2011-08-04 12:19
Gyventojų pajamų mokestis »
Individuali veikla 2010 »
#973959
Ar gali gyventojas registravęs individualią veiklą atidaryti drabužių parduotuvę? Ar reikės kurti įmonę?
2011-05-13 08:34
Blevyzgos »
Penktadienis... »
#949795
O man šiandien dviguba šventė. 33 metai vedybinio gyvenimo praėjo taip greitai, kad net nesitiki. Su prof. švente, mieli buhalteriai.
2010-02-26 17:32
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#769237
edutei dėl raugo
Jei lipa tai dėkit toliau nuo radiatoriaus.Per 3 dienas įrugs kambario temperatūroj. Įdėkit stiklainį į kokį dubenį, kad tešla nenubėgtų ant grindų. Ir dažniau maišykit.
Iš tešlos pasilikit sau tik pusė puslitrinio stiklainio ir į šaldytuvą. Iš šaldytuvo tiesiai i tešlą. Nereikia laikyti šiltai.
2010-02-24 09:44
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#767404
Dedu visą raugą tam produktų kiekiui nurodytam recepte.
2010-02-24 08:35
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#767327
Na mielių organizmui irgi truputėlį reikia, bet aš už raugą duonoje, o mieles pyrage.
2010-02-24 08:30
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#767322
Rauge yra natūralių rūgimo bakterijų. Skiriasi kaip naminis rūgpienis nuo kefyro. Bet čia skonio ir vaizduotės reikalas. Galima ir šiaip ir taip.
2010-02-16 12:20
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#762251
Šviežią raugą darydavo tik kai naujai pradėdavo kepti, o taip visada naudodavo pasiliktą tešlą. Taip darau ir aš.Pyragas tikrai nesigaus. Ir namai kvepės tikra duona.
2010-02-16 10:42
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#762211
Pamiršau parašyt kad iš užminkytos tešlos pasilieku gabaliuką apie pusę 0,5 ltr stiklainio, dedu į šaldytuvą.Galima laikyti iki 10 dienų.Reikia prižiūrėti, nes net ir šaldytuve kartais ima kilti. Tai ir bus raugas kurį galėsite dalintis su draugėmis.
2010-02-16 10:30
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#762205
Kepu el.orkaitėj.
1,3 kg "Extra" miltų (galima per pusę su ruginiais), 1 stiklinė kviečių sėlenų, 1 stiklinė linų sėmenų, 1 stiklinė lukštentų saulėgražų, 1 stiklinė avižinių dribsnių, 4 valg. šaukštai cukraus(su kaupu), 3 arbat. šaukšteliai druskos(su kaupu), raugas ir vandens 1 litro.Viską maišau su ranka. Tada dedu į sviestu pateptas formas(tokias pailgas kaip sumuštinių duonos), išeina du kepaliukai(iškepę sveria po 1,3-1,4 kg). Palaikau 12 val. pridengus šiltai. Tešla pakyla maždaug 2 kartus. Dedu į šaltą orkaitę ir kepu 1 val 20 min. 190-200 laipsnių temp. Atvėsinti padėjus ant dviejų pagaliukų kad padas nesudrėktų.Pluta iš pradžių būna kieta bet skani. Atvėsusią dedu į maišelį ir pluta suminkštėja. Parašiau kaip pati kepu, bet pagal tai galima pabandyti ir kitokių variantų.
2010-02-16 10:04
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#762197
Duoną kepu tik kvietinę su įv. sėklytėm, kartais pusiau ruginę, nes nuo vien ruginės sustreikuoja skrandžio rūgštys.
2010-02-16 10:00
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#762190
1 stiklinė "Exra"miltų, šaukštas cukraus ir vandens tiek, kad gautųsi šaukštu sunkiai išsukama tešla. Visa tai į 0,5 litrų stiklainiuką ir stovi šiltai.Reikia nepamiršt pamaišyt, nes lipa per kraštus
2010-02-16 09:46
Blevyzgos »
Kulinariniai receptai »
#762182
Duonos raugo galima pačioms pasigaminti.Miltų, vandens, truputį cukraus ir tris dienas palaikyti šiltai pamaišant. Išbandyta.
2009-07-14 10:11
PVM »
ES šalis - ne ES šalis ir PVM »
#674656
Krovininio auto pardavimas FA į Rusiją. PVM 0%, 41str.
2009-02-21 10:04
Blevyzgos »
Mums patikę įvairiausi FILMAI »
#623332
Pirmiausia vaikai prašė nupirkti knygą "Berniukas dryžuota pižama".Paskui lėkė 50km (pas mus mažas miestelis,filmų nerodo) žiūrėti filmą. Jei tokio amžiaus (13 ir 18 metų) sudomino rimtas filmas, tai geras filmas.
2008-12-28 13:55
Gyventojų pajamų mokestis »
Naujos GPM skaičiuoklės »
#594215
O kur darbdavio 3% už darbuotoją?
2008-12-04 07:09
PVM »
Naujas PVM arba PVM nuo 2009-01-01 »
#586388
Gal kas dalyvaujat vieš.pirkimų 2009m konkursuose? Su kokiu PVM(18% ar 19%) nurodote kainas?