Kulinariniai receptai

A
Amanda 3804
2009-12-01 14:25 Amanda 2011-09-11 06-31

Dywo rašė: Turiu kiaulienos faršo. Kotletai - skanu, bet jau kaip ir pabodę. Ką siūlot?


Darau tokį greituminį troškinį. Maždaug kokios 6 bulvės, supjaustytos kubeliais ir pavirtos kokias 5-10 min. Tuo metu faršas keptuvėje pakepinams su norimais prieskoniais. Sumaišom bulves su faršu, pora šaukštų grietinės, ant viršaus sūrio tarkuoto ir į įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio valgom su raugintais agurkėliais, labai skanu.
D
Dywo 192
2009-12-01 14:27 Dywo
O, kaip paprasta smile O jei dar kokių daržovių, pvz. žirnelių ar morkyčių į tą troškinį...
A
Amanda 3804
2009-12-01 14:35 Amanda 2011-09-11 06-31

Dywo rašė: O, kaip paprasta smile O jei dar kokių daržovių, pvz. žirnelių ar morkyčių į tą troškinį...


Jei jūsų šeima mėgsta, galima, bet maniškiai, ne. Labai jau mėsėdžiai. Daržoves valgo tik atskirai. Ir tą troškinį darau, taip, kad faršo būtų daugiau nei bulvių smile , toks visai ne krizinis gaunasi smile jokio taupumo. smile
D
Dywo 192
2009-12-01 14:51 Dywo
Mano šeima tik aš ir vyras. Pati daržovių dedu net į grikių košę, negaliu be jų smile
astuleee astuleee 3445
2009-12-01 15:01 astuleee
Užuojauta vyrui smile
D
doviile 744
2009-12-01 15:30 doviile 2011-09-11 06-31

Dywo rašė: Mano šeima tik aš ir vyras. Pati daržovių dedu net į grikių košę, negaliu be jų smile

su daržovėm ir aš tik viena tevalgyčiau nes vyrui nelabai toks variantas... smile darzoves jam is vis nemaistas smile
I
IlonaD 6943
2009-12-01 15:52 IlonaD 2011-09-11 06-31

dianaaa rašė: Ilona, ar tu bandei kepti šokoladinį pyragą? Ir kaip tau gavosi?


Bandžiau ir prašau pasidalinti, koks kam gavosi. Šiaip skanus, vaikams ypač patiko, tik man įdomiai atrodė pati pyrago, kaip čia pasakius, gal struktūra smile . Na, jis neišsipūtė, tarkime, kaip keksai, ar koks obuolių pyragas. Vidus gavosi gan šlapias, nu, vienžo, iškilimo nerasta. Arba jis toks ir turi būti, arba aš lieva kepėja. smile
vovere vovere 25997
2009-12-01 16:02 vovere
kaip iškepti kiaulienos nugarinę arba išpjovą kad būtų minkšta ir nesausa?
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-01 16:11 Elvusia 2011-09-11 06-31

vovere rašė: kaip iškepti kiaulienos nugarinę arba išpjovą kad būtų minkšta ir nesausa?

Tokiais patarimais dabar sunku taškytis, nes kartais pati mėsa būna kieta, sausa ir mėsos skonio neturi.
Šiaip jau išpjova ir nugarinė yra sausos. Reiktų įtrinti kokiu majonezu, ar bent aliejumi. Man skanu dar medaus ir garstyčių užtiurlinti.
Aš kepu folijoje, kad kuo mažiau garuotų ir džiūtų.
Na, ir žinoma, jei marinuoju, druską dedu prieš pat šaudama į orkaitę. Nors dažniausia nedruskinu iš viso. Pakanka prieskonių.
vovere vovere 25997
2009-12-01 16:16 vovere
o kiek laiko reiktų įtrynus palaikyti, parą ar pakaktų kelių valandų?
I
IlonaD 6943
2009-12-01 16:18 IlonaD
Marinuodama mėsytę, jei trinu su majonezu, tai į jį visada įdedu garstyčių (minkština mėsą plius skonio prideda) ir įpilu šlakelį aliejaus.
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-01 16:23 Elvusia 2011-09-11 06-31

vovere rašė: o kiek laiko reiktų įtrynus palaikyti, parą ar pakaktų kelių valandų?

Skonio reikalas. Ar nori labiau papūdytos mėsos, ar šviežesnės :))))
vovere vovere 25997
2009-12-01 16:38 vovere
Elvusia, fui smile smile
o jei kepti kokiam padaže? irgi gal suminkštintų?
o garstyčios tai bele kokios tinka?
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-01 16:42 Elvusia 2011-09-11 06-31

vovere rašė: Elvusia, fui smile smile
o jei kepti kokiam padaže? irgi gal suminkštintų?
o garstyčios tai bele kokios tinka?

Kas fui?
O tai jau šašlykas, pagal tave nepūdyta mėsa?
Dar ir kaip papuvus :))))))))))
Nežinau, padažuose nekepu. Suvynioju į foliją, iškepu ir tiek žinių.
O garstyčias paprastai naudoju tas, kurių jau niekas nevalgo. Surenku šaldytuve visokius tokius likučius, sutepu ant mėsos. Būna gerai :)
vovere vovere 25997
2009-12-01 16:47 vovere
tai tu nori pasakyt kad per dvi valandas užraugtas šašlykas papūva??????????/ smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-01 16:48 Elvusia 2011-09-11 06-31

vovere rašė: tai tu nori pasakyt kad per dvi valandas užraugtas šašlykas papūva??????????/ smile

Nu duodi :)
Na, nepapūva per 2 valandas, bet procesas sujuda :)
vovere vovere 25997
2009-12-01 16:51 vovere
nu žinai, jau vos nepagalvojau atsisakyti šašlykų visam laikui smile
o tai gal nepapuvus o parauginta mėsa šašlykams gražiau skamba smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-12-01 17:00 Elvusia 2011-09-11 06-31

vovere rašė: nu žinai, jau vos nepagalvojau atsisakyti šašlykų visam laikui smile
o tai gal nepapuvus o parauginta mėsa šašlykams gražiau skamba smile

Sorry, tokia nuotaika.
Koks skirtumas, kaip pavadinsi.
Sudėtis dėl to nepasikeis :))))
L
laura9 10597
2009-12-01 18:32 laura9
Pabandžiau pasidaryti tokio mišinio prieš gripą: medus+imbieras+išspausta citrina. Bet kadangi imbiero šaknį pirkau ir ragavau pirmą kartą, tai nustebau dėl bjauraus jo skonio. Kažin turi jis būti bjauraus skonio ar gal man kokį pagedusį pardavė?
Z
zaika 3663
2009-12-01 18:34 zaika
man ir imbieras nepatinka dėl savo neskanaus skonio smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui