Kulinariniai receptai

jofky jofky 3286
2011-03-27 14:49 jofky 2011-09-11 07-17

lemone rašė: Esu bandžiusi daryti iš kaimiško sviesto.
Nelabai to riešutų kvapo užuodžiau, nesakau kad kokybiškas gavosi, bet naudoju jį nuo
praeitos vasaros. Kepimui labai tinka, ypač blynai būna skanūs. Laikosi puikiai. Tik iš kaimiško sviesto kai dariau tai nemažai "nugaravo".


Aš intenete radau nemažai atsiliepimų kad iš kaimiško sviesto nelabai gaunasi, o kvapas tai toks labai skanus, saldokas, lyg karamelinis, lyg saldainius primenentis smile Tik neradau info kokie riebalai jame, ar turi blogojo cholesterolio ir panašiai, va tai mane tai labai domina
jofky jofky 3286
2011-03-27 14:57 jofky 2011-09-11 07-17

Luka_Paciolis rašė: Manau, kad man nebereikės vargti su visokiais aliejais.
Eisiu pirkti sviesto ir šiomis dienomis pasidarysiu pabandymui. O jau vasarą jo prisiruošiu visai žiemai. Tikiuosi, kad man pavyks jį pasidaryti.


Kaip jau minėjau kol šnd yra akcija Maximoj galit nusipirkt gero sviesto už gerą kaina smile
Iš mano patirties, emaliuotas indas, 1 kg svieto, verdama ant silpnos ugnies 40 min nuo virimo pradžios, maišyti tik retkarčiais, įpatingos priežiūros nereik. Košimui naudoju kaproninę medžiagą skirtą spauti sūriams, nes merlius kad ir kelių sluoksnių nelabai gerai išvalo smulkes baltymų atliekas smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-27 15:21 Elvusia
Visus aliejus, prieskonius laikau tamsioje vietoje.
lemone lemone 1159
2011-03-27 15:32 lemone
Jofky,
O sūrį darėt griežtai pagal receptą?
Aš bandžiau iš kaimiško pieno. Tai tik pieną užkaitini, įspaudi citrinas, Pieną iš kart sutraukia, tad pridedi daug, daug džiovintų vaisių ir paslegi. Kitą dieną valgai skanų sūrį.
jofky jofky 3286
2011-03-27 16:10 jofky 2011-09-11 07-17

lemone rašė: Jofky,
O sūrį darėt griežtai pagal receptą?
Aš bandžiau iš kaimiško pieno. Tai tik pieną užkaitini, įspaudi citrinas, Pieną iš kart sutraukia, tad pridedi daug, daug džiovintų vaisių ir paslegi. Kitą dieną valgai skanų sūrį.


Dariau iš 3 ltr pirktinio pieno 2,5 proc, 300 ml natūralaus jogurto, ir pusės citrinos sulčių, nes jogurto nepakako kad sutrauktu taip kaip reikia. Jokių priedų nedėjau, nei druskos, absoliučiai nieko. Paslėgiau gal tik 30 min., pilnai užtenka, pradėjom valgyt dar šiltas buvo. Vakare pakepiau ir užpyliau klevų sirupu, gavosi ir sveikas valgis ir sveikas desertas viename smile
jofky jofky 3286
2011-03-27 16:13 jofky 2011-09-11 07-17

Luka_Paciolis rašė:

jofky rašė: Kaip jau minėjau kol šnd yra akcija Maximoj galit nusipirkt gero sviesto už gerą kaina smile
Iš mano patirties, emaliuotas indas, 1 kg svieto, verdama ant silpnos ugnies 40 min nuo virimo pradžios, maišyti tik retkarčiais, įpatingos priežiūros nereik. Košimui naudoju kaproninę medžiagą skirtą spauti sūriams, nes merlius kad ir kelių sluoksnių nelabai gerai išvalo smulkes baltymų atliekas smile
Ačiū dar kartą, būtinai pasinaudosiu Jūsų patirtimi.
Ir dar vienas mažytis klausimėlis, jį laikote tamsioje vietoje?


Pas mane 4 puslitriukai su tuo Ghee, 3 padėjau į spintelę, o vieną naudojamą šviesose prie vyriklės laikau, patogumui. Ar galima laikyt šviesoje, nežinau, net negalvojau apie tai nes neturiu tiek laisvos vietos paviršiuose, viskas spintelėse arba šaldytuve smile
lemone lemone 1159
2011-03-27 16:17 lemone
Jofky,
O Jūs vaikinas ar mergina smile
Pagal avatarą lyg ir vaikinas, bet žiūriu su kulinarija nesipykstat.
Nors vyrai ir yra patys geriausi kulinarai smile
jofky jofky 3286
2011-03-27 16:20 jofky 2011-09-11 07-17

lemone rašė: Jofky,
O Jūs vaikinas ar mergina smile
Pagal avatarą lyg ir vaikinas, bet žiūriu su kulinarija nesipykstat.
Nors vyrai ir yra patys geriausi kulinarai smile


Moteris esu, išvaizda būna apgaulinga, jau kažkurioj temoj tai aptarinėta buvo smile
Taip jau gaunasi, kad su moteriškais vaizdais man avatarai nepatinka smile
2011-03-27 18:26 vvirginija1 2011-09-11 07-17

jofky rašė: Šį savaitgali Maxsimoj akcija sviesto 82 prc kg kaina 18,37 lt
Čia kurio sviesto tokia kaina? ir išvis koks sviestas geriausia tinka?
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-27 18:30 Elvusia 2011-09-11 07-17

vvirginija1 rašė: išvis koks sviestas geriausia tinka?

Be augalinių riebalų. 82 proc. riebumo.
L
Loreta13 30842
2011-03-27 18:37 Loreta13 2011-09-11 07-17

Elvusia rašė: Be augalinių riebalų. 82 proc. riebumo.
Bet aš kažko nesuprantu :))
Jogos...ir gaminiai iš pieno produktų - lydytas sviestas, sūris, varškė.
O kaip ten pas juos su tuo "šventu gyvūnu" smile
O gal aš neteisingai jogą tapatinu su Indija smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-27 18:43 Elvusia
Oi, Loreta13, tiek giliai nesikapstau :))
Gal jiems karvė - tik šventas gyvulys, kuris duoda pieno?
jofky jofky 3286
2011-03-27 18:43 jofky 2011-09-11 07-17

vvirginija1 rašė:

jofky rašė: Šį savaitgali Maxsimoj akcija sviesto 82 prc kg kaina 18,37 lt
Čia kurio sviesto tokia kaina? ir išvis koks sviestas geriausia tinka?


Žemaitijos pieno "Šeimininkių" sviestas labai geltonas pakelis su oranžine pliačia juosta. Kaip rašė tinka ne mažiau 82 proc ir be priemaišų
2011-03-27 18:48 vvirginija1 2011-09-11 07-17

jofky rašė: tinka ne mažiau 82 proc ir be priemaišų
Nuėjau net į šaldytuvą pasižiūrėti sviesto sudėtį smile Žemaitijos sviestas, 82% riebumo. Sudėtis: grietinėlė.
Tai čia kaip ir tinkamas?
Ir dar kyla klausimas, žmonėms turintiems padidėjusį cholesterolio kiekį sviesto kaip ir negalima, o kažin kaip su šituo lydytu gaunasi. Juk tas cholesterolis gal niekur neišgaruoja? smile
jofky jofky 3286
2011-03-27 18:49 jofky 2011-09-11 07-17

Loreta13 rašė:

Elvusia rašė: Be augalinių riebalų. 82 proc. riebumo.
Bet aš kažko nesuprantu :))
Jogos...ir gaminiai iš pieno produktų - lydytas sviestas, sūris, varškė.
O kaip ten pas juos su tuo "šventu gyvūnu" smile
O gal aš neteisingai jogą tapatinu su Indija smile


O su šv.gyvūnų visko būna smile , yra daug rūšių vegatarizmo ir veganizmo. Na visų pirma karvė tai gyvybė, o pienas tai jau ne. Vegetarai nevalgo tik mėsos, o veganai nevalgo kas gyva tai jau reiškia nevalgo mėsos, žuvies, kiaušinių - tai gyvybės pradas. Dar yra tokia veganų rūšis kuri į gyvybės prasme itraukia ir visus šakniavaisius, tai yra nevalgo tas kas auga po žeme, o kas auga virš žemės jiems tas ir yra valgoma. Na pasaulis pilnas keistuolių smile
jofky jofky 3286
2011-03-27 19:02 jofky 2011-09-11 07-17

vvirginija1 rašė:

jofky rašė: tinka ne mažiau 82 proc ir be priemaišų
Nuėjau net į šaldytuvą pasižiūrėti sviesto sudėtį smile Žemaitijos sviestas, 82% riebumo. Sudėtis: grietinėlė.
Tai čia kaip ir tinkamas?
Ir dar kyla klausimas, žmonėms turintiems padidėjusį cholesterolio kiekį sviesto kaip ir negalima, o kažin kaip su šituo lydytu gaunasi. Juk tas cholesterolis gal niekur neišgaruoja? smile


Radau parašyta, kad lydytas sviestas nedidina cholesterolio, kepant juo nesusidaro kancerogenai, ir jis yra daugkartinio naudojimo, tarkim išsikepėm duonuos ir liko jame trupinių, tai reikia tik perkošti ir galima vėl naudoti
2011-03-27 19:05 vvirginija1 2011-09-11 07-17

vvirginija1 rašė: Žemaitijos sviestas, 82% riebumo. Sudėtis: grietinėlė.
Tai čia kaip ir tinkamas?
Tai toks tinkamiausias, arne? turiu omenyje sudėtį
jofky jofky 3286
2011-03-27 19:12 jofky 2011-09-11 07-17

vvirginija1 rašė:

vvirginija1 rašė: Žemaitijos sviestas, 82% riebumo. Sudėtis: grietinėlė.
Tai čia kaip ir tinkamas?
Tai toks tinkamiausias, arne? turiu omenyje sudėtį


Butent toks smile
Ir dar pastebėjimas, nedarykit iš 1 pakelio (200 gr) kaip taisyklė nedakaitinsit arba prideginsit ir nepavyks. Po išjungimo virimo proecesas dar vyksta, todėl su mažu kiekiu tai sudėtingiau atlikti
2011-03-27 19:21 vvirginija1 2011-09-11 07-17

jofky rašė: nedarykit iš 1 pakelio (200 gr)
O kiek jo lydyto gaunasi iš 1 kg sviesto? ir ar jis atšąlęs sustingsta ar išlieka skystas kaip aliejus?
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-27 19:25 Elvusia
Sustingsta.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui