tomukas rašė:
Gal kas turi receptą charčio, kuri buvo gaminama per kažkurį tai meetą. Jau nebepamenu kur jis buvo.
kaip galima pamiršti?! Prie Vilniaus jis buvo, Loreta13 virė, o receptas šitas:
Loreta13 rašė:
Nėra visai teisinga, bet išties skani.
Tam reik labai nedaug.
Bet reik poros specialių priedų
- "Charčio" prieskonių - yra Maximose, firma "Avokado"
- aštrioios adžikos. Kuo aštresnės. Man tinka "Valdorfo" aštrioji.
O toliau labai paprasta.
Mėgstamą mėsą (aviena, ar jautiena, ar kiaulienos šonkauliukai) pamarinuoju iš vakaro.
Čia jau kaip patinka - soja, prieskoniai, ar tik druska ir česnakas.
Kitą dieną apkepinu ir verdu ilgai.
Šiek tiek prieskonių. (mėgstamų)
Pora lauro lapelių, keletas pipiriukų.
Kol mėsytė krenta nuo kaulo.
Dedu tik dvi daržoves - saldžią papriką (dvi nemažas vidutiniam puodui) bei svogūnus. (kokius tris, keturis vidutinius)
Ir papriką ir svogūnus pakepinu ir sudedu, kai mėsai lieka virti apie valandą.
Likus pusvalandžiui sudedu charčio prieskonius bei ryžius (kai kas mėgsta bulves, bet man tai tik ryžiai)
Nerealiai pakvimpa:))
Visas namas kvepia.
Visai pabaigoje - pora šaukštų aštrios adžikos.
Daug išspausto česnako.
Nevirinu to česnako.
Tiesiog išspaudžiu ir išjungiu puodą.
Kvapas tampa visiškai nerealus...
Kapotų petražolių įmetu jau išjungus.