Lengvas sokas!!!

E
e2ita 6
2009-11-02 17:38 e2ita
Turiu 2-a neigalumo grupe(35% darbinga).Isidarbinau,pateikiau visas gydytoju isvadas del darbo pobudzio.Vadovas liepe slept"tuos popiergalius"ir kibt i darba!Darbavausi saldytuve,minusineje temperaturoje po 12 val.3 dienas,2 naktis,2 iseigines.Produkcijos pakuociu svoris apie 30 kg.Turiu 3 stuburo isvarzas,bronchine astma,auksta kraujospudi.Darbo sutartis -terminuota.Siaip ne taip istempiau 9 dienas,atsiduriau pas gydytoja,siuo metu turiu nedarbingumo pazyma,injekcijos,sildymai,masazai,siuntimas i Kauno klinikas konsultacijai.
Siandiena gaunu laiska,kad esu atleista ,pasibaigus terminuotai darbo sutarciai ,nuo spalio 30 d.pagal LR DK 126 str.1d.
Noreciau suzinoti,ar teisus darbdaviai,nors prie manes administratore skambino i Darbo inspekcija ir gavo neigiama atsakyma.Kaip man uzprotestuoti toki veiksma?Ar dar pasveikusi turesiu teise rasyti prasyma atleisti pagal LRDK 127str.2d.???Su pagarba smile Nekantraudama laukiu patarimo ar atsakymo smile smile smile
Linda6 Linda6 11854
2009-11-02 17:56 Linda6
Pagal DK 126 straipsnio 1 dalį, suėjus darbo sutarties terminui, darbdavys arba darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį. Atsakydami į Jūsų klausimą, ar galima nutraukti terminuotą darbo sutartį suėjus terminui tuo atveju, kai darbuotojas yra laikinai nedarbingas, paaiškiname, jog sutarties terminas buvo sulygtas sudarant darbo sutartį, darbuotojas iš anksto žinojo apie tam tikrų aplinkybių atsiradimo (nuolatinės darbuotojos grįžimas į darbą pasekmes, taigi darbo sutartį pagal DK 126 straipsnio 1 dalį nutraukti galima, nereikia laukti, kol darbuotojas grįš į darbą po laikino nedarbingumo. DK 131 straipsnio 1 dalies 1 punkte nustatyta garantija darbuotojams, jog draudžiama įspėti apie darbo sutarties nutraukimą ir atleisti iš darbo darbuotoją laikino nedarbingumo laikotarpiu, yra taikytina tais atvejais, kai darbo sutarties nutraukimas siejamas su DK 129 straipsniu (darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės).
mariska mariska 8625
2009-11-02 18:29 mariska
Nenoriu būti bjauri, bet darbdavys yra visiškai teisus. O Jus, e2ita, noryte pasipelnyti tarsi Jums priklausytų tą išmoka.
Neseniai seminare darbo inpektorė būtent pabrėžė, kad yra tokia "kenkėjų rūšys" kurie naudojasi DK spraga. Būtent įsidarbina su invalidumu, tai slepia, padirba trys dienas ir parašo prašymą, kad juos atleistų dėl invalidumo su išmoka.
(Taip buvo ir su pensininkais, tačiau dabar juos pažabojo, nos žmonės su invalidumu pamiršo).
Guldau galvą, kad darbdavys tikrai pamatęs tuos dokumentus apie invalidumą Jums nelėpė jų slėpti, o tiesiog pati jam neparodėte. Suprantu, kad Jums verkiant reikėjo darbo, suprantu, kad daugelis taip elgiasi,kad išmaitinti šeimą. Bet faktas, kad dirbti negalėjote, faktas, kad pervertinote savo jėgas ir darbdavys buvo visiškai teisus Jus atleisdamas. Ir niekinga dabar reikalauti to, ko Jus neužsidirbote.
C
Colop 13606
2009-11-02 18:40 Colop
nebūsiu bjaurus... bet paklausiu...

O kam yra tie pokalbiai dėl darbo ? ar kad darbdavys klausinėtų darbuotojo, ar kad ir darbuotojas klausinėtų apie tą darbą, kurį jam pačiam reikės dirbti ?

Terminas pasibaigė. Darbdavys Jus atleido. Viskas kaip ir teisinga.

Juk nebuvo taip, kad darbdavys Jums pasakojo, kad Jums reikės pardavinėti elektros lemputes ir tik sėdėtti prie kasos.... o paskui vat maždaug aij eik į šaldytuvą...

Tiek darbdavys atsakingas už savo sprendimus, tiek ir darbuotojas.
E
e2ita 6
2009-11-02 19:13 e2ita
Mielieji partneriai,as,isidarbindama,tikrai pateikiau visas pazymas apie savo neigaluma,net labai bijojau,kad neidarbins neigalaus asmens.Taciau,dar karta pabreziu-buvo liepta neviesinti apie savo negalia!!!!!!!!!Jokio pasipelnymo cia nematau,tiesiog tikiu istatymais,kurie turetu ginti tuos silpnuosius,kurie" griebiasi uz siaudo" smile
mariska mariska 8625
2009-11-02 19:29 mariska 2011-09-11 06-29

e2ita rašė: Mielieji partneriai,as,isidarbindama,tikrai pateikiau visas pazymas apie savo neigaluma,net labai bijojau,kad neidarbins neigalaus asmens.Taciau,dar karta pabreziu-buvo liepta neviesinti apie savo negalia!!!!!!!!!Jokio pasipelnymo cia nematau,tiesiog tikiu istatymais,kurie turetu ginti tuos silpnuosius,kurie" griebiasi uz siaudo" smile


Labai bijojote ir pateikėte tuos popierius smile Žinojote, kad negalėsyte tokio darbo dirbti ir ėjote. Padirbote savaite ir reikalaujate, kad Jums išmokėtų išmoką, kurios neužsidirbote. Brangioji, šiuo atveju silpnasis yra darbdavys ir jis puikiai padarė, kad apsidraudė su terminuota darbo sutartimi.
Ar sąžinės turite?
Žmogus Jumis priėmė, davė darbo, patikėjote, jog galėsite dirbti. Jei ir liepė slėpti tas pažymas tai tik išgailesčio, kad galėtu priimti Jumis į darbą, kurio Jums verkiant reikėjo.
O Jus dar drįstate šaukti, kad darbdavys padarė blogai. GĖDA smile
Cha-cha Cha-cha 5529
2009-11-02 19:32 Cha-cha 2011-09-11 06-29

mariska rašė: Nenoriu būti bjauri O Jus, e2ita, noryte pasipelnyti tarsi Jums priklausytų tą išmoka.
Guldau galvą, kad darbdavys tikrai pamatęs tuos dokumentus apie invalidumą Jums nelėpė jų slėpti, o tiesiog pati jam neparodėte. Suprantu, kad Jums verkiant reikėjo darbo, suprantu, kad daugelis taip elgiasi,kad išmaitinti šeimą. Bet faktas, kad dirbti negalėjote, faktas, kad pervertinote savo jėgas ir darbdavys buvo visiškai teisus Jus atleisdamas. Ir niekinga dabar reikalauti to, ko Jus neužsidirbote.


Jūs turbūt ir esate tas darbdavys, kuris taip pasielgė? Jei ne, tai reikia turėti nors truputį tolerancijos, nes ta galva tikrai gali paskristi...
E
e2ita 6
2009-11-02 19:36 e2ita
Nuosirdus aciu smile Tai pamoka,kad nepasitikeciau savimi....Esi nepilnavertis,tai ir lindek savo urve !Teks....... smile
volgadon volgadon 4395
2009-11-02 19:40 volgadon
Aš kaip invalidė su stažu galiu pasakyti, kad darbinantis neįgaliam reiktų labai gerai apgalvoti, kokį darbą teks dirbti.Neįgalus tikrai ne kiekvieną darbą padirbs, paprasčiausiai gali būti darbų ne pagal jėgas.Kad paskui nereiktų nieko kaltint.Situacija neįgaliems tikrai niekada nebuvo labai palanki,ypač dabar.Pati žinau ne vieną, kuris tą neįgalumą slepia, nes žinot, kad bus atleistas(vienaip ar kitaip) pirmai progai pasitaikius.
Todėl darau išvadą, kad neįgaliam nereiktų griebtis bet kokio šiaudo.Šiaudas ir yra šiaudas.Griebti galima tik gerą lazdą.Didesnė tikimybė išsilaikyti.Ką ten šiaudelis.
Nors....lengva man čia filosofuoti, kai pačiai nėra butinybės šiaudų graibytis.
Cha-cha Cha-cha 5529
2009-11-02 19:42 Cha-cha 2011-09-11 06-29

e2ita rašė: Nuosirdus aciu smile Tai pamoka,kad nepasitikeciau savimi....Esi nepilnavertis,tai ir lindek savo urve !Teks....... smile


Prie ko nepasitikėjimas. Jeigu pasibaigė terminuotos sutarties terminas, jūs ir buvot atleista. Jei darbdavys to nebūtų padaręs, DS taptų neterminuota. Tiesiog kitą kartą eidami darbintis, įsigilinkit į tai kokia DS sudaroma, įvertinkit savo galimybes, ir tuomet viskas bus kitaip
mariska mariska 8625
2009-11-02 19:43 mariska 2011-09-11 06-29

Cha-cha rašė: Jūs turbūt ir esate tas darbdavys, kuris taip pasielgė? Jei ne, tai reikia turėti nors truputį tolerancijos, nes ta galva tikrai gali paskristi...


Nesu tikrai aš tas darbdavys.
Man tik labai pikta pasidaro, kai žmonės tokie nesąžiningi. Jų pagaili, juos priima, o jie poto dar išeitinių reikalauja, nors ateidami į darbą realiai žinojo, kad jiems tas darbas per sunkus.
Šioje situacijoje tikrai keikčiau darbdavį ir stengčiausi padėti žmogui iš širdies, jei žmogus būtų išdirbęs ilgai. Tada jis būtų užsidirbęs.
O dabar ateina, vos padirba ir baksnoja į DK, kad jiems priklauso. O kuo darbdavys kaltas? Mes dažnai stojam ginti darbuotoją, tarsi darbdaviai būtų visų mūsų priešai. O kas juos apgins nuo tokių, kurie tik ir naudojasi DK spragomis?
C
Colop 13606
2009-11-02 19:46 Colop 2011-09-11 06-29
Čia niekas Jums asmeniškai nieko nesako. Tiesiog Jūsų situacija tokia... ir įstatymai nėra Jūsų pusėje. Imantis darbo reikia labai gerai apgalvoti.
O kad taip nutiko tai nutiko :) užsirašykite į buhalterių kursus, dirbsite laisvu grafiku, ne po 12 valandų ir nereikės kaltinti darbdavių :) Visko juk išmokstama.

O dėl išeitinių tai nieko čia jau nenuveiksit. negadinkite sau nervų.... vaistai brangesni... aš išėjau iš darbo vieno pradirbęs 3 metus be jokių išeitinių ir net jų neprašiau. ne dėl išeitinių juk einam darbintis.
Darbdavys, žinodamas Jūsų faktą - turėjo įvertinti, jog tokios darbo sąlygos Jums netinka.


e2ita rašė: Nuosirdus aciu smile Tai pamoka,kad nepasitikeciau savimi....Esi nepilnavertis,tai ir lindek savo urve !Teks....... smile
volgadon volgadon 4395
2009-11-02 19:46 volgadon 2011-09-11 06-29

e2ita rašė: Nuosirdus aciu smile Tai pamoka,kad nepasitikeciau savimi....Esi nepilnavertis,tai ir lindek savo urve !Teks....... smile

Savo jėgų įvertinimas, nėra nepasitikėjimas.Jei aš negaliu pakelti sunkumų, tai reiškia negaliu.Bet gal aš galiu padirbti darbą atitinkantį mano jėgas.Tiesiog paieška tokio darbo gali būti pakankamai ilga.
mariska mariska 8625
2009-11-02 19:48 mariska 2011-09-11 06-29

e2ita rašė: Nuosirdus aciu smile Tai pamoka,kad nepasitikeciau savimi....Esi nepilnavertis,tai ir lindek savo urve !Teks....... smile

Tik nereikia dramatizuoti smile

Suprantu Jumis, kad šioje situacijoje darbo ne pagal savo jėgas griebetės, kaip šiaudo. Daryčiau ir aš taip, jei vaikai alkani sedėtų namie. Už tai Jumis gerbiu, esate šaunuolė.
Bet tikrai laikau labai blogai yra tai, kad reikalaujate to, kas Jums nepriklauso. Nes šioje situacijoje, darbdavys Jums suteikė šansą - darbą. Ne jis kaltas dėl Jūsų sveikatos. Ir nesąžininga, kad jis Jums turi mokėti.
E
e2ita 6
2009-11-02 19:58 e2ita
Taigi paskyre vyr. darbininke,nes turiu gera reputacija savo mieste,as padirbejusi prasiau lengvesnio darbo(kitame ceche),taciau siuo metu darbdaviui patogiau kelioms savaitems paimti zmones is darbo birzos,po to-vel kitus ir t.t.
Nuosirdus aciu visiems,palaikiusiems ir oponentams,nebevarkit smile Turiu degalines operatores profesija,dirbau ilgus metus,taciau alkoholio panaikinimas,etatu mazinimas ir...invalidai-namo!!!Tai dabar ir tenka bandyti visus pasitaikancius variantus:gal pavyks,gal iskentesiu??????
K R I Z E smile
A C I U !!!!!!!!!!!!!!!!!
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-02 20:39 Elvusia 2011-09-11 06-29

e2ita rašė:
K R I Z E smile
A C I U !!!!!!!!!!!!!!!!!

Na, ne krizė čia kalta.
Puikiai žinote, kad su 35 proc nedarbingumu darbdavys jūsų būtų nepriėmęs tokiam darbui.
Darbdavys puikiai supranta, kad rizikuoja, priimdamas riboto darbingumo žmogiuką darbui, kuris gali pabloginti darbuotojo sveikatą. Šitą, beje, suprantate ir jūs.
Bet darbdavys, apsidrausdamas, sudarė terminuotą DS.
Jūs ne taip pateikėte klausimą, mieloji.
Man kilo visai kita mintis: ar darbui, kurį dirbote, gali būti sudaryta terminuota darbo sutartis?
Kokia sąlygą buvo parašyta jūsų darbo sutartyje?
Ar pavadavote sergantį? O gal atlikote tik tam tikrą darbuką ir tiek?

Ar tas darbas, kurį dirbote - nuolatinio pobūdžio?
E
e2ita 6
2009-11-02 22:20 e2ita
As buvau priimta i laisva darbo vieta,nes tame saldytuve sveikos,jaunos merginos,netgi vyrai teisdirba apie men. laiko.Ta darbo pasiulyma susiradau internete,darbo birzos skelbime.Pradzioje siule dirbti technologe,bet paaiskejus ,kad sandelyje produkcijos,paruostos eksportui,didelis perteklius, nepriemiau to pasiulymo.Tuomet,nenoredami manes paleisti,nes ,kaip sakau,keliau pasitikejima administracijai,pasiule pabandyti vyr.darbininkes vieta,ramino,kad as turesiu tik priziuretojo vaidmeni atlikti.Taciau nemoku zmonems uz nugaru stoveti ir snipineti,todel,neapskaiciavusi rizikos laipsnio emiausi darbo rimtai.Ir stai-as cia...tarytum ismaldos prasineju patarimo,kaip pasielgti,nes nesitikejau tokios pabaigos....Kaip nors!Netikejau,kad sulauksiu tiek susidomejimo smile Tolerancija ir geranoriskumas siais laikais retenybe,todel dar karta dekoju visiems smile
Linda6 Linda6 11854
2009-11-03 04:58 Linda6
Taip ir pagailėk žmogaus...paskui akis iškabins.Tai ir gerai, kad atleido, nes tokiom darbo sąlygom dirbant toks ligonis gali ir batus atsukti į duris.Gal geriau nereikia...Tikiu, kad susirasit kitokį, lengvesnį darbelį, tik reikia apsiginkluoti ne riksmu, kad tave skriaudžia, bet kantrybe.Sėkmės.
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-03 16:40 Elvusia
Vistiek niekaip nesuprantu.
Darbo vieta laisva.
Darbas - nuolatinio pobūdžio.
DS - terminuota smile
Rolanda Rolanda 6896
2009-11-03 19:34 Rolanda
Aha, Elvusia, pritariu! Ir terminuota - kieno iniciatyva - darbdavio ar darbuotojo pageidavimu? Ir į tą darbo vietą, aišku, priėmė naują darbuotoją toms pat pareigoms su tuo pačiu DU ir t.t. Ir vėl pagal terminuotą sutartį....
Šiuo atveju negarbingai pasielgta jau vien dėl to, kad priėmė (žinodamas) žmogų su negalia.
Ech, krizė!.... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui