Na va, kai namuose per džiovintus, marinuotus, keptus ir kitaip paruoštus grybus nėra kur praeit, prisiminiau savo mėgstamiausią "rudens" pyragą.
Didelis pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Obuolių (kuo rūgštesni, tuo skaniau)
Šaltą sviestą sutarkuoju ant "burokinės' tarkos. Sviestu, kuris lieka ant tarkos, gerai ištrinu formą, kurioje kepsiu. Įdedu miltus, išplaktus kiaušinius (vieną baltymą pasilieku), kepimo miltelius, cukrų. Viską gerai išmaišau, stengiuos daryt tą greitai, kad tešla taptų puri ir minkšta, daug nemaigau. Paruoštą tešlą galima atšaldyt valandai šaldytuve, bus trapesnė, nors aš dažniausiai nešaldau. 2/3 tešlos iškloju ant formos dugno (aš iškloju, nekočioju), tada įstatau į karštą orkaitę, kad truputį pakeptų (reikia traukt kai tik truputį pagelsta, nes kitaip pyragas nebus vientisas) Sutarkuoju obuolius (galima ir uogienę, bet man labiau patinka obuoliai), jų storą sluoksnį uždedu ant pyrago, apibarstau cukrum, galima dar pabarstyt cinamonu (kam patinka),užtepu ant obuolių plaktą baltymą, likusią tešlos masę sutrupinu ar tiesiog mažais gabaliukais sudedu ant obuolių ir kepu toliau.
Kiek laiko- nežinau
. Visas kepimas apie 45 minutes.