Kulinariniai receptai

tiga tiga 2272
2010-02-10 10:24 tiga
IlonaD, turiu nuliūdinti, nes su Šiauliais visai niekas nesieja. Gal jūs pati kokių turite reikalų. ar važiuotumėte į Kauną pro Kėdainius, tai prasuktumėte pro mane ir padaovanočiau aš jums to raugo smile
I
IlonaD 6943
2010-02-10 10:28 IlonaD 2011-09-11 06-38

tiga rašė: IlonaD, turiu nuliūdinti, nes su Šiauliais visai niekas nesieja. Gal jūs pati kokių turite reikalų. ar važiuotumėte į Kauną pro Kėdainius, tai prasuktumėte pro mane ir padaovanočiau aš jums to raugo smile


Vasario pabaigoje, kovo pradžioje planuoju į Kauną važiuoti, galiu ir pro Kėdainius, kai tiksliai žinosiu, bandysiu jus rasti, ok?
L
Loreta13 30842
2010-02-15 18:53 Loreta13
Mielosios, kurios prisimenate socialistinius laikus,
kiek gramų ar mililitrų buvo grietinės indelis smile
kiek gramų buvo margarino pakelis smile
Petronele Petronele 18331
2010-02-15 18:58 Petronele 2011-09-11 06-38

Loreta13 rašė: Mielosios, kurios prisimenate socialistinius laikus,
kiek gramų ar mililitrų buvo grietinės indelis smile
kiek gramų buvo margarino pakelis smile

Geras klausimas. Grietinė, jei atmintis neapgauna, būdavo 200 ml "slovikėliais", o margarinas - 250g pakeliais.
klem klem 3973
2010-02-15 19:00 klem 2011-09-11 06-38

Loreta13 rašė: Mielosios, kurios prisimenate socialistinius laikus,
kiek gramų ar mililitrų buvo grietinės indelis smile
kiek gramų buvo margarino pakelis smile

Margarino (baltarusiško) pakelis buvo 250 g.
Grietinės indelis, manau, 200 gramų. nors negarantuoju smile
L
Loreta13 30842
2010-02-15 19:02 Loreta13 2011-09-11 06-38

Petronele rašė: Geras klausimas. Grietinė, jei atmintis neapgauna, būdavo 200 ml "slovikėliais", o margarinas - 250g pakeliais.
Man irgi taip atrodo :))
Tiesiog turiu "Napoleono" receptą seną seną, bet nerealų ir padaromą "be pralaimėjimo", kur išeiga rašoma indeliais ir pakeliais.
Tikiuosi pavyks.
klem klem 3973
2010-02-15 19:05 klem
Ohoo. Napoleono ir aš noriu smile smile
Tess Tess 20234
2010-02-15 19:31 Tess
Ir aš noriu.
Loreta13 pasidalink receptuku. smile
L
Loreta13 30842
2010-02-15 19:41 Loreta13
Mano sesers "NAPOLEONAS"
2 tryniai
1 indelis grietinės
375 gr. margarino
3 stiklinės miltų

Miltus berti ant stalo, padaryti duobelę
Ten įmušti trynius, sudėti grietinę, sutarkuoti per stambią tarką šaltą margariną.
Ir kapoti peiliu, kol masė pataps beveik vientisa.

Gautą masę padalinti į 7 gumulėlius, suvyniot į maistinę plėvelę, ar įdėt į kokį šaldymo indelį ir palikt šaldiklyje per nakt.
Kitą dieną šiek tiek atšildyt ir iškočioti norimo dydžio "blynus" - maždaug sriubinės lėkštės dydžio. Nekreipt dėmesio, kad kraštai nelygūs - jų vėliau prireiks.
Kočiot galima per foliją, ar kepimo popierių, maistinę plėvelę, kad neliptų prie kočėlo.
Kepti pakankamai aukštoje temperatūroje apie 10 min.
"Blynai" turi būt parudavę.
Kiekvieną blyną kepti atskirai ant atskiro kepimo popieriaus lapo.
Pertepimas - 1 indelis virto kondensuoto pieno ir pakelis sviesto - sviestas turi būt minkštas, kad išsiplaktų vientisa masė.
"Blynus" apipjauname gražiai padėję kokią nors lėkštę.
Likę trupiniai bus naudojami šonų ir viršaus papuošimui.
Nesinervinkite, jei "blynas" perlūžta, ar sutrūksta.
Tieiog sudėliokite tuos gabaliukus ir tiek.
Vienas sluoksnis pertepimo galima ir spanguolių džemu - skanu, kai yra rūgštelės :))
Pertepus būtina palaikyt per naktį kambario temperatūroje.
Jei įdėsite į šaldytuvą - kremas sustings ir nepersigers į "blynus".
Valgyt galima tik kitą rytą :)))

PATIKĖKITE - prie kavos nieko nėra skanesnio.......
G
gurinukas 16
2010-02-16 09:46 gurinukas
Duonos raugo galima pačioms pasigaminti.Miltų, vandens, truputį cukraus ir tris dienas palaikyti šiltai pamaišant. Išbandyta.
klem klem 3973
2010-02-16 09:48 klem 2011-09-11 06-38

gurinukas rašė: Duonos raugo galima pačioms pasigaminti.Miltų, vandens, truputį cukraus ir tris dienas palaikyti šiltai pamaišant. Išbandyta.

O kokiom proporcijom? smile
batukas batukas 3281
2010-02-16 09:50 batukas 2011-09-11 06-38

gurinukas rašė: Duonos raugo galima pačioms pasigaminti.Miltų, vandens, truputį cukraus ir tris dienas palaikyti šiltai pamaišant. Išbandyta.


Gal galetumete issamiau ir su produktu kiekiais parasyti? smile Va cia diskutavome pries kokia savaitele kaip pacioms issikepti nami9nes duonos smile Jei turite patirties gal galite pasidalinti, manau butu idomu. smile Aciu
G
gurinukas 16
2010-02-16 10:00 gurinukas
1 stiklinė "Exra"miltų, šaukštas cukraus ir vandens tiek, kad gautųsi šaukštu sunkiai išsukama tešla. Visa tai į 0,5 litrų stiklainiuką ir stovi šiltai.Reikia nepamiršt pamaišyt, nes lipa per kraštus
G
gurinukas 16
2010-02-16 10:04 gurinukas
Duoną kepu tik kvietinę su įv. sėklytėm, kartais pusiau ruginę, nes nuo vien ruginės sustreikuoja skrandžio rūgštys.
batukas batukas 3281
2010-02-16 10:05 batukas 2011-09-11 06-38

gurinukas rašė: Duoną kepu tik kvietinę su įv. sėklytėm, kartais pusiau ruginę, nes nuo vien ruginės sustreikuoja skrandžio rūgštys.


Gal galite imesti receptuka? O kepate kur? smile
G
gurinukas 16
2010-02-16 10:30 gurinukas
Kepu el.orkaitėj.
1,3 kg "Extra" miltų (galima per pusę su ruginiais), 1 stiklinė kviečių sėlenų, 1 stiklinė linų sėmenų, 1 stiklinė lukštentų saulėgražų, 1 stiklinė avižinių dribsnių, 4 valg. šaukštai cukraus(su kaupu), 3 arbat. šaukšteliai druskos(su kaupu), raugas ir vandens 1 litro.Viską maišau su ranka. Tada dedu į sviestu pateptas formas(tokias pailgas kaip sumuštinių duonos), išeina du kepaliukai(iškepę sveria po 1,3-1,4 kg). Palaikau 12 val. pridengus šiltai. Tešla pakyla maždaug 2 kartus. Dedu į šaltą orkaitę ir kepu 1 val 20 min. 190-200 laipsnių temp. Atvėsinti padėjus ant dviejų pagaliukų kad padas nesudrėktų.Pluta iš pradžių būna kieta bet skani. Atvėsusią dedu į maišelį ir pluta suminkštėja. Parašiau kaip pati kepu, bet pagal tai galima pabandyti ir kitokių variantų.
G
gurinukas 16
2010-02-16 10:42 gurinukas
Pamiršau parašyt kad iš užminkytos tešlos pasilieku gabaliuką apie pusę 0,5 ltr stiklainio, dedu į šaldytuvą.Galima laikyti iki 10 dienų.Reikia prižiūrėti, nes net ir šaldytuve kartais ima kilti. Tai ir bus raugas kurį galėsite dalintis su draugėmis.
P
Panaikinta 4554
2010-02-16 10:46 Panaikinta
Paskaičiau Jūsų receptą ir taip seilė ištįso, jau labai gardžiai viskas aprašyta smile
batukas batukas 3281
2010-02-16 11:40 batukas
Aciu, Girinuk. Labai ir as norejau ismokti kepti, bet va galvojau kad galima tik specialioje krosnyje, pasirodo labai klydau. Bandysiu ir as, jei kils klausimu parasysiu, gal pagelbesite? smile smile Nesinori kad pirmas "blynas" prisviltu smile
L
Loreta13 30842
2010-02-16 11:57 Loreta13 2011-09-11 06-38

gurinukas rašė: 1,3 kg "Extra" miltų .
O čia nesigaus pyragas smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui