Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

S
savaegle 144
2004-09-07 17:04 savaegle 2011-09-11 03-29
Turiu labai skanią sriubytę:
0.5 kg faršo (jautienos su kiauliena geriausia)
0.5 kg svogūnų galvų
indelis virtų pupelių
0.5 l ketčupo

- Faršą pakepinam su visokiais prieskoniukais pagal skonį.
- Atskirai pakepinam svogūnus supjaustytus pusžiedžiais bet labai plonais taip bus skaniau.
- Viską sudedam į verdantį vandenį (nu tokį normalų puodą sriubinį)
- Sudedam kartu ir pupeles ir sultinio kubelius pagal skonį.
- labai jau stipriai virti nereikia nes viskas pakepinta buvo
- į galą sudedam beveik visą indelį ketčupo (apie 0.5 l) reikia ragauti (įdėsit aštresnio - bus charčio)
- galima pateikti su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- TURI BŪTI LABAI TIRŠTA

Labai skanu smile
dalyte dalyte 1108
2004-09-08 22:17 dalyte 2011-09-11 03-29
[quote:3cb1700cbe]Dalia29
Na, šia prasme tai laiminga... smile
Loreta, matau, labai rūpinasi, kad iš bado nenumirčiau smile
Tikra draugė. smile

Žadėtas receptas:
Pomidorai drebučiuose:
Pomidorus galima stambiai supjaustyti arba ne (jei smulkūs). Įdėti ratais supjaustytų svogūnų (jie labai po to skanūs) ir daug krapų.
1 litras šalto virinto vandens, 2 šaukštai želatino, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas acto, 2 šaukštai cukraus.
Viską užpilti ant pomidorų prieš tai užvirus. Pasterizuoti 10 minučių ir uždaryti.[/quote]Hmmmmmm tikrai skanu, bet drebučiai man gavosi tik šaldytuve palaikius.. Laikiau spintelėj kur +14 gal dėlto smile
dalyte dalyte 1108
2004-09-08 22:50 dalyte
Tiems kas per obuolius iš sodo išbrist negali.. smile

200g sviesto
200g grietinės
miltų
kiaušinio baltymas
cukraus
rugščių obuolių


Netirpdytą, o kambario temperatūros sviestą išminkyti su grietine ir miltais, ka neliptų prie rankų. Kiaušinio baltymą išplakti iki putų.
Tešlą imti nedideliais gabalais ir išminkyti didelį blyna. jį supjaustyti ilgom stačiakampio formos(liniuotės) juostelėm.
Obuolį perpjauti per pusę išimti sėklas ir perpjauti dar per pusę(priklauso nuo obuolio, bet tegul būna didesnės, gražesni sausainiai išeis.). Ją apvynioti tešla pamirkyti kiaušinio baltyme ir pamirkyti į cukrų. kepti 180 laipsnių temp. apie 10-15 min.
smile
R
rrrrr 124
2004-09-09 09:00 rrrrr
savaegle, sitas si farsu ir pupom turetu but nerealus... smile
R
Ritaa 216
2004-09-09 12:44 Ritaa
O kaip marinuoti cukinijas?Kažkada valgiau , labai skanu.Gal tiktų agurkų receptas,bet ar užtenka jas nuplikyti verdančiu vandeniu?Ar nebus kietos?
penelope penelope 2594
2004-09-09 13:48 penelope 2011-09-11 03-29

Ritaa rašė: O kaip marinuoti cukinijas?Kažkada valgiau , labai skanu.Gal tiktų agurkų receptas,bet ar užtenka jas nuplikyti verdančiu vandeniu?Ar nebus kietos?


O aš cukinijų iš viso nemarinuoju ir nekonservuoju.
Reikia tik laiku (kad nepernoktų, nesušaltų) cukiniją nuskinti iš daržo ir pasidėti šiltam sandėliuke - kad neperšaltų. Ir stengtis jų nedaužyti, nemėtyti... Ir jokiu būdu vieną ant kitos nekrauti... Atskirti šalia gulinčias popieriumi.
Išstovi iki kovo mėnesio. Tik natūraliai storesnę odą užsiaugina. Lupti sunkiau.
Aišku, būna ir nuostolių - todėl reikia žiūrėti, kad jei pradės gesti - išmesti. Ar skubiai suvartoti... Ir popierių pakeisti, kad "kolegių" neužkrėstų...
R
Ritaa 216
2004-09-09 14:32 Ritaa
O aš cukinijų iš viso nemarinuoju ir nekonservuoju.
Reikia tik laiku (kad nepernoktų, nesušaltų) cukiniją nuskinti iš daržo ir pasidėti šiltam sandėliuke - kad neperšaltų.

Terminui "Šiltas sandeliukas" ar tamsus kambarys tinka ?O gal geriau daugiabučio rūsys?

Pasirodo,citatų nemoku perkelti....
dalyte dalyte 1108
2004-09-09 14:43 dalyte 2011-09-11 03-29
[quote:b87665d624] Pasirodo,citatų nemoku perkelti...[/quote]

Quote reikia paspaust
R
Ritaa 216
2004-09-09 15:08 Ritaa 2011-09-11 03-29
[quote:289beeca2b]Quote reikia paspaust[/quote]

Gyveni,žmogau,ir mokaisi...
Ačiū.
penelope penelope 2594
2004-09-09 15:12 penelope 2011-09-11 03-29

Ritaa rašė:
Terminui "Šiltas sandeliukas" ar tamsus kambarys tinka ?O gal geriau daugiabučio rūsys?


Nieko, Ritaa, aš Tave supratau...

Geriau tamsus kambarys arba ūkinė spinta namie, vadinamasis sandėliukas.
Jei ir pagulės cukinijos šalia dulkių siurblio - nieko neatsitiks... Vistiek neluptos navalgysi...
Svarbu ant pačių cukinijų "neužkrauti" toje spintoje jokių sunkių daiktų.
Jei daugiabučio rūsys šiltas ir sausas, gali laikyti ir tenai. Bet ar spėsi pavaikščioti, prižiūrėdama, ar negenda?...
K
KristinaK 260
2004-09-12 12:07 KristinaK 2011-09-11 03-29
[size=18][/size][size=12][/size][color=darkblue][/color] Taigi mielosios kolegės - buhalterės-šeimynykės, norėtau pasidalinti universaliu receptu visokiausių daržovių bei grybų marinavime - :
smile
Marinatas - 2 l vandens (galima mieruoti pagal arbatinuką ,jei jis turi litražą, arba aš kai mieruoju,tai imu 0,75 stiklainius ir padauginiu arba pamažinu,na tipo pagal proporcijas - lyrinis nukrypimas smile )
Taigi - 2 l vandens, 3 š. - valgomieji (na sriubiniai, jei paprastai) druskos, tie patys bet tik 2 š. cukraus, ir be abejo - 6 š.acto - nors (mano asmeninis pastebėjimas - galima acto it čiut čiut daugiau - kaip kas mėgsta). Pirmiausia supilam į vanenį druską ir cukrų,tadu juodų pipirų ir kelis lauro lapelius,kai užverda, tada supilam actą ir tada visa šita gėrybe žpilam tuos dalykus kuriuos marinuojam (na pvz. šparagus - kuriuos prieš tai apverdam sūdytam vandeny kokias 5 min, arba pipirus (t.y. paprikas), kurias prieš tai paprasčiausiai nuplikom verdančiu vandeniu (iš arbatinuko - jei ką smile ), po to kai marinadas su visu cukrumi ir druska užverda, tai tada supilam actą - it tada - šiukštu smile - nevirti daugiau nei 3 -5 min- tuomet tą visą gėrį, tojest marinatą - užpilam ant daržovių, kurios jau prieš tai sukištos į stiklainiukus - ir užpilam karštu marinatu - po to tuos visus stiklainiukus apverčiam aukštyn kojom smile , palaikom per naktį taip, po to , jei nėra rūsio ar kitos šaltos patalpos, dieną prieš išnešant palaikom šaldytuve - tada sako geriau laikosi smile - ir , - pirmyn - dedam ten, kur turim vietos - ar rūsy, ar virtuvėj, ar dar kur... Tikiuosi patiks. P.s. kie žmonių valgė mano taip paruoštas visokias ten paprikas ir šparagus - niekas nepasakė kad neskanu. Linkiu sėkmės eksperimentuose
K
KristinaK 260
2004-09-12 12:27 KristinaK
Ai kadangi aš šiandei baisiai gera, tai pasidalinsiu ir grybų marinavimo subtilybėm - bo ruoduo - grybų metas. smile Taigi, prisigrybavom, nuvalėm, supjaustėm, tadu aišku - į vonią ir išplaunam, kad nusiplautų visi lapeliai ir šiaip spygliai. Taigi procesas atliktas, tada vieną kartą apverdam (min 30 min, priklausomai nuo grybų rūšies, jei pvz, kokie kalpokai - galima ir 10-15min)- sąžiningai nugraibom putas, tada nupilam tą vandenį, dar sykį pastatom apvirti - bet jau kaip antrą kartą, tai kokiom 15 min, smile tada, kai jau antrą kartą apverdam, nupilam tą vandenį kuriame virėme, tada pasiruošiam marinatą - 2 l vandens, 3 š.druskos, 2 š.cukraus - visą šitą išmaišom, supilam 4š. acto, gerai išmaišom, tada sudedam nukoštus grybus ir 10 min paverdam, kol užvirs. O tada jau "staltiesė-takelis", supilam į prieš tai paruoštus,t.y. iškaitintus, stiklainiukus ir užpilam gatavu marinatu. Palaikom per naktį "aukštyn kojom" ir tadu galima dėt arba į šaldytuvą, jei yra vietos smile , arba ten kur turim vietos padėt. Sėkmės, jei - rašykit į e/meilą - padėsiu, kuo galėsiu smile
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-12 18:54 Dalia29
Wow, man dabar kaip tik "į temą", nes grįžau su pilnu kašiu grybų. Rinkt tai labai smagu, bet va darinėt smile smile smile
Kristina, aš nekritikuoju, bet noriu paklaust , o kam taip ilgai grybus virt? taigi iš jų nei skonio, nei kvapo neliks.
Aš tai ne. Baravykus paverdu 5 minutes, po to nukošiu, gerai nuplaunu po tekančiu vandeniu . Po to užpilu vandeniu (tik kad apsemtų), paverdu dar 15 minučių. Grybus (baravykus) išimu, o likusį skystį naudoju marinatui. Įdedu druskos, acto, lauro lapelių (juos išimu, dėdama į stiklainius, kad neduotų kartumo), gvazdikėlių, pipirų. Užvirus ir pavirus marinatui, sudedu grybus ir palaukiu kol užvirs. Tada sudedu į paruoštus stiklainius, prieš tai įdėjusi česnako ant dugno. Išpilstau grybus, pridengiu ( smile ) dangteliais, kai praaušta, užsuku. Grybų negalima vekuot (gulėjau ligoninėje, mačiau, ką reiškia sirgt botulizmu, brrrrrrrr).
Su visais kitais grybais elgiuosi panašiai, tik verdu iš karto apie 20 minučių, o marinatą ruošiu atskirai. Kitų grybų sultinys ne toks gražus kaip baravykų, todėl ir nežaidžiu.
Cukraus į grybus nededu. Man nepatinka, nes jie darosi tąsūs, bet tai skonio reikalas.
R
Ritaa 216
2004-09-13 09:37 Ritaa
Dalia29, aš jau n metų marinuoju grybus ir karštus (beveik verdančius)užsuku met.dangteliais ir toliiau jokių kaitinimų.Acto kartais pilu,kartais-ne(tuomet druskos daug įdedu) Dabar sunerimau. Kodėl reikia ataušinti?
Juk viską ką vekuojame(agurkus,pomidorus ,kompotus ir kt.)užsukame tik karštus. Kokie čia niuansai su grybais?
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-13 10:01 Dalia29
smile susidubliavau
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-13 10:03 Dalia29 2011-09-11 03-29
[i]Botulizmas (lot. botulus – dešra) – tai liga, sukeliama botulizmo bakterijų – toksinų, kurios metu pakenkiamos centrinė ir vegetacinė nervų sistemos.
Botulizmo sukelia sporas sudaranti lazdelė – botulizmo klostridija

