Tax.lt narys kycka

K
Tax.lt narys nuo
2007-06-21
kycka
forume parašė 14 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-02-25 19:46 Įvairūs » Nenutrūkstamas darbo stažas » #1135726
Sveiki, turiu klausimą - ar/kiek svarbus nenutrūkstamas darbo stažas keičiant darbovietes, t.y. jei darbas keičiamas savo iniciatyva ir naujoje įmonėje pradedamas ne iš karto, bet daroma 10 k.d (5 d.d.) petrauka? Ar tokia pertrauka turi kokių neigiamų (ilgalaikių) pasekmių, pvz. pensijos paskaičiavimui ir pan.? Anksčiau šis terminas lyg ir buvo svarbus, bet dabar kiek randu informacijos, tai svarbu socialinis stažas, t.y. laikotarpis už kurį mokėti mokesčiai ir nesvarbu, nutrūkstamas jis ar ne. Gal galit kas pakomentuoti?
Plius, esant tokiai petraukai, ar reikia (rekomenduotumėt) pačiam susimokėti kokius nors mokesčius Sodrai ir pan.?
2008-06-26 10:27 Bendra » Darbo užmokestis » #534671

gyvate rašė: Priedus direktorius nori duoda, nori-neduoda. Yra laisvų įmonėje pinigų-suteikia "paramą". O jei jų nėra, ar kažkokios kitokios problemos kamuoja-galima ir neskirti. Dauguma direktorių ją naudoja kaip drausminamąją priemonę (priedas juk neprivalomas). O su paprasta alga taip nepažaisi- jos kada nori ir kaip nori nesumažinsi...

Na nezinau. Kad lyg ir nepraktikuojama taip pas mus. Imone dirba jau nemazai metu, pati - metus, bet nesu girdejusi atvejo, kad priedas butu sumazintas arba net nesumoketas, kad ir kokioje bukleje imone butu. Kad ir siais metais - imone ipatingai velavo su vienu projektu, bet algos buvo mokamos tvarkingai. Man buvo iskile nesklandumu del pirmojo priedo. Nepervede. Pradejau aiskintis, pasirodo buhaltere tiesiog nepaskaiciavo. Tai generalinis atejo, asmeniskai atsiprase ir po puses valandos pinigai jau buvo saskaitoje. Is tos puses kaip ir viskas gerai. Be to, kaip minejau priedais neskatinama, o tiesiog mokamas atlyginimas. Ir jei jis butu "paliestas", zmones tiesiog iseitu. Iseitu is 1 projekto kokie 2-3 svarbesni zmonės ir viskas - projektui (gal net ir imonei) galas. Del to bent pas mus valdzia negali sau leisti taip zaisti su premijom, jas mazinti. Uztat irr keista man - jei premijos nemazinamos, mokamos reguliariai, kodel ju tiesiog neiformina kaip atlyginimo, kaip ir turetu buti. Galvojau, gal mokesciu kokiu lengvatu...
2008-06-25 18:44 Bendra » Darbo užmokestis » #534495

svaigalas rašė:

kycka rašė:

svaigalas rašė: Jei būčiau vadovas taikyčiau tik priedų metodiką.

O kodel? Kokie priedu metodikos privalumai pries paprasta algu sistema?


mažytė paslaptis smile

Va va... Prasideda. smile Taigi nuo pat pradziu ir sakau, kad nieko matyt nera veltui, kazkas turi buti uzslepta. smile
2008-06-25 18:38 Bendra » Darbo užmokestis » #534492

svaigalas rašė: Jei būčiau vadovas taikyčiau tik priedų metodiką.

O kodel? Kokie priedu metodikos privalumai pries paprasta algu sistema?
2008-06-25 18:33 Bendra » Darbo užmokestis » #534487

renata1113 rašė: Tai yra jusu imoneje veikiancios darbo apmokejimo sistemos dalis.
Imones vadovas rasydamas isakyma priedu mokejimui privalo nurodyti uz ka butent tas priedas yra mokamas.
Skaiciuojant nedarbingumo pasalpa, atostoginius, ar pateikiant pazyma apie jusu pajamas gautas susijusias su darbo santykiais, bus iskaiciuojamas visas jusu gautas DU, t.y ir pagrindinis atlyginimas ir priedai.

Nesuprantu jusu nerimo

As pati jokio isakymo nei gavau, nei maciau. I banka tiesiog ateina 'priedas uz kova', priedas uz balandi' ir t.t. Pasikeitus sutarciai, as bent parasa padedavau, kad va, nuo siol alga tokia ir tokia. Nerimas kyla tik del to, kad as neturiu nieko bendro su finansais ir noriu susigaudyti, kodel yra daroma taip, kodel nemokama paprasciausiai alga ir viskas, ar tokia dabartine imones sistema nera man nenaudinga. Jei nera, tai valio. Bet teko is koleges girdeti skundziantis, kad jai del tokios sistemos teko patirti nuostoliu. Berods del komandiruotes pinigu ir papildomai dirbtu dienu isvykus pas klientus. Jos paskaiciavimais, per tam tikra laikotarpi ji turejo gauti apie 1000 lt (bilietu kompensacija, dienpinigiai, papildomos dienos ir t.t), o pravede maziau nei puse. Jos zodziais taip nutiko del butent tos taikomos sistemos (jos gaunami priedai yra didesni uz sutartyje nurodyta alga). O gal ji nepilnai viska issiaiskino ir ne del to gavo maziau nei tikejosi? Pati dar nesusiduriau su tokia situacija, nes tik neseniai priedu sistema buvo pradeta taikyti ir man. Del to ir aiskinuosi viska.
2008-06-25 18:17 Bendra » Darbo užmokestis » #534481

svaigalas rašė: džiaukitės priedais ir tiek...

Tai ir dziaugsiuos, kai va isitikinsiu, kad tokia sistema nera bloga ir kad galiu buti rami, kad gaunu visas socialines garantijas, kurios man priklauso, del kuriu dirbu, kad manes niekas "neapsukineja". smile Tiesiog, kai daiktai nebe savo vardais vadinami, man kyla klausimu. Ir geriau jau paklausti daugiau zinanciu, nei grauztis po to nagus, kad va, neskyriau valandeles pasidomejimui... smile
2008-06-25 18:06 Bendra » Darbo užmokestis » #534475

svaigalas rašė: darbdavys priedais motyvuoja darbuotoją. <...>

Tai nera motyvacija. Musu imoneje priedai neturi savo "priedu" skatinamosios esmes. Taip tiesiog ismokama atlyginimo dalis. Gali buti net ir didesne, nei pats atlyginimas. Pridejau ps. ankstesneje mano zinuteje, kad butu aiskiau.
2008-06-25 17:55 Bendra » Darbo užmokestis » #534472

svaigalas rašė: priedai prie atlygimo apmokestinami tokia pačia tvarka kaip ir atlyginimas.
Dėl paskolos ... bankas pareikalaus pažymos iš įstaigos apie turimas pajamas už tam tikrą laikotarpį. Tie priedai turi įsiskaityti kaip pajamos.

Bet kodel tuomet toks primygtinis noras moketi priedus, o ne forminti atlyginima tai sumai, jei priedai mokami reguliariai kartu su alga? O kaip del atostoginiu ir panasiai? Jie juk skaiciuojasi nuo atlyginimo darbo sutartyje, priedai neieina skaiciuojant? Vadinasi, faktiskai as prarandu dali pinigu. Ar klystu kazkur?

ps. situacija imoneje daugmaz tokia - ateini pas sefa, paprasai pakelti alga, susitari tarkim del 2000. Jis tiek ir praveda kaip alga. Po pusmecio pvz. paprasai 2500. Jis praveda 2000 kaip alga, 500 kaip prieda. Po dar pusmecio - 2000 - alga, 1000 - priedai ir t.t. T.y. tariamasi kaip ir del algos, bet ji gaunama isskaidyta, plius kyla ne faktines algos, o priedu suma. Del to ir noriu paklausti, ar as ko nors neprarandu tokiu budu?
2008-06-25 17:42 Bendra » Darbo užmokestis » #534464
Sveiki, kadangi forumas didelis, susirasti visa dominancia informacija labai sunku, pameginsiu suformuluoti cia bendra klausima, gal galesit padeti ir paaiskinti arba duoti konkreciu nuorodu. Su finansais nedaug bendro esu turejusi, tad kalbesiu labai paprastai. :)

Esminis klausimas - kuo skiriasi darbo atlyginimas (nurodytas darbo sutartyje) ir priedai? Pastebejau, kad musu imones direktorius praktikuoja moketi priedus kaip atlygi, kai alga pakyla iki tam tikros ribos. Zinau, kad vienai kolegei mokami net didesni priedai uz pacia alga. Kadangi manau taip daroma ne siaip sau, norejau paklausti, ka imone tuom islosia, ir ko as netenku? Domina atostogu, komandiruociu, ligos pasalpu, pensijos ir t.t. apskaiciavimas (vienu zodziu, viskas, kas tik gali buti su tuo susije). Taip pat kitais metais galvoju imti paskola is banko bustui, tad irgi domina ar tie priedai bus uzskaitomi kaip gaunamos pajamos ar ziurima tik i darbo sutartyje nurodyta suma?
2007-06-21 09:56 Apskaita & Auditas » Angliški terminai ir formos » #411054

astukasas rašė: Laikrastis - newspaper
O žiniaraštis, tai - sheet of labour hours (del sito tai nesu tikra smile )

ne laikrastis, o laikArastis. bet vis tiek dekui ;)
2007-06-21 09:45 Apskaita & Auditas » Angliški terminai ir formos » #411049
Gal kas galetumet isverst i anglu pora terminu?

'laikarastis' ir 'darbo laiko apskaitos ziniarastis'

Dekui smile
2007-06-21 09:41 Įvairūs » Pora terminu angliskai » #411047

irmoske rašė: Ieškok ar klausk čia:
tax.lt/posts3019-100.html
tax.lt/posts735-120.html

dekui uz nuorodas smile
2007-06-21 09:38 Blevyzgos » anglu kalba » #411045
Gal kas galetumet isverst i anglu pora terminu?

'laikarastis' ir 'darbo laiko apskaitos ziniarastis'

Dekui :)
2007-06-21 09:28 Įvairūs » Pora terminu angliskai » #411041
Sveiki,

gal kas galite padeti. Dalyvaujame ES finansuojamame tarptautiniame projekte ir dokumentus turime pildyti anglu kalba. Kadangi pagal spec. nesu finansiste, o buhaltere nemoka anglu kalbos, gal kas buvot susidure su panasia situacija ir galetumet isversti pora terminu i anglu kalba, nes pati meginau ir ieskojau, bet nepavyko?

Domina sie terminai:
'laikarastis' ir 'darbo laiko apskaitos ziniarastis'.

Nezinau ar jie kuom skiriasi (sakau, ne mano spec.), tiesiog is audito atejo atsakymas, kad juos reikia pamineti kai kuriuose dokumentuose.

Is anksto dekui. :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui