Buhalterinės programos - ONLINE

G
gytisg 59
2011-02-22 11:42 gytisg 2011-09-11 07-15

briedismiske rašė: ...
Kodėl su naršyklines programas pilnam kūrimo cikle (programavimas, testavimas, diegimas, palaikymas) gaunasi žymiai efektyviau daryti būtinai parašysiu, kai tik kiek prasilaisvinsiu...


Efektyviau programuotojui ar efektyviau vartotojui? Mano nuomone darbo našumas naudojant naršyklines aplikacijas yra mažesnis dėl vartotojo sąsajos apribojimų. Nors visada galima surasti ir nenaršyklinę aplikaciją, su kuria dirbti našiai neįmanoma.
P
Proferp 81
2011-02-22 12:14 Proferp
Del cento licenziju nezinau - nesigilinau, galbut ir brangiau iseina. Bet ta kaina kainuoja usability? Cia turbut ir yra pagrindinis klausimas, bei koks yra narsykliniu sistemu funkcionalumas palyginus su standalone programom? (siuometine rinka)

Del Mac - pats naudojame darbams tik Mac'us (4) mano vienoj imoneje - nepasakyciau kad man MacOS geriau uz W7. Kitiems Mac'ai labiau patinka.
Kokios programos naudojamos: Google Apps Mail, (iseis Microsoftinis 365 - keisim i ji), ofisas OpenOffice, kai kur iWork (tik del grozio... funkcionalumas nekoks), dabar pirksim MSO2011 ir nesuksim galvos.
CRM/DocumentsManagement -> webiniai, nes normaliu alternatyvu Mac'ui nera.
Apskaita (su centu daro) - imone (dokumentu nera daug). Lendam labai retai - tam atskiras kompas yra su windows, nupirke 1 cento licensija ir viskas.

Svajoniu derinukas: MS 365 + MS Office + Silverlight Apskaita + Silverlight/Web CRM

Tai tiek :)
edwardas edwardas 4185
2011-02-22 13:44 edwardas
Kas yra Silverlight?
P
Proferp 81
2011-02-22 13:58 Proferp
Silverlight yra MS nauja platforma: http://www.silverlight.net/
edwardas edwardas 4185
2011-02-22 14:00 edwardas 2011-09-11 07-15

Proferp rašė: Silverlight yra MS nauja platforma: http://www.silverlight.net/


O ką jinai daro naudingo?
smile
P
Proferp 81
2011-02-22 14:24 Proferp
Tiesiog multiplatforme (MacOS/Windows) technologija kurios pagalba gan patogu kurti verslo aplikacijas (cia asmenine nuomone) + visos .NET technologiju galimybes :)
edwardas edwardas 4185
2011-02-22 16:20 edwardas 2011-09-11 07-15

Proferp rašė: Tiesiog multiplatforme (MacOS/Windows) technologija kurios pagalba gan patogu kurti verslo aplikacijas (cia asmenine nuomone) + visos .NET technologiju galimybes :)


O negalite paaiškinti kaip paprastam žmogui? smile
Kas yra verslo aplikacija?Verslą "darau" praktiškai nuo vaikystės ,ir kaip aš iki šiol dirbau be aplikacijų? smile
P
Proferp 81
2011-02-22 17:04 Proferp
Aplikacija = programa. Jeigu jus be versla "darot" - tiesiog puiku :)
2011-02-23 10:53 briedismiske 2011-09-11 07-15
Kaip žadėjau, parašau apie "debesų" technologijų efektyvumą apskaitoje.
Efektyvesnė gamyba – reiškia kad išlošia gamintojas, bet iš to išlošęs gamintojas, turi resursų padaryti geriau už mažiau. DOS’e irgi teroriškai beveik viską galima padaryti, esminis skirtumas kad formą ten sukonstruotri trukdavo N kartų ilgiau nei poi Windows’ais ir SQL. Vat ir pagrindinė priežastis kodėl DOS’as mirė, nes niekas nenorėjo mokėti už tą papildomą laiką.

Jei nekalbėti apie konkrečias programas, kurios irgi skiriasi tarpusavyje, o kalbėti apie technologiją, tai “debesų” efektyvumas pilname kūrimo cikle susideda iš:
Paprastas ir pigus diegimas. Papaudi mygtuką ir įmonė su 10 darbo vietų įdiegta po 3 min
Lengvas ir pigus ir patikimas testavimas. Reikia išbandyti kokias 3 naršykles, o ne 5 operacines x keliom DB sistemom x keliom jų versijom ir dar visokiais duomenų replikavimo mechanizmais. O sakykim kaip programa saveikaus su kitomis serveryje įdiegtomis programomis arba 200 skirtiningų serverių geležių ir windows’u updatų praktiškai iš viso sužinoma tik tada kai kas nors užlūžta.

Paprastas atnaujinimas. Papaudi mygtuką ir pas visus 200 klientų nauja versija. Tam reikia valandos ar kelių. Windowsinių atveju tam reikia mėnesių gryno darbo, o pats procesas užtrunka metų metus. ( žr sekantį punktą)

Paprastas palaikymas – pas visus vienoda versija. Turbūt nereikia aiškinti kad IT ūkyje vienodumas yra kokybės sinonimas.

Optimalus įrangos panaudojimas. Vietoj begalės atskirų serverių užtenka vieno bet gero. Ant serverio vienu metu gali suktis šimtai arba tūkstančiai web'o klientų ir viskas vyksta greitai. Tuo tarpu terminalų atveju riba yra dešimtys.

Visa ko resume naujoms programoms prasimušti Lietuvos erp padangėje debesų kompiuterija yra “razinka” arba sunkiai nukopijuojamas išskirtinumas. Nes šios rinkos senbuviai turi kitų neabejotinų pranašumų: didelę patirtį, daug lėšų specialistams samdyti, klientų ratą, kurie generuoja naujus pardavimus ir t.t. O vien ant pigumo, kuris negrindžiamas efektyvumu toli nevažiuosi.

“SilverLight” galėtų irgi būti išskirtinumas, buvau M$ seminare apie jį – atrodo neblogai. Beja daugelis sekmės atvėjų buvo parodyti kaip web’iniai. Bet kadangi buhalterinių programų rinkoje nieko dar nėra rinktis, tai išmonę apie tai geriau rodyti programuotojų forumuose, buhalterių tas SilverLight’as nelabai šildo

Nepasikuklinsiu pasakysiu, kad galiu sau leisti šiek tiek lyginti, turiu 8 metų patirtį su window’inėms.
P
Proferp 81
2011-02-23 11:16 Proferp
Del LT padanges - naujom apskaitos sistemom bei technologijom vietos visada yra. Del pinigu - SaaS (Software as as Service) modelis ir pirmyn.

Del "vienas mygtukas ir viskas ore" - jeigu IT infrastruktura imoneje gera -> ta pati galima padaryti ir standalone programom, cia administratoriaus darbas parasyti scripta.

Del SL buhalteriams -> aisku jiems sito nereikia zinoti, mes pradejome kalba apie IT dali, todel ir parasiau. Manau cia uzsuka visokiu imoniu darbuotojai ir tie patys programuotojai ar konsultantai - jiems tai gali buti idomu :) Del pacio SL - praejo mazai laiko kurimo kontorom pereiti prie jo, nes dar galutinai neaiski jo ateitis. MS paskutiniu metu kazkaip per daznai keicia prioritetus.

Kas tie 8 metai ... Edwardas pvz. "daro versla" nuo vaikystes smile
G
gytisg 59
2011-02-23 11:37 gytisg 2011-09-11 07-15

briedismiske rašė: Kaip žadėjau, parašau apie "debesų" technologijų efektyvumą apskaitoje...

"Debesys" turi daugybę technologinių privalumų, bet nemanau, kad reikėtų šiame forume apie juos diskutuoti. Nes daugeliui forumo lankytojų tai tiesiog kalbos apie debesis.

Vadinamasis "maintainability", arba lengvas aplikacijos :) (taikomosios programos) techninis aptarnavimas, yra labai svarbus dalykas, nors retas vartotojas apie tai susimąsto prieš pirkdamas. Aptarnaujamumas vienok yra aplikacijos architektūros ir dizaino reikalas, o ne konkrečios technologijos savybė. Nors naršyklines aplikacijas lengviau aptarnauti, kai tik uždraudi naudoti visas naršykles, išskyrus IE8 ir Firefox 3.6.x :).

Apie razinkas. Debesys tikrai nėra ta razinka, kurios reikia buhalteriui. Buhalteriui reikia, kad ataskaita rodytų tuos pačius skaičius darant ją du kartus iš eilės, kad avanso dengimui su faktūra nereikėtų kolegės prašyti pagalbos, nes tam reikia keturių rankų prie klaviatūros, kad nereikėtų pirkimo PVM kaip atskiros prekės vesti, kad forma 672(2) tvarkingai į .ffdata nueitų ir t.t.. Jeigu tai aplikacija tvarkingai daro, tai jau sudaro 90 procentų viso reikalo. O vietos funkcionalumo inovacijoms dar pakankamai daug.
2011-02-23 15:10 briedismiske 2011-09-11 07-15

gytisg rašė:

briedismiske rašė: Kaip žadėjau, parašau apie "debesų" technologijų efektyvumą apskaitoje...

Apie razinkas. Debesys tikrai nėra ta razinka, kurios reikia buhalteriui. Buhalteriui reikia, kad ataskaita rodytų tuos pačius skaičius darant ją du kartus iš eilės, kad avanso dengimui su faktūra nereikėtų kolegės prašyti pagalbos, nes tam reikia keturių rankų prie klaviatūros, kad nereikėtų pirkimo PVM kaip atskiros prekės vesti, kad forma 672(2) tvarkingai į .ffdata nueitų ir t.t.. Jeigu tai aplikacija tvarkingai daro, tai jau sudaro 90 procentų viso reikalo. O vietos funkcionalumo inovacijoms dar pakankamai daug.


Gal Jūs galvojate kad Rivilė, Pragma, Finvalda, Stekas ir t.t. nesistengia kad ataskaitos rodytų tuos pačius skaičius, Pvm į atskirą eilutę nereiktų vesti ir apskritai kad buhalteriui mažiau darbo būtų.? Tik vienas skirtumas jie šioms pastangoms turi daugiau pinigų ir patirties . Jei Jūsų metodai ir darbo priemonės bus tokie pat kaip jų Jūs niekada jų napavysite. Na tarkim ir padarote kokį nors patobulinimą, kuris iš tiesų labai naudingas. Ką jūs su juo darote? Kai tiek priaugsite, kad pasikvies klientas turintis šiek tiek pinigų, kuris rinksis tarp Jūsų ir tarkim Rivilės, jį parodote ir užakcentuojat kaip neabejotiną privalumą. Ką daro klientas ? Ogi Rivilei pasako, kad jūs turite vat tokį vat navarotą. Ką daro Rivilę - per 2 sav tą navarotą padaro. Ką rinksis klientas turbūt nesunku atspėti. Aišku jei klientas biednas ar navarotas ne esminis, tai nieks nesivargins nieko daryti, rinksis ir taip tą su kuo turi patirties, ar kieno vardas girdėtas .
G
gytisg 59
2011-02-23 17:11 gytisg 2011-09-11 07-15

briedismiske rašė:

Gal Jūs galvojate ... .... rinksis ir taip tą su kuo turi patirties, ar kieno vardas girdėtas .


Iškėlėte įdomų klausimą - kaip konkuruoti su Lietuvoje žinomais vardais. Nesu tikras, kad čia tinkama vieta, bet forumo pavadinimas "programinė įranga", tai gal nebus labai ne į temą.

Na, aš minėjau 90 procentų reikalo, ne visus 100 proc. Buhalterinėje aplikacijoje tie 90 proc. yra privalomas "higieninis" lygis, be kurio aplikacija neįsivaizduojama. Mano žiniomis tikrai ne kiekviena jūsų išvardinta programa tą higieninį lygį atitinka visose srityse. Tai pirma.
Antra, tai pat minėjau, kad vietos inovacijoms funkcionalumo srityje dar yra. Ar tikrai jau net pačios populiariausios programos yra tobulos? Paklauskime jų vartotojų arba paskaitykime šį forumą.
Trečia, vartotojo sąsaja ir jos funkcionalumas daugelio populiariųjų programų yra beviltiškai pasenę. Jau nekalbu apie naršyklines programas, kurios iš esmės yra vieno lango sistemos ir kitokiomis būti nelabai gali. Atlikti tą patį darbą, tik patogiau - tai jau didelis palengvinimas vartotojui.

Sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti. Ir paskutinis dalykas - verslo modelio inovacijos. Čia tai tikrai dar yra vietos pasireikšti.
P
Proferp 81
2011-02-23 19:38 Proferp
Pilnai sutinku su Gyciu. Tik ne "ne kiekviena", o "nei viena" aplikacija ;)
2011-02-25 09:11 briedismiske 2011-09-11 07-15

Proferp rašė: Pilnai sutinku su Gyciu. Tik ne "ne kiekviena", o "nei viena" aplikacija ;)

Nu čia vyručiai prajuokinote.... T smile smile
smile smile smile

Tubūt Jūsų aukštus kokybės reikalavimus iš viso ant Lietuvos tik dvi ar net viena programa tfu kaip ten jūs sakot a...a...aaplikacijos smile tenkina.
Iš kurių aplikacija Nr1 Centas, kurį įdiegė Proferp smile smile smile


Ką ten web'inės - naršyklinės programos tokios kaip Directo ar Dineta, jas renkasi tik kokie neišmanėliai smile iš TELE2 ar Eurovaistinės, matyt jie nemoka pasiskaičiuoti kaip investicijos į IT atsiperka.
Jei net nei viena iš mano išvardintų buhalterinių programų - rinkos senbuvių nesupranta ir negali suprasti ko tiem buhalteriams iš tiesų reikia... smile smile smile
G
gytisg 59
2011-02-25 09:57 gytisg 2011-09-11 07-15

briedismiske rašė:

Proferp rašė: Pilnai sutinku su Gyciu. Tik ne "ne kiekviena", o "nei viena" aplikacija ;)

Nu čia vyručiai prajuokinote.... T smile smile
smile smile smile

Tubūt Jūsų aukštus kokybės reikalavimus iš viso ant Lietuvos tik dvi ar net viena programa tfu kaip ten jūs sakot a...a...aaplikacijos smile tenkina.
Iš kurių aplikacija Nr1 Centas, kurį įdiegė Proferp smile smile smile


Ką ten web'inės - naršyklinės programos tokios kaip Directo ar Dineta, jas renkasi tik kokie neišmanėliai smile iš TELE2 ar Eurovaistinės, matyt jie nemoka pasiskaičiuoti kaip investicijos į IT atsiperka.
Jei net nei viena iš mano išvardintų buhalterinių programų - rinkos senbuvių nesupranta ir negali suprasti ko tiem buhalteriams iš tiesų reikia... smile smile smile


Tai dabar jau tamsta mane prajuokinai savo argumentais.
Vartotojai atsirinks kas jiems geriausia. Jeigu tiekėjas ir jo produktas dar gyvi - vadinasi jų reikia rinkai.
P
Proferp 81
2011-02-25 10:00 Proferp
Kokybe vertinama pagal usability + extensibility + price.
Kad aukstos kokybes yra tik keletas - taip ir yra. Uztenka paziureti i DB struktura ir bus aisku koks gali but sistemoje bardakas bei problemos.
Cento "nediegiau", naudojame tik kaip klijenta pamaigiot ataskaitas, apskaita veda imone ir pasirinkimo metu rinkomes is imoniu o ne is programu. Ir ji nera "aukstos kokybes". Kodel cento uztenka mums - rasiau pries tai mano pamastymus, kokia programa kokiam verslui galima pasirinkti.

Eurovaistine naudojo Navision - sonexas berods diege, galbut ir pakeite sistema, bet abejoju kad visa IT infrastruktura jie nutare pakeist del kazkokiu tai priezasciu ar del to kad sonexas berods jau ir nebediegia NAV. Del tele2 - tas pats. Jeigu ne - turite info kad naudoja sitas programas apskaitai - user case parasykite, arba koki spaudos pranesima. Butu visai idomu.
P
Proferp 81
2011-02-25 10:09 Proferp
Nepatingejau, paziurejau:
Tele2 - naudoja webini sprendima pardavimo taskuose -> matyti likucius ir ivedineti SF'us. Kur toliau duomenys keliauja (i kokia sistema) neaisku. T.y. paprasta frontend pritaikytas pagal tele2 poreikius.

Eurovaistine - tas pats: Pos sistemos + Dynamics-NAV connector -> duomenis turbut keliauja i ta pati navision.

Prasau pataisyti jeigu netaip supratau.
Z
zhilvis 11
2011-02-25 16:14 zhilvis
Labai idomi tema.

Jau seniai čia užsukdavau ir vis stebėdavausi, kad niekas tokio dalyko nepasigenda.

Man labai idomi ta nuomonė, kad internetinė aplikacija pagal našumą ir patogumą niekada neprilygs windowsinei aplikacijai (del sąsajos apribojimu ir pan.). Sakykit, kuom tai matuojama?

Aš esu mates internetiniu aplikacijų kurios naudojamos finansų sektoriuje, ir dirba realiu laiku. Ten dyleris turi priimti sprendima ir suvesti sandorio duomenis per mažiau nei minute.
Taip pat aš esu peržiūrėjas beveik visas lietuviškas buhalterines programas (tiesiog iš idomumo), ir mano nuomone, dauguma ju atrodo taip lyg buvo užšaldytos ir po 10 metu vėl atitirpdytos. Čia turiu omeny naudojimosi patogumą ir išvaizdą. Beje axaptos ir kt. irgi neišimtis.

Taigi, ar nemanot kad čia yra daugiau apribojimas ne technologijose o žmonių galvose kurie rašo tas programas. Visko ko reikia, tai tik daugiau galvoti apie tuos kruiems ta programa yra rašoma. Na, žinoma, reikia ir technologijas išmanyti.
Tada ir forumuose bus mažiau pranešimų tokiu kaip "jei neuždėsite varnikės ant mygtukėlio...", ir žmonės lengviau darbą galės atlikti, mažiau nervų susigadins.
P
Proferp 81
2011-02-25 16:44 Proferp
Laba,
del "uzsaldytos" cia 100% tiesa. Usability dazniausiai yra paskutinej vietoj, deja. Nors kai buhalteris pripranta prie sistemos - tai jam dzin kaip atrodo formos ir t.t., domina rezultatas.
Del webiniu sprendimu - niekas nesako kad ju visai nera, yra tam tikri specifiniai sprendimai, bet geri visvien naudoja isoriniu sistemu pagalba (Java, SL) - apie ta kuri kalbate turbut kaip tik ir yra Java webinis sprendimas. Technologijos keiciasi, debesys atkeliauja - viskas eis i weba su laiku.
Na ir apie AX - turbut ziurejote 3 versija, interface, UI guidelines labai pasikeite su 2K9 versija (tas pats liecia ir NAV). Nors nieko tobulo nera :D
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui