ŽIBALO IR GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ TRAUKTINĖ GYDO AUGLIUS.
Šiai trauktinei ruošti tinka aviacinis arba ūkio reikmėms naudojamas žibalas. Žibalas turi specifinį kvapą, tačiau jį galima pašalinti šį skystį filtruojant paprasčiausiu švariu upės smėliu arba aktyvinta anglimi.
DĖMESIO: jokiu būdu negalima vartoti žibalo naudojamo tirpikliams, techninio žibalo ir pan. Tokiu žibalu gydytis negalima.
Graikiniai riešutai turi labai daug jodo. Trauktinei ruošti tinka ir žali, ir visiškai prinokę riešutai. Geriau rinktis neprinokusius žaliais kevalais graikinius riešutus (pieninės vaškinės brandos).
Juos reikia susmulkinti peiliu arba mėsmale kuo smulkiau ir užpilti žibalu. Riešutų kiekis ir laikymo trukmė priklauso nuo to, ar skubiai reikia paruošti trauktinę.
Klasikinis receptas yra toks:
1 dalis sumaltų graikinių riešutų, 10 dalių žibalo. Retkarčiais pakratant laikyti tamsioje vietoje 2-3 mėn. Kai trauktinė pakeis spalvą – bus tamsiai rudos spalvos, vadinasi ji jau yra tinkama naudoti.
Tačiau jei imsite 2 arba 3 dalis sumaltų graikinių riešutų ir 10 dalių žibalo, trauktinė pasidarys tinkama naudoti per trumpesnį laiką.
Paruoštą trauktinę reikia perkošti ir vartoti pagal paskirtį. Ši trauktinė negenda, todėl gydytis ja galima ilgą laiką. Idealu suvartoti per 3 metus.
1 litro tokios trauktinės 4 asmenų šeimai užtenka maždaug 3-5 metams.
KAIP VARTOTI TRAUKTINĘ?
PROFILAKTIŠKAI trauktinę gerti reikia taip: nuo 1 lašo kasdien didinant dozę 1 lašu, kol vienu kartu išgersite 24 lašus, o tada kasdien gerto 1 lašu mažiau. Gerti reikia įlašinus trauktinės į 100 g vandens 30 min prieš valgį.
Dėmesio: kalba eina apie lašą, o ne apie butelį !!!
Tada padaryti 1 mėn. pertrauką ir, jeigu reikia, kursą pakartoti.