nite rašė: Nemoku elgtis su mielėmis, o labai norėčiau bandelių iškept šventėm, gal kas receptuką nuo a iki z parašytų, Elste, tu nerašyk...
A. Mieles ištirpiname nedideliame kiekyje šilto pieno, sumaišyto su šlakeliu cukraus.
B. Kai pradeda šiek tiek kilti, sudedame į dubenį su miltais, kuriame jau supylėme pašildytą pienuką, cukriuką, kelias kruopeles druskytės (vanilinio cukraus ar kitokių priedų nerašau, nes dedam pagal savo skonį).
C. Viską gerai suminkome.
Č. Uždengiame drobule
D. Paliekame kokiai valandžiukei kilti.
E. Atidengiame
Ę. Perminkome.
Ė. Jei minklė gražiai pakilusi, formuojame kepinį.
F. Jei tai bandelės - imame mažais gabalėliais ir apglostę, sudedam į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą skardą.
G. Leidžiame dar pakilti. Darau tai ne pagal laiką - tiesiog žiūriu, kaip gražiai pučiasi tešla.
H. Aptepame kiaušinio plakiniu.
I. Pabučiuojam :)
Y. Dedam į orkaitę. Dedu į nelabai įkaitintą orkaitę. Bet ir ne į šaltą. Orkaitės temperatūra priklauso nuo to, ar stipriai pakilusi tešla. Jei stipriai, ir jau bando bėgti - dedu į karštesnę, jei ne - į ne tokią karštą.
Į. Einam gerti kavos. Kol geriam kavą, pyragas kepa.
J. Iškeptas pyragas turi būti gražiai geltonos spalvos. Tiksliau - gintaro spalvos ir taip kvepėti, kad norisi iš karto atsipjauti :))))
Jei reikia tikslių proporcijų, galiu parašyti.
Aha: mielinė tešla nemėgsta triukšmo, smūgių. Su ja reikia elgtis švelniai. Dar švelniau nei su vyru :)