artas71 rašė:
Lazanija
Labai patiko (skaniausią valgiau Italijoje(Trieste)).
Dabar darau namie tipo lazanijos - makaronus su bolonese padažu
(kartais).Skanumelis
tiesiog makaronai su bolonese padažu
Bolonese padažas - svieste pakepinamas supjaustytas smulkiai
svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, galima grybų džiovintų . Viskas šiek tiek apkepama. Atskirai - į stiklinę pusę balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų padažo (arba
gero aštraus ketchupo). Gautas skystis supilamas į keptuvę su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama - pipirais, druska, raudonąja paprika verdam,kad nugaruotų neuždengiant keptuvės, viskas verdama/kepama apie 25-35 minutes. Padažas turi gautis tirštas.
Išverdu makaronų (labai tinka ploni spagetti)
Užpilu makaronus padažu (tiesiog keptuvėje) ir dar kurį laiką 3-7 min.
ant silpnos ugnies kepam-troškinam .
Skanaus.
Gerai gausiai apibarstomas sūriu .
IR MAN PATIKO