Odisejo ilgai negendanti skrandžio opą gydanti Egėjo Jūros Čili Sriuba
Tai puikus maisto patiekalas, kai jūsų žmona išvažiuoja savaitei ir prispiria reikalas pasigaminti valgyti ir kai reikia patiekalo, kuris negenda bent 5 dienas arba jei jūs galite valgyti kasdien tą patį maistą.
Patiekalui Jums reikės:
1. Puodas (didžiausias), jau nesant švarių puodų namie - kibiras (metalinis, emaliuotas).
2. Virtuvinis kombainas.
3. Virtuvės įrankių rinkinys.
4. Maxima 50 litų dovanų čekis.
Procedūra:
1. Imate 3-4 didelius svogūnus, juos nulupate. Supjaustote vieną svogūną. Apsiverkiate. Verkdami supjaustote likusius svogūnus.
2. Imate 10 čili pipiriukų. Tai maksimali rekomenduojama dozė, jei mėgstate aštrų maistą. Jei nemėgstate, imate ne daugiau 3-4. Jei jūs valgote nenormaliai aštriai, kaip aš, auginkite uoginę papriką, nes parduotuvėse jos nėra (pagal aštrumą 1 uoginė paprika = 3-4 čili pipiriukai). Susmulkinkite pipiriukus.
3. Svogūnus ir pipiriukus kepinate aliejuje 3-4 minutes.
4. Įpilate 2 stiklines (likusias nuo viskio gėrimo su draugais vakar) vandens ir jį užvirinate.
5. Įdedate 1,5-2 kg faršo, maišote kol užvirs ir verdate 30 minučių.
6. Kombainu sumalate 1,5 kg raudonos saldžiosios paprikos ir 0,7 litro marinuotų pomidorų, visa tai supilate į puodą ir paliekate virti 2-3 valandas (priklausmai nuo alkio jausmo).
7. Įdedate 0,5 litro pupelių, raudonėlio, baziliko ir kitokio šieno ir verdate dar 30 min.
8. Tai kas liko puode po šių 4 valandų ir yra "Odisejo ilgai negendanti skrandžio opą gydanti Egėjo Jūros Čili Sriuba".
skanaus