(Clostridium botulinum). Jos patenka į dirvožemį ir, nepakankamai nuplaunant daržoves, grybus, sporų gali išlikti žemėmis užterštuose produktuose. Nors sporų įvairiuose maisto produktuose randama dažnai, žmonės šia liga suserga retai, nes apsinuodija toksinu, kurį tik atitinkamose sąlygose gamina besidauginančios gyvos bakterijos. Svarbiausios sąlygos bakterijoms daugintis yra bedeguonė aplinka ir 18-20 laipsnių temperatūra. Hermetiškai uždarytuose ir blogai termiškai apdorotuose daržovių, grybų konservų dėžutėse,
išlikusios botulizmo klostridijų sporos virsta gyvomis bakterijomis ir pradeda gaminti toksiną. Užkrėsto maisto išvaizda, kvapas, skonis nesiskiria nuo gero. [/i]
O dabar tai, ką sakė gydytojas -imfekciologas, kai gulėjau vienoje palatoje su moterim, kuri nuo šios ligos vos nenumirė. Tą patį daug kartų girdėjau ir laidose apie vekavimus ir konservavimus.
Botulizmas veisiasi TIK VAKUME. Išoriškai produktai atrodo nuostabiai (nieko bendro su produkto gedimu). O grybai ypač pavojingi šios ligos prasme. Todėl vienintelis būdas jos išvengt (sutinku, tikimybė susirgt labai nedidelė)- nevekuoti grybų. Duoti jiems "oro", po to uždaryt.Grybai ne agurkai, jie laikosi per žiemą tikraineblogai smile
Nu prigąsdinau smile
D
DaivaP 5457
2004-09-13 10:14 DaivaP
Nuostabi sriuba (mes ją praminėm "česnakinė"). Dalia29, dėkoja tau visa mano šeima. Siūlau pabandyti visoms ir visiems. L. lengvai ir greitai pagaminama. Laaaaabaaaaaai skanu smile
K
KristinaK 260
2004-09-13 11:41 KristinaK
Dalia29 - ai ką aš žinau kodėl aš tuos grybus taip ilgai verdu, na tipo jei neduok dieve pasitaikys kokis netikras grybas, tai taip ilgai pavirus neapnuodys. Nors aš savo "grybautoju" pasitikiu - dar nė karto nėra atnešęs blogų grybukų. Ir uošvienei tinka smile
Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-13 11:54 Dalia29 2011-09-11 03-29

KristinaK rašė: Ir uošvienei tinka smile

Vakar mačiau tokų, kuriuos ir penkias valandas virinusi, gali suruošti "paskutinę vakarienę" Tfu tfu tfu, matyt, čia pirmadienio 13-tos įtaka...
K
KristinaK 260
2004-09-13 12:00 KristinaK
Dalia29 - smile ja ja, aš tai pati grybų nerenku (bo visiškai jų nepažįstu ir dar plius miške bijau pasiklysti), alia valgyti ir marinuoti - tik duok.. su grietinyte, svogūniukais.. niam niam niam smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui