Na, Jūs šaunuolė Elvusia, o aš tai šiemet aptingau, o gal poreikio nėra kaip pernai.
O kopūstus raugiu taip: sutarkuoju kopūstų kelias galvutes(turiu labai nedidelę tokią spec.tarką kopūstams, aišku galima tas kelias ir supjaustyti), sutarkuoju kelias morkas, truputį kmynų, jei turiu spanguolių, viską išmaišau. tada dedu viską į trilitrinį stiklainį, pagrūdu, bet labai nespaudžiu, nes vėliau reiks užpilti sūdytu vandeniu, tai reikia, kad tas vanduo po truputį prabėgtų iki dugno. 1litrui šalto vandens dedu 1 šaukštą druskos ( o gal du, reikia pažiūrėti užrašus) ir užpilu kopūstus. Stiklainį su kopūstais pastatau šiltai prie radijatoriaus, laikau tris dienas, vis su pagaliuku pabedžiodama. Jei trūksta rasalo pradžioje, tai užpilu vėl tokiu pat santykiu padarytu. Aš kai pradžioje pasidarau, tai pasilieku ir tuo likučiu vis užpilu. Jei išbėga rasalas, jį atgal supilu. Po trijų dienų ragaukite, jie turi jau būti rūgštoki. Jei taip, tai gerai nuspaudžiame kopūstus stiklainyje ir išpilame visą rasalą į indą. Jį užkaitiname iki virimo ir litrui rasalo beriame 1kg cukraus ( aš truputį mažiau). Tuo karštu rasalu užpilame kopūstus. stiklainį pajudiname, kad skystis visur pratekėtų. Tada galime juos užsukti dangteliu ir viskas. Tokie kopūstai išsilaiko ir pora metų (sesuo laikė, tai labai skanūs buvo). Aš tai daug nedarau. Tiesa, kopūstus galima dėti tik per delčią
kitaip bus minkšti, neskanūs.