2007-06-04 12:46
Petronele
TEŠLAI
2 siklinės miltų, 1 stiklinė cukraus, 200g minkšto sviesto, 1 citrina (aš dėjau dvi, bet ir trečia nebūtų pamaišiusi), 1 arbatinis šaukštelis kario (nebūtina), 4 kiaušiniai, 1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo miltelių), vanilės
UŽPILUI
3~5 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių (galima ir daugiau), 6 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros
Nutarkuoti citrinos žievelę (geltonajį sluoksnį) smulkia tarka; išspausti sultis.
Sviestą išsukti su cukrumi, vanile, kariu, kiaušinių tryniais, citrinos sultimis ir žievele.
Įmaišyti miltus, sumaišytus kartu su soda (ar kepimo milteliais).
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepimo formeles (ar didelę kepimo formą) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais arba maltais džiūvėsėliais arba maltais riešutais. Perteklių nupurtyti. Tešlą supilti į formeles ir kepti įkaitintoje iki 180°С orkaitėje 0,5 - 1,5 val, priklausomai nuo formos dydžio.
Paruošti užpilą: citrinos sultis sumaišyti su cukraus pudra.
Užpilti užpilu dar karštą keksą.