SALOTOS SU JAUTIENA
Mesai:
500 g jautienos nugarines,100 g alyvuogiu aliejaus,2 saukstu obuoliu sidro acto,10 g smulkaus cukraus,druskos, kmynu, kalendru, 2-3 skilteles cesnako, grustu juoduju pipiru.
Salotoms:
Saldziuju papriku (2raudonuju, 2geltonuju, 1 oranzines), 1 aitrosios paprikos, 50 g kedro riesutu, 130 g juoduju alyvuogiu, 100 g ivairiu salotu, 10 g petrazoliu, 100 g sauleje dziovintu pomidoru, 100 g baltos duonos, 200 g alyvuogiu aliejaus.
Padazui:
30 g rudojo cukraus, 8 g druskos, 40 g naturalaus medaus, 50 g balzamiko acto, 150 g alyvuogiu aliejaus.
Gaminimas:
Mesa itriname prieskoniais, sumaisytais su actu ir aliejumi, marinuojame 6 val.Paskui nusausiname, kepame keptuveje, baigiame - orkaiteje.Saldziasias paprikas orkaiteje kepame tol , kol apskrus odele.Aitriaja supjaustome griezineliais.Pakepiname kedro riesutus.Gaminame padaza:cukru, druska, medu, istirpiname balzamiko acte, pamazu pildami alyvuogiu alieju maisome tol, kol mase taps vientisa.Balta duona susaldome saldiklyje, iseme supjaustome persvieciamomis riekelemis, paslakstome alyvuogiu aliejumi ir pakepiname keptuveje.Salotas dekoruojame pakepintomis duonos riekelemis ir apibarstome kedro riesutais.
SKANAUS