Astrologija virtuveje
Garsi amerikiečių kulinarė teigia, jog maistas, pagamintas skirtingomis savaitės dienomis, pasižymi labai konkrečiomis savybėmis.
Štai, pavyzdžiui,
patiekalai, pagaminti pirmadienį, turi motinos meilės užtaisą.
Maistas, gaminamas antradienį, geba pagerinti žmogaus psichologinę būseną.
Trečiadieniais virtuvėje “šeimininkauja” poezijos ir išradingumo deivė, todėl šią savaitės dieną pagaminti patiekalai skatina dvasiškai tobulėti ir praturtina vaizduotę.
Ketvirtadienio valgiai simbolizuoja gyvenimiškąją jėgą, ištikimybę bei ryšį su draugais.
Penktadieniais patariama gaminti maistą tiems, kurie nori įžiebti meilės ugnį - šios dienos patiekalai turi būti gaminami su ypatingu įkvėpimu bei pakilia nuotaika; be to, penktadienį triūsiant virtuvėje, rekomenduojama niūniuoti kokios nors gražios lyrinės dainos melodiją.
Šeštadienį pagamintas maistas simbolizuoja gausą - šią dieną rekomenduojama virti košes bei kitokius valgius iš grūdų.
Sekmadienį valdo saulė, todėl patiekalai turi būti sotūs ir į stalą patiekiami dar labai karšti, - kad namų neapleistų šiluma ir jaukumas.