nuostoliu atlyginimas

N
natur 523
2008-08-21 09:48 natur 2011-09-11 05-56

natur rašė: Sveiki pakomentuokit prašau kaip elgtis tokioje situacijoje.
Skolingi buvome imonei, skola sumoketi priteise teismas ir teismo sprendime advokato paslaugos ir zyminis mokestis. Padareme mokejimus, tarkim atsiskaitėme, išsiustas pranešima i teisma apie ivykdyta isipareigojimą. Bet viskas vyko daug lečiau todel imone, kuriai mes buvome skolingi dar spejo paprasyti antstolio, kad taikytu laikinasias apsaugos priemones ir areštuotų mūsų sąskaitą. Todel kreditorius mums išstate saskaita už antstoliu paslaugas ? Kaip dabar ar galiu ją isitraukti ir kas tai kokios išlaidos?


ir pvm išskirtas
D
dangira2 172
2009-02-18 10:40 dangira2 2011-09-11 06-10

Tess rašė: Bandau dabar kurti susitarimą tarp įmonės ir kaltininko.
Kaip būtų galima teisingai apvadinti šalys - "kaltininkas" ir "nukentėjęs".
Man kažkaip neskamba smile
Kaži ar būtina rašyti apie įvyki. Šiaip yra surašytas aktas smile
Gal galima būtų paprastai: Įsipareigoją atlyginti visą žalą, vadovaujantis LR DK 255 str. 6 p., pagal darbdavio pateiktus dokumentus (pridedama).
Žalą sudaro 000 Lt.

Šalių parašai ir užtenka smile

Ar turi darbdavys parašyti kokį prašymą grąžinti pinigus ar užtenka šio susitarimo?

Sveiki,
mes irgi susidurėm su keblia situacija.Avarijos metu buvo suniokotas krov.autobusiukas (lizinginis).Draudimo ekspertas nustatė,kad remontas netikslingas,atlygins visą žalą.Bet žalos gavėjai lizingas.Jau po įvykio praėjo visas mėnuo,bet dar nieko neaišku.Mes manome,kad lizingas perskaičiaves turėtų mums kažkiek gražintinos sumos.
Tess,kadangi jūs turėjot panašią situaciją,gal patartumėt,ką surašyti vairuotojui,kaip galima būtų atgauti patirtus nuostolius?
Gal kas gali pakomentuoti.Labai reikia smile
D
dangira2 172
2009-02-18 13:06 dangira2
Finval Finval 1669
2009-08-31 11:33 Finval
Sveiki,
Gavom pretenziją dėl transportavimo metu sugadinto krovinio. Ginčytis nenorim (šiais laikais klientai aukso vertės), apmokėsim. Rašau kreditinę. Brangieji, padėkit kaip teisingai viską sudėliot. Ir kas tai bus - pajamų sumažėjimas (abejoju) ar sąnaudos (neleidžiami atskaitymai). Susibalamūtinau nuo pat ryto smile
Loreta Loreta 28574
2009-08-31 11:50 Loreta
O kodėl rašai kreditinę?
Mes pretenzijas apmokam, traukiu į neleidžiamus, ir viskas.
Gal negerai darau?
Finval Finval 1669
2009-08-31 12:23 Finval
Tai kad jie prašė smile Buvo dar mums skolingi, tai su kreditine dalis skolos užsiskaitė.
Girele Girele 9676
2009-08-31 12:55 Girele 2011-09-11 06-24

Finval rašė: Sveiki,
Gavom pretenziją dėl transportavimo metu sugadinto krovinio. Ginčytis nenorim (šiais laikais klientai aukso vertės), apmokėsim. Rašau kreditinę. Brangieji, padėkit kaip teisingai viską sudėliot. Ir kas tai bus - pajamų sumažėjimas (abejoju) ar sąnaudos (neleidžiami atskaitymai). Susibalamūtinau nuo pat ryto smile

mic.vmi.lt/dukpublicone.do?&id=1001785593...
15 punktas.
2009-08-31 13:04 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-24
Gavus pretenzija, tik neturėtų toje pretenzijoje matytis žodis nuostolis, reikėtų kitaip pavadinti, manau reikia rašyti Kreditini dokumentą.
83 straipsnis. Kreditiniai ir debetiniai dokumentai
1. Jeigu po prekių tiekimo arba paslaugų teikimo įforminimo keičiasi tiekiamų prekių arba teikiamų paslaugų apmokestinamoji vertė ir (arba) kiekis, suteikiamos įvairios nuolaidos, prekės (ar jų dalis) grąžinamos, prekių (ar jų dalies) arba paslaugų atsisakoma ar dėl kokių nors kitų priežasčių keičiasi pirkėjo (kliento) mokėtinas atlygis, kreditinį dokumentą, kuriuo įforminami minėti aplinkybių pasikeitimai, privalo išrašyti asmuo, kuris išrašė pradinį prekių tiekimą arba paslaugų teikimą įforminantį apskaitos dokumentą. Šalių susitarimu prekių grąžinimas ar paslaugų atsisakymas gali būti įformintas ne prekių tiekėjo ar paslaugų teikėjo išrašomu kreditiniu dokumentu, o pirkėjo (kliento) išrašomu debetiniu dokumentu, jeigu pirkėjas (klientas) yra PVM mokėtojas.
Komentaras
1. Kai PVM mokėtojas tikslina PVM sąskaita faktūra įformintą prekių (paslaugų) apmokestinamąją vertę, kiekį, mokėtiną atlygį ar pan., tokiu atveju jis privalo išrašyti kreditinę PVM sąskaitą faktūrą.
2. Kreditinėje PVM sąskaitoje faktūroje be privalomų rekvizitų (žr. 80 straipsnio komentarą) laisva forma nurodoma ,,Kreditinė“, taip pat anksčiau išrašytos PVM sąskaitos faktūros išrašymo data, serija, numeris (jeigu įmanoma tiksliai nurodyti, kurios PVM sąskaitos faktūros duomenys tikslinami) ir priežastis, dėl kurios išrašoma kreditinė PVM sąskaita faktūra.
3. Nuorodos , kad tai kreditinė PVM sąskaita faktūra, nebuvimas ir priežasties, dėl kurios išrašoma kreditinė PVM sąskaita faktūra, nenurodymas PVM sąskaitoje faktūroje neriboja asmens teisės traukti į PVM atskaitą joje nurodytas PVM sumas.
4. Kreditinę PVM sąskaitą faktūrą išrašo asmuo, kuris išrašė pradinę prekių tiekimą arba paslaugų teikimą įforminančią PVM sąskaitą faktūrą.
5. Jeigu asmuo, būdamas PVM mokėtoju, prekių tiekimą (paslaugų teikimą) įformino PVM sąskaita faktūra, tai ir po įvykusių prekių tiekimo (paslaugų teikimo) operacijų pasikeitusių aplinkybių įforminimui jis turi išrašyti kreditinę PVM sąskaitą faktūrą, neatsižvelgiant į tai, kad minėtas asmuo kreditinės PVM sąskaitos išrašymo momentu jau yra išsiregistravęs iš PVM mokėtojų registro.
6. Kreditinė PVM sąskaita faktūra gali būti išrašoma tais atvejais, kai po prekių (paslaugų) įforminimo:
6.1. keičiasi prekių (paslaugų) apmokestinamoji vertė (didinama arba mažinama) ir (arba) kiekis;
6.2. keičiasi PVM tarifas ir suma;
6.3. suteikiamos prekybinės nuolaidos, apyvartos nuolaidos;
6.4. PVM sąskaitoje faktūroje išrašymo metu padaryta aritmetinė klaida, kuri vėliau (kitą mokestinį laikotarpį) pastebėta;
6.5. turi būti įformintas pagal Įstatymo 14 straipsnio nuostatas apskaičiuoto avanso grąžinimas;
6.6. prekės ar jų dalis grąžinamos ar paslaugų atsisakoma.
7. Išrašytoje kreditinėje PVM sąskaitoje faktūroje turi būti dedami minuso arba pliuso ženklai, atsižvelgiant į atitinkamus pasikeitimus (pvz., kaina didėja (+), kaina mažėja (-)).
Tuo atveju, kai neteisingai nurodomas PVM tarifas ir suma, išrašytoje kreditinėje PVM sąskaitoje faktūroje nurodomas sumos padidėjimas (su pliuso ženklu) arba sumažėjimas (su minuso ženklu).
8. Prekės gali būti nukainojamos dėl jų prastos kokybės, paklausos sumažėjimo ar broko. Išrašant kreditinę prekių nukainojimo PVM sąskaitą faktūrą, nukainojimas galėtų būti pagrįstas laisvos formos dokumentu, pvz., aktu, kuris būtų suderintas su pardavėju, ir ant šio dokumento būtų abiejų šalių parašai (tiek pirkėjo, tiek pardavėjo).
9. Nuolaidos, suteiktos po prekių patiekimo ir PVM sąskaitos faktūros išrašymo, gali būti skirstomos į prekybinį diskontą ir prekybines (apyvartos) nuolaidas.
Prekybinis diskontas – tai iš anksto abiems prekybinio sandorio šalims žinomas (aptartas sutartyse ar pan.) prekės (paslaugos) mokėtinos sumos už prekes (paslaugas) sumažinimas siekiant paspartinti pirkėjo atsiskaitymą už jam skolon parduotas prekes (paslaugas).
Prekybinės (apyvartos) nuolaidos – tai iš anksto abiems prekybinio sandorio šalims žinomas (aptartas sutartyse ar pan.) prekės (paslaugos) kainos sumažinimas reklamos tikslais arba siekiant padidinti pardavimo apimtį, arba kitais atvejais.
10. Tuo atveju, jei prekių tiekėjas (paslaugų tiekėjas) numato prekių (paslaugų) pirkėjui taikyti prekybinį diskontą, prekių tiekėjas (paslaugų teikėjas), tiekdamas prekes (teikdamas paslaugas), privalo išrašyti visos tiekiamų prekių (teikiamų paslaugų) sumos PVM sąskaitą faktūrą. Kai po minėtos PVM sąskaitos faktūros išrašymo pirkėjui, įvykdžiusiam sutartyje numatytas sąlygas, yra taikomas prekybinis diskontas (sumažinama pirkėjo atsiskaitymo už jam skolon parduotas prekes (paslaugas) suma), prekės tiekėjas (paslaugos teikėjas) privalo pirkėjui išrašyti kreditinę PVM sąskaitą faktūrą, kurioje be kitų nustatytų rekvizitų turi būti nurodytas sumos sumažinimas (suma rašoma su minuso ženklu).
L
Loreta13 30842
2009-08-31 20:12 Loreta13 2011-09-11 06-24

