užviriname ir išjungiame.
Sriubą tiekiame pagardinę grietine.

Skanaus!!!
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-06 17:06 Dalia29
O man labai Slovakijoj patiko jų sriuba "zupa česnakova'. Bandžiau namuose, gavosi. Išverdamas sultinys, pagardinamas žolytėmis (labiausiai patinka smulkiai sukapotos petražolės) ir išspaudžiamas česnakas (negailėkit, turi "degti"). Patiekiama labai karšta, kartu atneša tarkuotą fermentinį sūrį ir kubeliais supjaustytą pakepintą duoną. Duona su sūriu prieš valgant suberiame į sriubą. TIKRAI SKANU.
D
DaivaP 5457
2004-09-06 17:13 DaivaP 2011-09-11 03-29

Dalia29 rašė: O man labai Slovakijoj patiko jų sriuba "zupa česnakova'. Bandžiau namuose, gavosi. Išverdamas sultinys, pagardinamas žolytėmis (labiausiai patinka smulkiai sukapotos petražolės) ir išspaudžiamas česnakas (negailėkit, turi "degti"). Patiekiama labai karšta, kartu atneša tarkuotą fermentinį sūrį ir kubeliais supjaustytą pakepintą duoną. Duona su sūriu prieš valgant suberiame į sriubą. TIKRAI SKANU.

Be grietinės?
M
Mildazyte 19
2004-09-06 17:14 Mildazyte
Nebegaliu. Einu namo valgyti. Beskaitant skrandis prie nugaros pridziuvo ir i slovakija baisiai uzsimaniau....

ale uztat as moku skania kiausiniene iskept! 1 kiausinis, o po apacia du platus spirgiai. Viska pagardiname bile kokia duona. Uzgeriame arbata ir einam miegot. skaunaus. smile
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-06 17:15 Dalia29
BE... Didžiausias gazas- ištirpęs sūris smile
Loreta Loreta 28574
2004-09-06 17:16 Loreta 2011-09-11 03-29

Mildazyte rašė:

ale uztat as moku skania kiausiniene iskept! 1 kiausinis, o po apacia du platus spirgiai. Viska pagardiname bile kokia duona. Uzgeriame arbata ir einam miegot. skaunaus. smile

O galima - du kiaušinius ir vieną spirgą? Ar tai skonio nesugadins??? smile
E
Emma 1993
2004-09-06 17:23 Emma
Ne tema, o kažkoks siaubas, aš beskaitydama 3 kg priaugau, jei dar ką nors iš tų patiekalų ir suvalgyčiau, tai viskas - pro duris nepratilpčiau smile .
D
DaivaP 5457
2004-09-06 17:41 DaivaP 2011-09-11 03-29

Dalia29 rašė: BE... Didžiausias gazas- ištirpęs sūris smile

Ne visi gerai lydosi. Kuris geriau?
Mano vyrai mažai ką valgo be grietinės smile Bet gal patiks? Tikrai bandysiu. Nemėgstu gaminti patiekalų, kuriems reikia daug laiko. Čia daugiausia gaišaties su duonos kubeliais, ar ne?
Loreta Loreta 28574
2004-09-06 17:51 Loreta 2011-09-11 03-29

Emma rašė: Ne tema, o kažkoks siaubas, aš beskaitydama 3 kg priaugau, jei dar ką nors iš tų patiekalų ir suvalgyčiau, tai viskas - pro duris nepratilpčiau smile .

Specialiai to Emma - kad durų laužyti nereikėtų smile

Šviežūs jauno kiaulio šonkauliukai sudedami į skardą, taip pat sudedame bulvių puseles, daug visokių daržovių - morkų, svogūnų, paprikos, porų, įpilame truputį vandens ir kepame orkaitėje apie 1 val. Tada išimame ir viską užpilame padažu (pomidorų padažo ir majonezo lygiomis dalimis). Tada dar truputį pakepame.
Ir svarbiausias momentas, Emma. Visa tai siunčiame Daliai29, ir skubiai, kol neatšalo. Ir Emmos durys sveikos, ir Dalia29 soti. smile
E
Emma 1993
2004-09-06 17:57 Emma
Loreta, Jūs sąžinės neturite smile tokius skanumynus aprašinėti, aš linkusi tukti, man valgyti kaip ir negalima, užtenka skaityti ir uostyti. Jei per savaitgalį aš taip pasimaitinčiau, tai pirmadienį į darbą nuoga eičiau, į jokį rūbelį netilpčiau smile . O skaniai pavalgyti aš mėgstu, mane labai lengva sugundyti smile .
Loreta Loreta 28574
2004-09-06 18:06 Loreta
Atsiprašau, Emma. Aš tik gero norėjau visiems, o va kas gavosi smile
Kompensacijai - kitas receptukas smile

Apkepiname kopūsto lapus ir jais išklojame troškintuvo dugną smile Dedame ant jų sluoksniais naminį faršą, smulkintas bulvytes (nors bulvytes galima ir atskirai išsivirti), tarkuotas morkas, smulkintus porus, ir viską vėl uždengiame kepintais kopūstlapiais. Vietoje bulvių galima naudoti ryžius - gausis kaip balandėliai.
Įpilame nedaug vandens, kad nesemtų, įdedame prieskonių pagal skonį, truputį sviesto bei pomidorų padažo. Troškiname ant silpnos ugnies sandariai uždarius dangtį - apie 30 min. prieš galą dedame grietinės.
Vėl viską siunčiame Daliai29. Ji pastoviai alkana.
Neuostome, neragaujame, ir iš viso - bėgame lauk iš virtuvės viso proceso metu. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui