Laba diena, Elvusia,
labai naudingi jūsų patarimai ir pavyzdžai šioje temoje. Ar galėtumėte pasidalinti svarstyklių, mėsmalės priežiūros taisyklėmis? Pas mus taip pat bus ta pati specifika, kad ta pačia įranga naudosimės, todėl reikia kažkaip apsirašyti dezinfekciją. Nežinau, kas ten turi būti nurodoma.
Iš anksto dėkoju!
Elvusia rašė:
O kas neaišku su pienu, vaisiais ir kiaušiniais?
Įmetu tokį pavyzduką:
MAISTO TVARKYMO PROCESO APRAŠYMAS
Maisto tvarkymas vykdomas vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Įmonės padalinyje dirbs 2 darbuotojos.
Patiekalai gaminami pagal įmonės savininkės patvirtintas patiekalų receptūras.
Ketinama gaminti šaltus užkandžius, salotas, mišraines, sriubas, karštus mėsos ir žuvies patiekalus. Taip pat patiekalus iš varškės ir miltų.
Viso yra patvirtintos:
15 pavadinimų gėrimų ir kepinių receptūros
28 pavadinimų mėsos ir žuvies karštų patiekalų receptūros
61 pavadinimo miltų, varškės ir bulvių karštų patiekalų receptūros
47 pavadinimų salotų, mišrainių ir padažų receptūros
20 pavadinimų sriubų receptūros.
Maisto produktus įmonei tiekia BĮ UAB „Sanitex“, UAB „Riamona“, AB „Žemaitijos pienas“.
Įmonės padalinyje bakalėjos prekės laikomos birių produktų patalpoje.
Produktai, kuriems reikalinga -18*C iki +6*C temperatūra, laikomi šaldymo įrenginiuose.
Daržovės laikomos daržovėms skirtoje patalpoje.
Pirminis daržovių valymas atliekamas daržovių patalpoje. Daržovių patalpos priežiūros taisyklės yra šioje patalpoje.
Žalia mėsa ir žuvis laikoma atskirai nuo gatavos produkcijos.
Pusgaminiai sveriami tomis pačiomis svarstyklėmis, todėl po pusgaminių svėrimo svarstyklės turi būti dezinfekuojamos. Svarstyklių priežiūros taisyklės yra prie svarstyklių.
Žalia mėsa ir žuvis tvarkoma prie atskiro stalo, naudojant inventorių, skirtą žaliai mėsai ir žuviai. Yra atskira plautuvė žaliai mėsai ir jai skirtiems indams plauti.
Žalia mėsa, žuvis, virta mėsa ir virtos daržovės smulkinamos ta pačia elektrine mėsmale.
Elektrinės mėsmalės priežiūros taisyklės yra prie įrenginio.
Gamybinis inventorius plaunamas indų plovykloje. Tuo metu valgymui skirti indai neplaunami.
Lėkštės, stalo įrankiai, stiklinės ir puodeliai po panaudojimo per langelį patenka į indų plovyklą.
Išplauti indai ir įrankiai iš indų plovyklos išnešami į patiekalų atleidimo patalpą.
Atliekas išveža UAB „Tvarka“. Komunalinių atliekų išvežimo sutartis Nr. O-1310.
Kenkėjų kontrolę ir naikinimo darbus atlieka UAB „kenkėjai“. Sutartis Nr.1391.
čia užsivedimui ant kelio.