seimosdziaugsmas rašė: Gavus pretenzija, tik neturėtų toje pretenzijoje matytis žodis nuostolis, reikėtų kitaip pavadinti, manau reikia rašyti Kreditini dokumentą.
..... ar dėl kokių nors kitų priežasčių keičiasi pirkėjo (kliento) mokėtinas atlygis,
Norėčiau padiskutuot :))
Nei čia pajamų kiekis, nei suma nesikeičia, nei kažką grąžina.
Bent jau aš to neįžvelgiu.
Todėl nematau priežasties ir galimybės rašyt kreditinę sąskaitą.
Padarome darbo "broką", todėl ir gauname laisvos formos dokumentą - pretenziją.
Ji būna numatyta sutartyje.
Kad atlyginsime dėl mūsų kaltės padarytą žalą.
Šiuo atveju sugadintas krovinys.
Ką ir darome.
D sąnaudos (neleidžiami)
K skola klientui.
O tada darome tarpusavio skolų užskaitą (arba sumokame).
Dėl to tarpusavio skolų užskaitymo gal ir atrodo, kad tarsi "mažėja pajamos".
Nes mažėja pirkėjų skola.
Bet tai juk visai dėl kitos priežasties.
Norite pasakyt, kad jei vežu krovinį ir jį visą sugadinau, tai nebus pajamų už vežimą ir dar turėsiu turbūt mažint kitas pajamas, nes vertė didelė smile
Paslaugas atlikau.
Pajamas uždirbau.
Bet pridariau nuostolių, kuriuos turiu atlygint klientui.
Aš tik taip suprantu.:))
Nerizikuočiau mažint pajamų smile
Rainis Rainis 15057
2009-08-31 20:24 Rainis 2011-09-11 06-24
Pritariu Loretai13 - niekaip netinka kreditinė.
Jei šeimos džiaugsmas atidžiai skaitė savo pateiktą ištrauką iš PVMĮ komentaro ar dar kur, tai tikrai nerado jame atvejo, kurį galėtų pritaikyti.
2009-08-31 20:40 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-24
6. Kreditinė PVM sąskaita faktūra gali būti išrašoma tais atvejais, kai po prekių (paslaugų) įforminimo:
6.1. keičiasi prekių (paslaugų) apmokestinamoji vertė (didinama arba mažinama) ir (arba) kiekis;
8. Prekės gali būti nukainojamos dėl jų prastos kokybės, paklausos sumažėjimo ar broko. Išrašant kreditinę prekių nukainojimo PVM sąskaitą faktūrą, nukainojimas galėtų būti pagrįstas laisvos formos dokumentu, pvz., aktu, kuris būtų suderintas su pardavėju, ir ant šio dokumento būtų abiejų šalių parašai (tiek pirkėjo, tiek pardavėjo).

Aš prisitaikyčiau tuos du punktus. Paslaugos vertė gali kisti, priklausomai nuo įvairių faktorių ir tai nebūtinai traktuojama, kaip nuostolis. Tai būtų žemesnio lygio, mažiau įvertinta paslauga.
2009-08-31 20:52 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-24

Loreta13 rašė: Šiuo atveju sugadintas krovinys.
Paslaugas atlikau.
Pajamas uždirbau.

Bet klientas priėmęs tą paslaugą, nesutinka mokėti pirminės sutartos sumos, nes paslauga atlikta ne taip, kaip buvo tartasi. Tai kodėl reikėtų rodyti pirminę sutartą sumą kaip uždirbtas pajamas, jei paslaugos vertė visai kita.
L
Loreta13 30842
2009-08-31 20:52 Loreta13 2011-09-11 06-24

seimosdziaugsmas rašė: ..
Ar jūs išties manote, kad sugadinus krovinį mažėja pajamos smile
Ar tik bandote duot patarimus, kaip "apgaut" VMI.smile
L
Loreta13 30842
2009-08-31 20:55 Loreta13 2011-09-11 06-24

seimosdziaugsmas rašė: Bet klientas priėmęs tą paslaugą, nesutinka mokėti pirminės sutartos sumos, nes paslauga atlikta ne taip, kaip buvo tartasi. Tai kodėl reikėtų rodyti pirminę sutartą sumą kaip uždirbtas pajamas, jei paslaugos vertė visai kita.
Ne visai taip.
Klientas rašo pretenziją dėl sugadintų prekių.
Paslaugos, tai transporto.
Sutarta suma savaime mažės po tarpusavio skolų užskaitos.
Bet ne dėl pajamų mažinimo.
Loreta Loreta 28574
2009-08-31 20:58 Loreta
Leiskite įsiterpti.
Pasakysiu aiškiau.
Baudos, delspinigiai, taip ir pretenzijos yra neleidžiami atskaitymai. Nemažinantys pelno. Todėl, kaip ir sako Loreta13, pajamų kreditke mažinti negalima.
Aš tuom ir vadovaujuosi.
Antraip gautųsi, kad pretenzija yra leidžiami atskaitymai.
2009-08-31 20:59 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-24

Loreta13 rašė: Ar tik bandote duot patarimus, kaip "apgaut" VMI.smile

8. Prekės gali būti nukainojamos dėl jų prastos kokybės, paklausos sumažėjimo ar broko. Išrašant kreditinę prekių nukainojimo PVM sąskaitą faktūrą, nukainojimas galėtų būti pagrįstas laisvos formos dokumentu, pvz., aktu, kuris būtų suderintas su pardavėju, ir ant šio dokumento būtų abiejų šalių parašai (tiek pirkėjo, tiek pardavėjo).
Na čia kaip ir aiškiai parašyta
smile
Ir tai oficialus VMI aiškinimas smile
Kiekvienas daro pagal savo supratimą.
L
Loreta13 30842
2009-08-31 21:19 Loreta13 2011-09-11 06-24

seimosdziaugsmas rašė: Ir tai oficialus VMI aiškinimas smile
Kiekvienas daro pagal savo supratimą.
Šitai mes žinome :))
Tai jei aš parduočiau savo prekes, bandytume kalbėt apie jūsų siūlomas galimybes.
O čia įmonė veža svetimas prekes.
Jos pajamos - transporto.
Veždama sugadina svetimas prekes.
..............
Na nebesvarbu.
Pati sau jau juokingai atrodau aiškindama :))))
2009-08-31 21:27 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-24

Loreta13 rašė: Pati sau jau juokingai atrodau aiškindama :))))

Nejuokingai smile
O kaip jūs suprantate prastą paslaugų kokybę, ar kitaip kalbant broką paslaugose smile
Loreta Loreta 28574
2009-08-31 21:44 Loreta 2011-09-11 06-24

seimosdziaugsmas rašė: O kaip jūs suprantate prastą paslaugų kokybę, ar kitaip kalbant broką paslaugose smile

Nu jetau... Finval vežė kažkokios firmos krovinį ir gabenimo metu jį apgadino.
Jie vis tiek atliko paslaugą, kuriai išrašė sąskaitą. Tai jų pajamos.
Dėl krovinio apgadinimo gavo pretenziją iš užsakovo. Ją apmoka ir traukia į neleidžiamus.
Gi pačios vežimo paslaugos pajamos dėl to neturi nukentėti.
L
Loreta13 30842
2009-08-31 21:56 Loreta13 2011-09-11 06-24

seimosdziaugsmas rašė: ar kitaip kalbant broką paslaugose smile
Kitaip apie vežimo paslaugas.
Tam yra atskiri reikalavimai.
CMR reikalavimai.
Ir atsakomybė pagal CMR.
www.linava.lt/zinynas/cmr.htm
Ir tai yra padaryta žala klientui vežant jo prekes.
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10000...
Todėl, pervežant krovinį pagal CMR, prisiimama atsakomybė už jo išsaugojimą transportavimo metu.
Padaryta žala kliento kroviniui jį transportuojant, yra sąnaudos (neleidžiami atskaitymai).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui