Pozityvios pajamos (paaiskinkit)

J
Jovile 37
2004-04-07 12:45 Jovile
Laba diena, gal galite išsamiai ir aiškiai paaiškinti kas yra pozityvios pajamos, kas jas sudaro ir kas į jas įeina. Gal galite paaiškint kuo paprasčiau, ne visai buhalteriui, bet šiek tiek žinanciam apie buhalteriją.
artas71 artas71 12027
2004-04-08 13:40 artas71
Klausimas yra įdomus, bet mažai kam aktualus.
Kaip parašyta komentare:

"Pozityvios pajamos yra užsienio kontroliuojamų vienetų ne aktyvios veiklos pajamos, t.y. palūkanų pajamos, autorinis atlyginimas, lizingo (finansinės nuomos) pajamos, turto vertės padidėjimo pajamos, dividendai ir kitos pajamos." ....Citatos pabaiga

Iš šitos abrakadabros aišku tai, kad jeigu esate kitoje šalyje registruotos įmonės akcininkas, tai dividendai yra jūsų pozityvios pajamos.
Kaip išgryninti kitos rūšies pajamas, man nelabai aišku.
Pagrindinis skitrtumas tarp pajamų ir pozityvių pajamų - jų gavimo momentas. tarkim gyventojo pajamų gavimo momentas - pinigų ar kito turto gavimo momentas. Pozityvių pajamų gavimo momentas - gruodžio 31 d., t.y jeigu bus priskaičiuoti dividendai, tai gyventojas tas pajamas turės fiksuoti ( nors dividendai ir bus neišmokėti) 12.31.

Sunkiai suvokiu situaciją, kaip gali kontroliuojamasis vienetas gauti AUTORINĮ atlygį, arba kodėl atskirai turi būti parodomos kontroliuojamo VIENETO turto pajamų padidėjimo pajamos. Vis tiek, galutinis vieneto rezultatas - pelnas, ir iš jo skirstomi dividendai, bus apmokestinti.Kam atskirai šias pajamas fiksuoti - ištraukti iš konteksto ?

"Tam tikrais atvejais į pozityvias pajamas įtraukiamos ir aktyvios veiklos pajamos. Šios pajamos apmokestinamos nelaukiant, kol jos bus įtrauktos į kontroliuojančiojo Lietuvos vieneto pelno mokesčio bazę kaip iš kontroliuojamojo vieneto gautas pelnas ar jo dalis, mokestinio laikotarpio paskutinę dieną įskaitant jas į kontroliuojančiojo vieneto pajamas. Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2002 m. balandžio 12 d. nutarimu Nr. 517 (Žin., 2002, Nr. 40-1497; Nr. 102-4560) nustatė pozityvių pajamų apskaičiavimo, įtraukimo į kontroliuojančio Lietuvos apmokestinamojo vieneto pajamas tvarką ir pajamų, neįtraukiamų į pozityviąsias pajamas, rūšis".

Apie kitas pajamas bei nepajamas rašo 517 nutarimas.
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1893...
2012-02-29 12:27 Voveruska01
Pradėjau domėtis pozityviom pajamom, mat turim dukterinę įm.Rusijoje. Jau niekam nepaslaptis, kad turim tobulai parašytus įstatymus, kuriuos iš pirmo perskaitymo supranta gal tik tas, kas juos sukūrė. Nu bet šis sakinys tiesiog pribaigė smile


rašė: Pozityviosios pajamos – tai visos užsienio kontroliuojamojo vieneto, įregistruoto arba kitaip organizuoto valstybėse arba zonose, kurios nėra išvardytos užsienio valstybių arba zonų, kuriose įregistruotiems ar kitaip organizuotiems vienetams netaikomos Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo 39 straipsnio nuostatos, sąraše, arba kurio verslo organizavimo forma atitinka užsienio verslo organizavimo formų, kurioms taikomos Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo 39 straipsnio nuostatos, sąraše nustatytas verslo organizavimo formas, atitinkamo mokestinio laikotarpio pajamos arba jų dalis įtraukiamos į kontroliuojančio Lietuvos vieneto arba kontroliuojančio asmens pajamas proporcingai kontroliuojančio Lietuvos vieneto arba kontroliuojančio asmens turimų užsienio kontroliuojamojo vieneto akcijų (dalių, pajų), balsų arba kitų teisių į paskirstytinojo pelno dalį arba išimtinių teisių jas įsigyti skaičiui.

Ką nors supratot iš pirmo karto?

P.S. perskaičius 39 straipsnį, LRV nutarimą nr. 517, išstudijavus sąrašus, priėjau išvados, kad nieko aš neturiu rodyti tose pajamose jau vien dėl to, kad Rusija įeina į sąrašą, kuriam netaikomos 39str.nuostatos. Ufff, ačiū viešpačiui su viešpačiukais smile
astuleee astuleee 3430
2012-02-29 13:11 astuleee
Jezau, aš irgi nieko nesupratau...
Rainis Rainis 15057
2012-02-29 13:14 Rainis

Voveruska01 rašė:
Jau niekam nepaslaptis, kad turim tobulai parašytus įstatymus, kuriuos iš pirmo perskaitymo supranta gal tik tas, kas juos sukūrė.

Jums atrodo, kad Baukutė ir Valinskienė supranta iš pirmo perskaitymo? Juk tai seimūnų kūriniai....
A
Andriokas21 353
2012-02-29 13:21 Andriokas21
Nemanau, kad paprastas seimūnas ėmė ir taip suformulavo. Čia reikia turėti teisininko išsilavinimą ir faktas, kad samdomi teisininkai-konsultantai suformuluoja būtent TEISINE kalba tokius įstatymus. Ir nebūdamas teisininku sunkiai čia susigaudysi. Būtent todėl ir eina visokiausi po įstatyminiai aktai, kurie komentuoja parašytus įstatymus tokiems išsižiojėliams kaip mes. smile
2012-02-29 13:30 Voveruska01

Rainis rašė:
Jums atrodo, kad Baukutė ir Valinskienė supranta iš pirmo perskaitymo? Juk tai seimūnų kūriniai....

spėju, kad Jūsų paminėtos seimūnės iš viso mažai nutuokia mokestiniuose įstatymuose smile
Ir, Luka, ačiū, žinau, kad ne įstatyme pozityvios pajamos apibrėžtos kur kas konkrečiau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui