[size=18][/size][size=12][/size][color=darkblue][/color] Taigi mielosios kolegės - buhalterės-šeimynykės, norėtau pasidalinti universaliu receptu visokiausių daržovių bei grybų marinavime - :
Marinatas - 2 l vandens (galima mieruoti pagal arbatinuką ,jei jis turi litražą, arba aš kai mieruoju,tai imu 0,75 stiklainius ir padauginiu arba pamažinu,na tipo pagal proporcijas - lyrinis nukrypimas
)
Taigi - 2 l vandens, 3 š. - valgomieji (na sriubiniai, jei paprastai) druskos, tie patys bet tik 2 š. cukraus, ir be abejo - 6 š.acto - nors (mano asmeninis pastebėjimas - galima acto it čiut čiut daugiau - kaip kas mėgsta). Pirmiausia supilam į vanenį druską ir cukrų,tadu juodų pipirų ir kelis lauro lapelius,kai užverda, tada supilam actą ir tada visa šita gėrybe žpilam tuos dalykus kuriuos marinuojam (na pvz. šparagus - kuriuos prieš tai apverdam sūdytam vandeny kokias 5 min, arba pipirus (t.y. paprikas), kurias prieš tai paprasčiausiai nuplikom verdančiu vandeniu (iš arbatinuko - jei ką
), po to kai marinadas su visu cukrumi ir druska užverda, tai tada supilam actą - it tada - šiukštu
- nevirti daugiau nei 3 -5 min- tuomet tą visą gėrį, tojest marinatą - užpilam ant daržovių, kurios jau prieš tai sukištos į stiklainiukus - ir užpilam karštu marinatu - po to tuos visus stiklainiukus apverčiam aukštyn kojom
, palaikom per naktį taip, po to , jei nėra rūsio ar kitos šaltos patalpos, dieną prieš išnešant palaikom šaldytuve - tada sako geriau laikosi
- ir , - pirmyn - dedam ten, kur turim vietos - ar rūsy, ar virtuvėj, ar dar kur... Tikiuosi patiks. P.s. kie žmonių valgė mano taip paruoštas visokias ten paprikas ir šparagus - niekas nepasakė kad neskanu. Linkiu sėkmės eksperimentuose