Mažoji bendrija

M
MariusMa 15
2013-09-16 10:57 MariusMa

Rockys rašė:

MariusMa rašė:

Dorota1 rašė:
rinkiyės pažyma, paimat internetu užrigistruojat veikla, aišku jai ji galima su pažyma, ir viskas dirbat jai niekur daugiau nedirbat pagal DS tai kas mėn sumokėsit PSD, jai dirbat tai nieko, metams pasibaigus deklaruosit kiek uždirbot pajamų, atimsit išlaidas (faktas, arba 30 proc nuo pajamų), priskaičiuosit GPM, VSD, PSD. viskas, jai nieko neuždirbsit ar išlaidos bus didesnės nei pajamos, tai nieko ir nemokat


Pasitikslinu - apie kokią pažymą kalba eina? - čia apie verslo liudijimą ar Individualią įmonę? - jei kalba eina apie IĮ, tai ypatingų veiklos apribojimų kaip ir nėra, tik verslo liudijimas ne bet kokiai veiklai tinka... ar taip? - IĮ smagus reikalas, tik tas atsakymas savo turtu nesmagiai skamba... tuo atveju MB mažiau rizikos... smile - kas liečia mokesčius, tai taip, iki 2014m. MB - o nuo 2014m. IĮ vienareikšmiškai patraukliau smulkiam verslui.


Cia jau sumakalavot smegenis man.
Kodel nuo 2014 IĮ geriau negu MB? smile


Prašome paskaityti aukščiau :) - MB nuo 2014m. taikys minimum mokesčius: 263 Lt/mėn + 90 Lt PSD - kaip paaiškino man sodra, vistiek tą 90 Lt reikės mokėti, nesvarbu, kad turėsite pelno 500 Lt, tai minimu 263 Lt + 90 Lt sumokėsite sodrai privalomai :) - tai liks suma, nuo kurios beliks susmokėti Pelno mokestį :) - va ir džiaugmai, va ir džiaugsmai... :) - jau du kartus skambiau Sodrai, jie viską labai gražiai išaiskiną, atsakydami, kad ne jie sugalvoja tokius įstatymus, jie tik vykdo, tad ... smile
M
MariusMa 15
2013-09-16 10:58 MariusMa

hyperbright rašė:
Pasidomėkite skirtumais tarp verslo liudijimo, individualios veiklos pagal pažymą ir individualios įmonės. Dabar akivaizdžiai maišote individualią veiklą pagal pažymą su individualia įmone, tik skamba panašiai, bet tai iš esmės skirtingi dalykai.


Jau pasidomėjau, ačiū smile
R
Rockys 63
2013-09-16 11:08 Rockys 2013-09-16 12-43
Tai gaunasi kad imone gavo i menes 3000 Lt, pagal sutarti vadovui parasyta umokescio1000 Lt. Nuo to 1000 lt vadovas sumoka psd, vsd, gpm. ir jam lieka apie 500 Lt i rankas. O likusius 2000 galiu issimti dividentais nuo 2014m sumokejes 15 proc pelno mokesti???

Aciu uz kantrybe smile
R
Rockys 63
2013-09-16 12:43 Rockys
Ar teisingai sanprotauju? smile
L
lipsnute 43
2013-09-16 15:00 lipsnute
Ar MB gali pirkti prekes ir paslaugas iš MB nario? Reikia sudaryti pirkimo-pardavimo sutarti? MB narys jokios veiklos nevykdo, jis kaip fizinis asmuo.
Dar MB pravedė pinigus už paslaugas fiziniam asmeniui, su juo turi būt sudaryta paslaugų pirkimo- pardav. sutartis. Ar iš vis taip galima? Gelbėkit, nežinau kaip įformint....
2013-09-16 16:28 hyperbright
M
MariusMa 15
2013-09-16 18:07 MariusMa

hyperbright rašė:
Šis tas naujo: m.delfi.lt/article.php?id=62311949


Cha smile - trumpas jungimas MB, kaip ir surašyta, ruošiama dirva bendrijos narių apmokestinimu VSD :) - t.y. minimum 263 Lt/mėn, arba 26,3% nuo pajamų. smile smile smile
V
virbuh 8107
2013-09-16 21:24 virbuh

Rockys rašė:
Tai gaunasi kad imone gavo i menes 3000 Lt, pagal sutarti vadovui parasyta umokescio1000 Lt. Nuo to 1000 lt vadovas sumoka psd, vsd, gpm. ir jam lieka apie 500 Lt i rankas. O likusius 2000 galiu issimti dividentais nuo 2014m sumokejes 15 proc pelno mokesti???

Aciu uz kantrybe smile

Jau daug apie tai diskutuota, matyt labai nemėgstat skaityti ....Čia kalbat apie vadovą-narį gal. Įmonės sąnaudos yra(1353) 1000 išmoka vadovui, 90PSD už narį, 263 VSD už narį. Vadovas pats susitaupo apie 150lt susimokėti GPM . 3000-1353 lieka apmokestinti pelno mokesčiu 1647*0,05 proc bus 82 lt, bet niekaip netikiu kad įmonėje daugiau išlaidų nebus. Jei ne paslaptis, kokia bus veikla, kad nebus išlaidų? tada 1647-82 lieka 1565kurią galima paimti apmokestinus 15 proc GPM.
V
virbuh 8107
2013-09-16 21:32 virbuh

lipsnute rašė:
Ar MB gali pirkti prekes ir paslaugas iš MB nario? Reikia sudaryti pirkimo-pardavimo sutarti? MB narys jokios veiklos nevykdo, jis kaip fizinis asmuo.
Dar MB pravedė pinigus už paslaugas fiziniam asmeniui, su juo turi būt sudaryta paslaugų pirkimo- pardav. sutartis. Ar iš vis taip galima? Gelbėkit, nežinau kaip įformint....


Jei teisėtai įsigytos, su dokumentais yra prekės, ir turi parduoti tik rinkos kaina.
Visur sutartys turi būti, nepamiršti deklaruoti , jei B klasės pajamos, metams pasibaigus forma 471.
V
virbuh 8107
2013-09-16 23:59 virbuh

lipsnute rašė:
Ačiū už atsakymą.
MB narys nėra vadovas.Įmonėje tik vienas narys. pinigai išimti 08-28. Tai galima juos rodyt, kaip avansinę pelno dalį? Pelnas tikėtinas. Kitais metais pats MB narys sumokės GPM 15 proc.? O dabar MB nereikia VMI pateikti, kad išmokėtas pelnas avansu?

Reikia sudaryti finansinių ataskaitų rinkinį ir žiūrėti ar jau turite pelno, MB įstatymas 26 straipsnis..: 20 procentų susimokės pats narys metams pasibaigus. Įmonė iki 2014m vasario 1 d pateiks VMi formą 471 ten parodys išimtą pelną, jei jo bus.....jei nebus gražinimas sumų, apmokestinimas sodra,...
"...2) nėra patvirtintas mažosios bendrijos trumpesnio negu finansiniai metai laikotarpio, už kurį skirstoma mažosios bendrijos nariams skirta pelno dalis, finansinių ataskaitų rinkinys;
3) mažoji bendrija turi neįvykdytų prievolių, kurių įvykdymo terminai suėjo iki šio sprendimo priėmimo;
4) mažoji bendrija, išmokėjusi pelną už trumpesnį negu finansiniai metai laikotarpį mažosios bendrijos nariams, būtų nepajėgi įvykdyti savo prievolių už einamuosius finansinius metus;"
arba gautas nuostolis...
D
dymonaz 50
1 2013-09-17 00:50 dymonaz
Uf. Nežinau net nuo ko pradėti... politiniam diskursui tax.lt gal ir nelabai teisinga vieta, ypač šita tema... Bet negaliu susilaikyti...


virbuh rašė: Sveiki. Aš MB kurti patariu tik kitur nedirbantiems. Individualios įmonės, jei reikėtų rinktis, nesirinkčiau ., Nesirinkčiau ir UAB jei neturiu pinigų...
Kam Jums tas UAB ar MB jei darbo nėra ir vadovas su buhalteriu tik po 1/8 etato dirba? Juk yra pažymos? kodėl netinka?


Vadovas dirba tiek kiek reikia. Buhalteris išvis nedirba. Minimizuojamos išlaidos bei reikalingas kapitalas darbo pradžiai.

Čia kažkada per radiją girdėjau tokį išsireiškimą: "Tai ar reikia Lietuvai tokio verslo [kuris negali mokėti didelių algų]?" (beje, kalbėjo buhalterė ir dar netgi prisipažino, kad pati ima vokelyje) MB ir UAB suteikia atskirti asmeninį turtą nuo verslo - padeda valdyti rizikas, sukuria potencialą augimui. Taipogi padeda kooperuotis - o kapitalo ir resursų sutelkimas į vieną vietą, bendram reikalui, yra apskritai tai, dėl ko išvis buvo išrasti juridiniai asmenys. Verslo, kuris negali Lietuvai reikia, ir kuo daugiau. Nes be mažų nebūna didelių. Nes be nuostolių nebūna pelno.

Kai nėra "darbo", MB ir UAB reikalingi tam, kad "darbo" atsirastų. Jūs bandėt nueiti į kur nors ir sakyti "Sveiki, aš čia toks individualią veiklą vykdau, davai, pirkit mano paslaugas"? Neturint įmonės, niekas į kalbas net nesileidžia. MB/UAB apskaitai yra taikomi tam tikri standartai ir vykdoma griežtesnė kontrolė nei IV. Tai suteikia daugiau pasitikėjimo verslo partneriams, kad kita šalis nėra visiški vėpezdos. Pabandykit užsienio klientus kalbinti kaip freelanceriai, ir kaip įmonė - pajusit skirtumą.

MB tikslas, kaip aš supratau, ir turėjo būti palengvinti tą pradžią. Nuimti kapitalo ir rizikos barjerą. Kodėl verslą turėtų steigti tik turtingi žmonės? Gal ir žemę turėtų valdyti tik bajorai?


virbuh rašė: MB narys yra savarankiškai dirbantis, bet ne pagal darbo sutartį. Visi savarankiškai dirbantys yra "pririšti" prie minimalios algos... Nepatinka, yra darbas pagal pažymą..


Taip. Ir tada ateina VMI ir sutraktuoja tavo "pažymą" kaip "darbo santykius", nes jiems taip atrodo. Ačiū, nereikia.


virbuh rašė: MB narys, jei vienas turi 10 proc kitas 90 proc įnašų, juk pagal tai jie dalinsis pelną, ir nuo tų sumų mokės mokesčius(vienas daugiau ,kitas mažiau mokės). Taip ir turi būti, ir taip visur yra. Džiaukitės, kad nereikia VSD ir PSD nuo paskirstyto pelno mokėti. Reikėtų nuo jų mokėti tai oi kaip verktumėte...


Aš tiesiai šviesiai, be užuolankų, jau buvau parašęs - aš nieko prieš, jeigu dividendai būtų apmokestinami socialiniais mokesčiais. Lygiai tas pats, beje, ir su IV. Koks skirtumas iš kur tos pajamos? Gavai - susimoki. Taip būtų teisinga. Amerikiečiai sako: "Jeigu gavai kyšį - įtrauk jį į pajamų deklaraciją" Šaltinis: http://www.irs.gov/publications/p17/ch12.html - visos pajamos yra vienodos, mokesčių požiūriu.

Beje, čia atsiveria ir stiprūs keliai sumažinti korupciją - ten, kur nėra galimybės valdininkui priimti sprendimą, ten jis negali reikalauti iš tavęs kyšio, ten jis administruoja ir padeda, o ne valdo. Todėl aš esu labai UŽ tai, kad visos pajamos būtų apmokestinamos vienodai.

Grįžtant prie 10/90 - kadangi MB "įstatinis" kapitalas gali būti iš esmės nulinis ir tėra formalumas, galima manyti, kad du MB nariai įnešdami skirtingus įnašus tiesiog nurodo savo susitarimą - ir tai nėra vien pajamų dalinimosi, bet kartu ir įsipareigojimų išraiška ("aš įdėsiu 9 kartus daugiau pastangų negu tu") - kitaip negu UAB su investuotoju ar samdomais darbuotojais. Tačiau jeigu jie dirba skirtingai, ir sukuria skirtingą vertę - kodėl abudu MB nariai turi mokėti vienodą mokestį? Tai yra neteisinga, nes sukuriama vertė yra skirtinga, gi tuo tarpu sąnaudos - padidėja ir suvienodėja, o atlygis - perskirstomas privalomai (vienas dirba/įdeda 9x daugiau, bet pensiją abu gaus vienodą).


virbuh rašė: UAB pradinis įnašas tikrai didelis, o MB viskas yra labai normalu.
Kodėl įvedė VSD privalomai? Todėl, kad savininkai net ir kitur nedirbdami stengėsi neimti pajamų, nuo kurių mokama VSD. Ką daryti SODRAI? tai taip ir privers kad susimokėti privalomai.


Čia šiandien įdomią situaciją užmačiau.. "Mūsų tikslas - informuoti žmones". Rezultatas: jie informuoja žmones. Tačiau tikrasis tikslas juk turi būti "informuoti žmonės". Jeigu jis būtų taip suformuluotas - pasiekimų vertinimas būtų ne pagal "kiek išsiuntėm informacijos", o "kiek žmonių gavo ir suprato informaciją". Ir tada ir tikslų siekimas būtų kitaip motyvuojamas ir vykdomas.

Aš puikiai suvokiu kodėl įvedė VSD privalomai. Tai be abejo yra todėl, kad palikta skylė kaip nemokėti VSD. Tačiau sprendimas nėra įvesti privalomą minimalų VSD. Sprendimas yra panaikinti skylę!

VSD reikia mokėti ne todėl, kad dirbi ar bandai kurti verslą. Ne už teisę dirbti mokesčiai mokami! VSD reikia mokėti todėl, kad gauni pajamų. Jeigu jų negauni išvis - mokėti kas mėnesį yra nesąmonė. Ir ginti tokią poziciją, ginti tokią "vargšelę sodrutę" irgi yra nesąmonė. Nes "vargšelė sodrutė" yra idiotų kontora, jeigu nesupranta kur yra problema ir kaip ją spręsti.

Kaip jums tokia idėja: rinkim PVM ir tada kai žmogus nieko neperka.

Kaip tik savaitgalį ėjau palei Berlyno sienos likučius ir turėjau progos apmąstymams. "Jeigu žmonės bėga iš valstybės - apjuosim ją siena. Bet gink Dieve, nekeisim to, dėl ko žmonės bėga iš valstybės." Čia net absurdu negalima vadinti - tiesiog idiotiška logika.


virbuh rašė: Neturi pinigų, nekurk įmonės...


I. Don't. Even.

Aš šitą atsispausdinsiu ant didelio plakato ir užsiklijuosiu ofise ant sienos kaip paminklą verslumo, savarankiškumo skatinimui ir naujų idėjų bei inovacijų vystymui.


virbuh rašė: Aš už tai kad reikėtų mokėti tą VSD, kai ateis pensija, tada verksit, kad nežinojom, kodėl taip yra...


Bet jeigu, sakykim, reiktų mokėti VSD, kurio įmokų bazė negalėtų būti mažesnė negu dvi minimalios algos, net jeigu uždirbi tik vieną ar pusę - tai turbūt nebūtumėt už?


virbuh rašė: Jei esat dirbantys kitur, Juk jums didėja pajamos(kai mokat kaip MB narys VSD, ir pensija dėl to didės. Kodėl jūs nenorit daug dirbdamas nė kiek nesukaupti papildomai pensijai? aš už tai kad, jei esi savarankiškai besidraudžiantis, tai ir mokėk.


Didesnis sumokėtas VSD neužtikrina adekvačiai didesnės pensijos. Bet čia jau kita tema, ane? :)

O jeigu aš esu kelių MB narys?... Tai senatvėj išvis kaip tūzas gyvenčiau...

Ir išvis - pajamos man didėja kai aš kuriu naują vertę savo darbu, kurį parduodu klientams. Jos nedidėja, jeigu aš pinigus tiesiog išleidžiu, ar atsidedu ateičiai (pensijai). Dar gal pasakysit, kad žmonės algą turi "gauti"?


virbuh rašė: Sėkmės darbe, bet patariu imti pažymą, bet MB nekurti, bet tai tik jūsų pasirinkimas,


Aš MB jau įkūriau. Dėkui. Ir buvau laimingas. Ir vis dar esu laimingas. Išskyrus tai, kad šiek tiek pasisuko situacija ir galbūt turėsiu arba ją likviduoti (užsiknisimas ir išlaidos) arba mokėti dvigubą VSD (vieną pagal DS, o kitą - mažai uždirbančioje MB).

Bet, kaip minėjo tomukas, jau nuspręsta ir nepasikeis... Tačiau situacija kvaila. Ir neteisinga.

Ir dar kartą pasikartosiu - neteisinga yra ne tai, kad reikia mokėti VSD. Neteisinga yra tai, kad jį reikia mokėti nepriklausomai nuo pajamų, bet galima nemokėti priklausomai nuo pajamų tipo.
V
virbuh 8107
2013-09-17 10:38 virbuh
Sveiki. Atsakymas dymonaz: Gal mano mintys ir idiotiškos, bet juk kiekvienas savo verslą kuria pats ir skaičiuoja kas jam apsimoka. Aš patariu iš savo patirties, lygtai sėkmingos. visi sprendimai išiminėjant pinigus pasiteisino, kažkodėl mes labai sėkmingai apsiskaičiavę buvom ir esam, nors esam labai jau konservatyvūs. Nors niekada nesakyk niekada...
Aš daugiau rašiau apie nedirbančius kitur MB narius.
rašot, kad nėra iš ko mokėti VSD, bet skaičiuojat pelną, ir norit nuo jo mokėti tą VSD tiesiog privalomai. O jūs nepagalvojote, kad daug turėti pelno tiesiog netikslinga. O jį sumažinti galima:jei vienas MB narys turi 10 proc įnašo, kitas 90 proc.(ar tikrai taip būna ,abejoju, bet gal yra)
Išsimokėkit 02 kodu pajamas , sakykim lieka, ar gali likti lygtai apie 10000 lt tada vienas, išsimoka 1000, kitas 9000 lt per mėnesį, ir atitinkamai susimoka VSd, PSD ir jau yra lygybė, mokesčių mokėjimo atveju ir pensija pagal dirbamą darbą. Ir tiek išsimokėjus įmonėje to pelno jau nelieka(tik išlaidos) Kam jums būtinai bet kokiu atveju išsimokėti pelną, palikit verslui..
Taip nesinori to VSdDmokėti, kad net baisu ..
Patariu bent metus padirbti pagal pažymą, bent litą užsidirbsit tam VSD, ar GPM ir jei matysit kad einasi veikla, kurkit MB. Norisi visko daug ir iškarto, bet kad nereikėtų mokesčių.
Sėkmės.
D
dymonaz 50
2013-09-17 10:52 dymonaz
virbuh, toks klausimas... jūs skaitėt ką aš parašiau?...

Ir tam, kad nenueitume iki asmeniškumų... mintys idiotiškos ne jūsų. Mintys idiotiškos "vargšelės sodrutės" ir tų kas gatves lopo per duobes tiesdami tiltus, o ne jas užlygindami.
Dorota1 Dorota1 13533
2013-09-17 10:55 Dorota1

virbuh rašė:

Patariu bent metus padirbti pagal pažymą, bent litą užsidirbsit tam VSD, ar GPM ir jei matysit kad einasi veikla, kurkit MB. Norisi visko daug ir iškarto, bet kad nereikėtų mokesčių.
Sėkmės.

sutinku, butent tokį variantą pasirinkau,
Petronele Petronele 18325
2013-09-17 11:22 Petronele

dymonaz rašė: ...

Puikiai parašyta. Nesutinku tik dėl vieno, kad visas pajamas reikėtų vienodai apmokestinti. Turi likti teisė ir nenorėti tos dabar priverstinai visiems brukamos "vargšės sodros" pensijos, yra ir kitų būdų senatvei sukaupti.
Samajana Samajana 6091
2013-09-17 12:05 Samajana

Petronele rašė:
Puikiai parašyta. Nesutinku tik dėl vieno, kad visas pajamas reikėtų vienodai

Nesutinki, kad visas pajamas apmokestinti lygiai smile
...jeigu noras sumokėti būtų toksai pat stiprus, kaip ir sodrą kaip nors "išknist" ir jos neužtektų... irgi nesutinki? Taaaaip...
Aš matau tik vieną klaidą...
..."vėpezdos" žodis parašytas netiksliai. Turėtų būti "avėpizos"

dymonaz rašė:
kita šalis nėra visiški vėpezdos.


R
Rockys 63
2013-09-17 12:10 Rockys
Vis nelabia suprantu:
Kad netapti PVM moketu turiu nepasiekti 155 000 Lt per metus.
Tai jeigu as vienas metais tarkim 50 000 kitais 50 000 treciais 60 000 gaunu, tai jau treciasi metais tampu automatiskai PVM moketuju????
Ar cia jeigu per vienus metus nepasiekiai 155 000 tai kitais metais vel is naujo skaiciuojasi?
2013-09-17 12:16 Kristiana__
Nei taip, nei taip, nei dar kitaip.

Jei per paskutinius 12 mėnesių, o ne per metus. Tai reikia ir sekti tuos paskutinius 12 mėnesių.


Rockys rašė:
Vis nelabia suprantu:
Kad netapti PVM moketu turiu nepasiekti 155 000 Lt per metus.
Tai jeigu as vienas metais tarkim 50 000 kitais 50 000 treciais 60 000 gaunu, tai jau treciasi metais tampu automatiskai PVM moketuju????
Ar cia jeigu per vienus metus nepasiekiai 155 000 tai kitais metais vel is naujo skaiciuojasi?

M
MariusMa 15
2013-09-17 12:25 MariusMa

Dorota1 rašė:

virbuh rašė:

Patariu bent metus padirbti pagal pažymą, bent litą užsidirbsit tam VSD, ar GPM ir jei matysit kad einasi veikla, kurkit MB. Norisi visko daug ir iškarto, bet kad nereikėtų mokesčių.
Sėkmės.

sutinku, butent tokį variantą pasirinkau,


Ir aš tokį rinksiuosi.
R
Rockys 63
2013-09-17 12:33 Rockys

Kristiana__ rašė:
Nei taip, nei taip, nei dar kitaip.

Jei per paskutinius 12 mėnesių, o ne per metus. Tai reikia ir sekti tuos paskutinius 12 mėnesių.


Rockys rašė:
Vis nelabia suprantu:
Kad netapti PVM moketu turiu nepasiekti 155 000 Lt per metus.
Tai jeigu as vienas metais tarkim 50 000 kitais 50 000 treciais 60 000 gaunu, tai jau treciasi metais tampu automatiskai PVM moketuju????
Ar cia jeigu per vienus metus nepasiekiai 155 000 tai kitais metais vel is naujo skaiciuojasi?




Aisku, pagaliau dasuto :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui