2007-01-30 14:15
irmoske
Kad miegas neimtų - paskaitykit..... (Klaidų netaisiau.....)
Buvusiu ir esamu darbuotoju pasakojimai, kaip marketuose pateikiamas maistelis:
kaip mišrainės ar dešros paruošiamos pardavimui IKI parduotuvėse :
čia turbūt visiems aišku, panašiai kaip maisto produktų sudėjimas lentynose- priekyje besibaigiantys ar pasibaigusio galiojimo, o pačiam lentynos gale šviežiausi produktai.
Taip ir su salotomis- salotų likučiai inde iškraunami į viršų, o šviežiena patalpinama indo dugne. Į parduotuvę atvežamuose didelės talpos salotų induose paviršius būna kokiu 5 cm padengtas majonezu(arba į jį panašiu) ir tam, kad po to šį majonezą panaudoti salotų atšviežinimui. Dešrytės apipjaustomos minimaliai (nes tos nuopjovos sveriamos ir pateikiamos skyriaus vedėjui (apskaitymui). Jei atsidanda koks pėlesiukas ar glitėsis, jis nuplaunamas ir dešrytė vėl kaip šviežia guli vitrinoje, o klientui paklausus ar šviežia - be abejo šviežia...
Tiesa, tokių dalykų kaip kažkokių cheminių preparatų naudojimas norint suteikti produktams tinkamą išvaizdą, neteko pastebėti. Na bet ko tik jie neprisigalvoja
Etatinė mišrainių plovėja:Mišrainės yra plaunamos visuose prekybos centruose ir daugumoj parduotuvių, nes neįmanoma numatyti kiek bus parduota, o vakare jos yra "sutvarkomos", kitą dieną kad gražiau atrodytų yra primaišoma šviežios, tad skanaus!
as dirbau IKI. Irgi zinau kad perplaudineja misraines. po to prideda daug majonezo arba aliejaus kad nesijaustu skonis pasenusiu darzoviu. o is tuoj galiojimo laika praradusios mesos padaromas farsas, dar po toto kotletai iskepami, jei ir tas nepraeina padaromos picos...
Alinka:Na visi prekybos centrai panašiai daro:
Mesa ant ribos galiojimo perplauna su Fairy
Galiojimus labai puikiai sugeba padirbti(esu dirbusi prekyboj tad puikiai žinau visas aferas)
Mišrainės senas,maišo su sviežiom ir ko puikiausiai parduoda
Supelejusia duona supjausto ir iskepa su česnakais(niam niam kaip mums visiems skanu)
Vasia
...ir misraines plauna
-ir sugedusius sausainius ispakuoja ir parduoda kaip sveriamus.
-ir is sugedusios mesos padaro "saslykus", "kotletus", "farsa" ir t.t. ir pan. (Kuriais jau apsinuodijo ne vienas mano ir tikriausiai jusu pazistomas)
-ir sugedusia vistiena kepa griliuose.
-ir Maksima prasuka nelikvidus per Delano. (Pabandyk ivertinti karsto kepsnio su prieskoniais, miesos kokybe)
Zodziu visi pusfabrikaciai ir gatavas maistas prekybos centruose yra padaromi is produktu, kuriu neimanoma parduot "as is".
Apie galiojimo laiką galiu pasakyti, kad ant kai kurių prekių jį galima lengvai pašalinti su acetonu ir parašyti naują. O kad kai kur iš senos, papelijusios duonos kepa duoną su česnaku - taip pat tiesa. Aš pati taip kepiau, todėl dabar fasuotos duonos su česnaku neperku...
Desru plovejas Na kai buvau studentas ir vasara reikejo padirbeti, tai visada apgliaumijusius saliamus su ranksluosciu ir aliejum pereidavom, kad svieziai blizgetu. Nuo sveriamu desreliu jau sandel nulupdavom etiketes, kad nesimatytu kada galiojimas baigesi nu arba perpildavom i ta deze, kur nesibaige. Nu ir visokiek kitokie bairiai, gyvent tai reikia O esme kad cia tik sandely galiojimas pasibaiges, gi po to stovi pardavime, o veliau dar ir jusu saldytuve .
as dirbu ne maximoj , bet IKI parduotuvej . savo ruoztu noriu jums papasakoti kokia tvarka yra pas mus .
Pasakysiu kad is ryto tikrai galima rasti vakaryksciu bandeliu ir misrainiu , bet tik iki pietu kol neatvezha nawju .aisku kiekvienoje parduotuveje pristatymo laikas skiriasi . gal kaikurios gawna ir anksti ryte , nes prekes pradeda vezioti nuo 6 ryto.
taciau kai tik atvezha nawja produkcija sita kas lieka reikia ismesti , net saviems nelabai leidzia nukainuotu nuspirkti , nes valdzia bijo kad higienos inspekcija ras spintelese.
man tai pikciausia kad jie isvis nieko nenukainuoja . viskas yra metama lawk . misraines , bulkutes ir vaisiai . konteiniariai rakinami .
Prancuzai labai bijo bawdu tai man rodos ne veltui yra viena brangiausiu parduotuviu
Barskuole: "Niekad nepirkit farso ir desreliu..Zinot kodel? Todel, kad kai baigiasi prekybos
garantinis zaliai mesai, ta pasenusia sumala ir per puse maiso su gera..Pasene zali
visciukai yra isplaunami ...su Fairy (!!), tada privaromi prieskoniu ir
kepami..Desreles palaidos, kurios irgi besibaigiancios, nuplaunamos, taip dar pora
dienu jos palaiko prekine isvaizda, nors realiai jau yra apgliaumijusios..Sausainiai is pakeliu, tokie kaip "Gaidelis" ir pan, kai pasibaigia galiojimas, yra ispakuojami ir verciami i tokias dideles dezes ir pardavinejami jau kaip sveriami..Salotos perplaunamos, bet ne visos..o tos kur perplaunamos, dar papildomos siek tiek svieziomis, ir tada uzvaroma nauja padazo porcija...