Petronele rašė: Mmmm, pilna burna seilių :))
O tai kokį vyną degustavot: Prancūzišką, Itališką, Čilės... ??
Konkrečiau, prašau, apie vyną, o Jūs kažkaip labiau apie p.Dominyką. :))
:))
Ką aš žinau, koks ten vynas. Žiūrėjome etiketes, bet pamiršau jau. Nes jis visai neakcentavo to, kad atnešė mums kažką super. Tiesiog pasakojo apie vyno rūšis, regionus. Kaip atpažinti gerą vyną pagal spalvą, kvapą, skonį. Pasakojo gaminimo technologiją, naudojamus kamščius, konservantus ir panašiai.
Aiškino, kad nebūtinai brangus vynas bus geras ( gali dėl saugojimo būt jau pagedęs) ir nebūtinai 20 lt kainuojantis vynas bus prastas.
Tiesiog mokėmės atpažinti gerą vyną. O konkrečios rūšys ar gamintojai nebuvo šlovinami.
Gėrėme vieną labai lengvą baltą aperityvinį, vėliau aromatingą, su daugeliu skonio atspalvių baltus vynus, vėliau 3 rūšis raudono - lengvą, šiek tiek sodresnį ir sunkų, labai aromatingą vos ne tirštą raudonus vynus. Tuomet pabaigai l. saldų vyną iš muskatinių vynuogių.
Vėliau šeimininkai dar atnešė keletą butelių, atvežtų iš Prancūzijos ir Ispanijos. Vieną ispanišką Domininkas labai gyrė, kad ištiesų geras vynas.