Kulinariniai receptai

Elste Elste 27356
2010-02-17 09:05 Elste 2011-09-11 06-38

Alina55 rašė:

Elste rašė: ... vieną be nieko galima valgyti.

Pritariu smile



smile dabar jau kitokios ir nepirksiu. Atradau turbūt skaniausią smile
I
IlonaD 6943
2010-02-17 09:07 IlonaD
Pradėjau tokią naminę "bulką" mielinę kepti. Tai namiškiai pirktinio batono nebevalgo. Įtariu, su duona (kai to raugo gausiu), tas pats bus. Naminis reikalas yra naminis...
Elste Elste 27356
2010-02-17 09:18 Elste 2011-09-11 06-38

IlonaD rašė: Pradėjau tokią naminę "bulką" mielinę kepti. Tai namiškiai pirktinio batono nebevalgo.


Mes tai nustatėm, kad geriausias (mažiausiai chemijos turbūt) yra "Jonavos batonas". Ir žinot kaip?!
Ogi per žvejus. Žuvies viliojimui sumaigo batono gabalėlių ir meta į vandenį. Tai ant kitos rūšies batono žuvys nekimba, o geriausiai eina ant "Jonavos batono" smile
Tai va ir išvadą pasidarėm - jeigu žuvys kimba, tai ir žmogui tinka smile
urtele urtele 13511
2010-02-17 09:25 urtele 2011-09-11 06-38

IlonaD rašė: Pradėjau tokią naminę "bulką" mielinę kepti.
Ir aš, dar viršų kiaušinio plakiniu patepu su cukrumi- dienelė ir iš bulkos prisiminimas. smile
urtele urtele 13511
2010-02-17 09:28 urtele 2011-09-11 06-38

klem rašė: Čia apie Aradiją smile smile
Aišku, kad ne. smile
Aradija Aradija 10364
2010-02-17 14:47 Aradija 2011-09-11 06-38

Elste rašė: Atvažiuosi į meetą ir pšš.... nėra Tavo pamgėto kukurūzų kalno, tik duonos kepaliukų įvairiausių smile

negazdink taip smile smile smile
Aradija Aradija 10364
2010-02-17 14:49 Aradija 2011-09-11 06-38

urtele rašė: Bet nuo tos duonos rankos riebaluotos pasidaro. Sublogo ji labai, labai. smile

na mes perkam nepjaustyta ir nefasuota is klaipedos duonos firmines parduotuves - tai visai nesublogusi smile
Elste Elste 27356
2010-02-17 14:51 Elste 2011-09-11 06-38

Aradija rašė:

Elste rašė: Atvažiuosi į meetą ir pšš.... nėra Tavo pamgėto kukurūzų kalno, tik duonos kepaliukų įvairiausių smile

negazdink taip smile smile smile


gerai gerai, duonos kepaliukus kukurūzais apklijuos smile
(kad nesibaimintum iš karto smile )
dianaaa dianaaa 1637
2010-02-23 13:35 dianaaa
Šiandiena vakare Linas keps duoną - romėnišką
Aradija Aradija 10364
2010-02-23 14:45 Aradija
na ne vakar Linas kepė blynus - ir ne romėniškus o lietinius smile
E
em_di 10
2010-02-23 15:10 em_di 2011-09-11 06-39

IlonaD rašė: Pradėjau tokią naminę "bulką" mielinę kepti. Tai namiškiai pirktinio batono nebevalgo. Įtariu, su duona (kai to raugo gausiu), tas pats bus. Naminis reikalas yra naminis...


Pritariu IlonaiD - naminis reikalas yra naminis... Aš su raugu duoną kepu, dedu saulėgrąžų, sėlenų, sėmenų. Gaunasi tokia kaip duona „Sveikata“.
Elvusia Elvusia 19998
2010-02-23 16:41 Elvusia 2011-09-11 06-39

gurinukas rašė: 1 stiklinė "Exra"miltų, šaukštas cukraus ir vandens tiek, kad gautųsi šaukštu sunkiai išsukama tešla. Visa tai į 0,5 litrų stiklainiuką ir stovi šiltai.Reikia nepamiršt pamaišyt, nes lipa per kraštus

Nius, pasidariau to raugo :)))
Nežinau, ar pavyks iškepti duonelę.
Bet šiandien net ruginių miltų nusipirkau :))
Beje, nu ką aš žinau, jei klaipėdiškės važiuotų į seminarą penktadienį, gal mėginčiau ta proga ir duonos iškepti smile
L
Loreta13 30842
2010-02-24 08:13 Loreta13
O aš vakar "berniukų" šventei :)) iškepiau "Napaleoną".
Na kaip skanu buvo su kavyte....:))
A
astuska 2622
2010-02-24 08:19 astuska
Napaleonas...... mmmmm.... kaip pavydziu jums, kad mokat visokius pyragus kept, o dar Napaleona.... namini.... varvinsiu seile dabar visa deina smile
I
IlonaD 6943
2010-02-24 08:22 IlonaD 2011-09-11 06-39

Elvusia rašė:

gurinukas rašė: 1 stiklinė "Exra"miltų, šaukštas cukraus ir vandens tiek, kad gautųsi šaukštu sunkiai išsukama tešla. Visa tai į 0,5 litrų stiklainiuką ir stovi šiltai.Reikia nepamiršt pamaišyt, nes lipa per kraštus

Nius, pasidariau to raugo :)))
Nežinau, ar pavyks iškepti duonelę.
Bet šiandien net ruginių miltų nusipirkau :))
Beje, nu ką aš žinau, jei klaipėdiškės važiuotų į seminarą penktadienį, gal mėginčiau ta proga ir duonos iškepti smile


Aš šį svtg.planuoju daryti. Bet vienur rašo, kad reikia cukraus, kaip jūsų pavyzdyje, o kituose receptuose nurodyta dėti mielių. Įdomu, kur čia esmė ir kuo skiriasi.
I
IlonaD 6943
2010-02-24 08:23 IlonaD 2011-09-11 06-39

em_di rašė:

Pritariu IlonaiD - naminis reikalas yra naminis... Aš su raugu duoną kepu, dedu saulėgrąžų, sėlenų, sėmenų. Gaunasi tokia kaip duona „Sveikata“.


Raugą pati darėte??? Jei taip - tai kaip? smile
G
gurinukas 16
2010-02-24 08:30 gurinukas
Rauge yra natūralių rūgimo bakterijų. Skiriasi kaip naminis rūgpienis nuo kefyro. Bet čia skonio ir vaizduotės reikalas. Galima ir šiaip ir taip.
I
IlonaD 6943
2010-02-24 08:31 IlonaD 2011-09-11 06-39

gurinukas rašė: Rauge yra natūralių rūgimo bakterijų. Skiriasi kaip naminis rūgpienis nuo kefyro. Bet čia skonio ir vaizduotės reikalas. Galima ir šiaip ir taip.


O iš patirties kaip patartumėte - su mielėm ar su cukrumi?
G
gurinukas 16
2010-02-24 08:35 gurinukas
Na mielių organizmui irgi truputėlį reikia, bet aš už raugą duonoje, o mieles pyrage.
Elste Elste 27356
2010-02-24 08:36 Elste 2011-09-11 06-39

IlonaD rašė:

gurinukas rašė: Rauge yra natūralių rūgimo bakterijų. Skiriasi kaip naminis rūgpienis nuo kefyro. Bet čia skonio ir vaizduotės reikalas. Galima ir šiaip ir taip.


O iš patirties kaip patartumėte - su mielėm ar su cukrumi?


labiau vertinama ta duona, kuri kepta be mielių smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui