Vienminčių klubo idėja

nieko_sau nieko_sau 3857
2004-05-10 22:43 nieko_sau
Mieli forumiečiai smile
Pristatome jums naują šio forumo senbuvių idėją-klubą. Daug buvo diskutuota apie forumo darbo tobulinimą, paįvairinimą. Vienas iš pasiūlymų buvo suburti vienminčių klubą. Galbūt ši idėja nepasiteisins-ateitis parodys.
O dabar prašome susipažinti su klubo taisyklių projektu. Skaitykite, siūlykite, diskutuokite. Siūlykite savo kandidatūras visi, kurie manote galėsiantys praturtinti tax. lt diskusijas.

1. Klubo tikslai:
- subūrus tax.lt forumo veteranus, pasiūlyti ir kitiems forumo dalyviams savo požiūrį į temos formavimą, dalyvavimą diskusijose;
- suformuoti temas, turinčias “liekamąją” vertę, kuriose be ypatingų pastangų būtų galima rasti reikiamą informaciją.

2. Klubo nariai.
2.1 Iš iniciatyvinės grupės narių suformuojama pradinė klubo grupė.
2.2 Nauji klubo nariai priimami 2/3 jau esančių narių balsais.
2.3 Nauji nariai gali siūlytis patys, arba gali būti pakviesti klubo iniciatyva.
2.4 Nariai gali būti pašalinti 2/3 jau esnačių balsų iniciatyva.
2.5 Moderatorius gali būti perrinktas ½ narių balsais. Klube gali būti keli moderatoriai.
2.6 Organizaciniai, taisyklių keitimo klausimai sprendžiami ½ narių balsais.

3. Diskusijų taisyklės.
3.1 Klubo narių veikla neturi prieštarauti tax.lt forumo taisyklėms.
3.2 Klubo temose gali diskutuoti, kurti naujas temas tik klubo nariai. Skaityti klubo temas gali visi tax.lt forumo nariai.
3.3 Klubo temų diskusijoms keliami padidinti reikalavimai:
3.3.1 Nekartoti tų pačių klausimų;
3.3.2 Įsijungti į diskusiją, tik perskaičius ankstesnes žinutes;
3.3.3 Nenukrypti nuo temos, bet ir neatsisakyti sveiko atsipalaidavimo;
3.3.4 Tekstas žinutėse turi būti gramatiškai teisingas, rišlus, etiškas, be pykčio.
3.3.5 Dėl netinkamų žinučių “akimi” informuojamas moderatorius. Gavus ½ narių pranešimus, žinutė trinama.

4. Dalyvavimo klube taisyklės.
4.1 Klubo dalyviai turi aktyviai dalyvauti pasiūlytose temose.
4.2 Jei kitas klubo narys paprašys, būtina pagrįsti savo teiginį nuoroda į reglamentą (įstatymo, nutarimo, komentaro straipsnį, punktą ir pan.)
wolf wolf 11164
2004-05-11 08:49 wolf
1. Labai tikiuosi, kad mūsų diskusijos turės daugiau liekamos vertės nei visų kitų.
2. Dėl viso kito sutinku.
3. Ypač dėl logikos ir pagrindimo norminiais aktais.

Matau vienintelį trūkumą - 5 galvos blogiau nei 10 - tai sunkesnis informacijos atrinkimas - bet tai tik laiko klausimas.
artas71 artas71 12027
2004-06-05 18:59 artas71 2011-09-11 03-25
Pristatome naują "Tikslo" rubriką, kuri, tiesa, neturi suformuluoto galutinio pavadinimo. Tačiau... Mes turime Tikslą :
- operatyviai apžvelgti savaitės naujausių seimo bei kitų įdomių buhams institucijų kūrybos vaisius (ir daržoves smile );
- nurodyti, kur tai galima perskaityti ( nuorodų pavidalu);
- argumentuoti, kodėl tai vis tik reikėtų perskaityti ar pasidomėti, bei pakomentuoti ir pateikti “karštus” išvedžiojimus kai kuriomis “šiltomis” temomis;
- komentarai kai kada bus “nebiurokratiški” ( su humoro doze - nepainioti su kitomis "dozės" rūšimis);
- pasiūlyti vienokius ar kitokius problemų sprendimo būdus.
Mes nepretenduojame į neginčijamą nuomonę. Bet kuris pateiktas argumentuotas pasisakymas ar faktas gali koreguoti mūsų publikuotas nuostatas ir jas mes peržiūrėsim.
Mes nepretenduojame (neturime Tikslo):
- pateikti neginčijamas išvadas;
- apžvelgti visiems visus rūpimus teisės aktus;
- padaryti nepriekaištingą norminių aktų analizę;
- pateikti galutinius receptus buhalteriams “nuo galvos skausmo”.

Bet kuri racionali, novatoriška mintis yra sveikintina. Savo pasisakymus bei teisės aktų apžvalgas galite siųsti “Tikslas” moderatoriui (loreta@tax.lt). Turintys įdomių idėjų bei iniciatyvūs buhai bus priimami į “Tikslas” grupirofkę ir turės padirbėti (kai kada – "partijos"( grupirofkės) paliepimu) kitų buhų (tax.lt narių) labui.

P.s: tekstas yra artas71 išmislas, todėl visa atsakomybė tenka jam. Pretenzijas neribotais kiekiais siųsti artas71@tax.lt.
Loreta Loreta 28574
2004-06-06 15:02 Loreta 2011-09-11 03-25
Mielieji, šiek tiek norėčiau papildyti Arto71 žinutę.

artas71 rašė: -
Bet kuri racionali, novatoriška mintis yra sveikintina. Savo pasisakymus bei teisės aktų apžvalgas galite siųsti “Tikslas” moderatoriui (loreta@tax.lt). Turintys įdomių idėjų bei iniciatyvūs buhai bus priimami į “Tikslas” grupirofkę ir turės padirbėti (kai kada – "partijos"( grupirofkės) paliepimu) kitų buhų (tax.lt narių) labui.

Atidarau dar vieną rubriką - "Tax.lt forumo narių pastabos ir pageidavimai".
Joje talpinsiu visus iš jūsų gautus laiškus su pasiūlymais, pageidavimais, pastabomis. Priimama kritika arba pagyrimai, taip pat jūsų, mielieji, išsakytos mintys dėl "Tikslo" veiklos. Gal turite naudingų idėjų - tai visų mūsų bendras tikslas ir noras padėti vieni kitiems. Dalyvaukite, siūlykite, klauskite, tik nepamirškite ir patys domėtis naujausiais norminiais aktais. Neprašykite žuvytės - čiupkit meškeres smile Raitojamės rankoves ir kimbam į darbą.
Sėkmės mums visiems.
Noriu pridurti, kad "Savaitėlės" ruošime dalyvaus visi "Tikslo" nariai, kurie einamąją savaitę galės/turės noro prisidėti prie arto71 pasiūlytos apžvalgos. Tai nėra lengva, patikėkit - per porą dienų susipažinti, išanalizuoti ir įvertinti visos savaitės naujoves, kurių, kaip patys suprantate, šiuo metu nors vežimu vešk. Kiekvienos savaitės apžvalgos "Savaitėlė" rengime dalyvavusių grupirofkės smile narių nikai bus skelbiami apžvalgos pabaigoje. Na, o didžiausias krūvis, žinoma tenka redaktoriui - Artui. Yra dar šiais laikais altruistų. Ačiū tau, Artai.
Jūsų laiškai laukiami loreta@tax.lt
artas71 artas71 12027
2005-04-11 18:37 artas71
Liūdna, tačiau tenka konstatuoti, kad gera idėja liko nepilnai realizuota. Suprantama, tačiau vis tiek labai gaila, kad apie Savaitėlės kūrimo prisideda vis mažiau tax.lt dalyvių net atsiliepimų bei pageidavimų nebuvo jau labai ilgą laiką girdėti.Gal būt realizacija bloga? Ar objektyvios priežastys- laiko trukūmas bei kiti neatidėliotini darbai?O gal būt tai yra paprasčiausiai neįdomu? Jaučiu, kad laikas redaktoriui į neužtarnautą poilsį smile.Gal būt labai netolimoje ateityje prirašysiu savo blevyzgų/pamąstymų kaip eilinis Tikslo narys.Oki?
M
Modestas 6751
2005-04-11 19:09 Modestas
Sakai nerealizuota?

Pabandyk vieną savaitę neparašyti - pamatysi kiek atsiliepimų sulauksi...
Savaitėlė - visiems yra žiauriai naudinga. Bent ja tokia mano nuomonė.
Man tai kaip antras užtvirtinimas, tai ką per savaitę perskaitau...


Aš tave pilnai suprantu: vienam tikrai sunku rengti savaitėles...

Reikia daryti išvadas:
Redaktorius geras;
Įstatymų kaita nesumažėjo;
Tikslo nariai pasivedė smile tame tarpe ir aš smile
nieko_sau nieko_sau 3857
2005-04-11 20:36 nieko_sau
Aš tai išvis patyliu smile smile smile Nė vieno karto neprisidėjau, bet pati kaip kokia kiau... skaitau, skaitau, skaitau ir kitiems rekomenduoju pastoviai. Kiekvieną savaitę vis pasižadu-nu va dabar, na dar biški, tuoj atsikratysiu kelių firmų ir dalyvausiu...bet kaip nėr laiko, taip nėr...
Artai, tu toks šaunuolis, siaubingai šaunuoliškas šaunuolis, pakentėk dar. Man atrodo-mūsų forumas tik dėl savaitėlės taip daug išsiplėtė-tiek narių. Reik susiimti ir baigti tave išnaudoti.
O tai, kad nieko nekomentuojame-tai kad man viskas idealu, nėra ko komentuoti. Aš pvz nemoku taip paanalizuoti ir paišvaduoti...
Loreta Loreta 28574
2005-04-11 21:16 Loreta
Na ką - visuotinis sąstingis. Vieni apsikrovę iki ausų darbais, kiti mano, kad bus apsieita ir be jų kūrybos, tretiems geriau prie teliko pailsinti pavargusias galvas - Artas vis tiek padarys. Nebuvo dar nė vieno savaitgalio, kad nepadarytų. Jis atsakingas, tegul pats ir mąsto. Nu gal jam labiau patinka, negu kitiems, be to - jis kruopšuolis, neapsikiaulins. Nu, mes šįkart dar ne - gal kitą savaitę. Nu ne kitą - gal dar kitą, bus tų savaitgalių.
Ar ne taip galvojame, draugužiai, a? Juk mes tokie pavargę....
R
Rasida 2977
2005-04-12 08:53 Rasida 2011-09-11 03-41

nieko_sau rašė: Aš tai išvis patyliu smile smile smile Nė vieno karto neprisidėjau, bet pati kaip kokia kiau... skaitau, skaitau, skaitau ir kitiems rekomenduoju pastoviai. Kiekvieną savaitę vis pasižadu-nu va dabar, na dar biški, tuoj atsikratysiu kelių firmų ir dalyvausiu...bet kaip nėr laiko, taip nėr...
Artai, tu toks šaunuolis, siaubingai šaunuoliškas šaunuolis, pakentėk dar. Man atrodo-mūsų forumas tik dėl savaitėlės taip daug išsiplėtė-tiek narių. Reik susiimti ir baigti tave išnaudoti.



Aš tegaliu drąsiai cituoti nieko_sau žodžius, kurie visiškai atitinka mano nuomonę, man labai gėda, kad pavedžiau... smile smile smile . Ir kartoju mintyse pastoviai tą patį: na, dar šiuos darbelius pasidarau, ir grįšiu prie tax, dar šiuos, dar šiuos... Ir tas ratas taip įsisukęs...

Artai, Tu esi mūsų pažiba - toks atsakingas ir šaunus net būdamas labai busy. Ačiū Tau! Rubrika labai labai aktuali visiems, tai mūsų vadovas, kur ir ką reikia nepražiūrėti. Jos labai reikia!
Kolkas nieko negaliu pažadėti, tik atsiprašyti...
Dalia29 Dalia29 12616
2005-04-23 22:26 Dalia29
Eina sau........ Nu ir pražiopsojau, ką čia Artas prirašė..., kol kaip tam katinui žmonės (atsirado gerų)- nosies pradžioj į balutę, paskui į dėžutę...
Ką čia bepridursi...
Gal ir objektyvios tos mano priežastys..., bet ...vistiek esu kaip tas katinas prie durų.... smile
artas71 artas71 12027
2005-09-24 21:52 artas71
Siaubingai gaila, kad turim kelis labai aktyvius forume, eruditus, išsilavinusius tax.lt narius, tačiau kai kurie iš jų nesutiko prisidėti pie Tikslo grupės ruošiamų savaitės naujienų apžvalgų.....
Supraskit, tai nėra lažas, baudžiava, nes tai, mano labai asmenine nuomone, yra:
- pasišventusio, protingo, savo darbą mylinčio ir juo besididžiuojančio buho pamąstymai bei komentarai jų Seimo, VMI , FM pateiktų dokumentų
(sapalionių), komentarai, apžvalga ir konstruktyvi kritika.
Nebūtina ir niekas neverčia rašyti kas savaitę - nors viena įdomi, konstruktyvi, racionali ir netikėta mintis yra sveikitina, labai laukiama, ir mes( Tikslo nariai) būsim neįtikėtinai dėkingi.


Hau.
Loreta Loreta 28574
2005-09-25 11:48 Loreta
Ar supratot, mielieji, ką tuom norėjo pasakyti artas71?
Buvo kalbintas ne vienas taxietis, tikrai turintis supratimą ir galimybę prisidėti prie bendro reikalo.
Kodėl atsisakė arba nutylėjo? Vieni nepasitiki savo jėgomis (kokia nesąmonė), kitiems laiko stoka (dar didesnė nesąmonė), treti nemato reikalo vargintis, kai ir taip yra kas tai daro.
Kodėl mums jūsų reikia? Reikia, nes mes taip pat kariaujame su laiku ir esame gal net daugiau užimti nei kai kurie iš jūsų. Nes dauguma jūsų turite tai, ko mums reikia - žinių, iniciatyvos ir entuziazmo. Reikia, nes dirbant didesnėje grupėje, galimas efektyvesnis darbas ir mažesnės laiko sąnaudos.
Kodėl jums reikia mūsų? Todėl, kad tai jums patiems naudinga. Prisipažinkit - ne visada turime noro pasigilinti į naujoves, arba atidedame tai rytojui. Ruošiant Savaitėlę jums nekils abejonių dėl kiekvieno naujo straipsnio ar įstatymo svarbos. Tereikia pradėti. O tuomet tai jau tampa kasdieniniu įpročiu, bet jokiu būdu ne rutina. Nes kitu atveju ir jūsų buhalterio darbas turėtų būti jums rutina...
TIKSLAS nėra kokia tai išskirtinė VIP grupė prašmatniu pavadinimu. Sulaukiam visko - ir kritikos, ir padrąsinimo, ir padėkų. Bet mūsų tikslas smile paprastas - darome tai, ką sugalvojome daryti, ir kas, mūsų nuomone, yra abipusiai naudinga. Tik labai norėtųsi sulaukti didesnės pagalbos, naujų veidų su naujomis idėjomis...
artas71 artas71 12027
2008-06-01 20:34 artas71
Širdingai dėkoju už tax.lt narių (ypač didelis atskiras AČIŪ Loretai) už pažertas naujienas temoje "Šios savaitės naujienos". Kai norit, tai galit - niekada tuo neabejojau.
Loreta Loreta 28574
2009-01-02 12:50 Loreta
Labai nuoširdžiai norėčiau padėkoti Artui71 - visos grupės ir, nė neabejoju, visos bendruomenės vardu.
Žinot, pastarosiomis savaitėmis visi pajutom, ką reiškia tikras galvos skausmas, pereinantis į priepuolius. Tokio chaoso galvose tikriausiai neatsimename. Staiga pajunti, kad visas tavo sukauptas žinių bagažas tapo nebereikšmingas ir nebereikalingas. Ateis laikas - viskas stos į vietas. Viskas nurims ir susigulės. Bet juk dirbti reikia čia ir dabar, o už klaidas gali tekti labai brangiai sumokėti. Apima panika - ką dabar daryti??? Kuom tikėti, o patikėjus ar tikrai galima pasikliauti?
Va čia ir negalima nesižavėti tokiais žmonėmis kaip Artas71. Analitiškas protas, nuoseklus mąstymas, nepasimetimas net pačiose sudėtingiausiose situacijose. Artai, viską, ko imiesi - darai ryžtingai, atsakingai ir labai taikliai.
Žinot, iki šiol forumas man buvo kaip pramoga. Kaip laisvalaikis.
Nuo šiol - sunkus ir atsakingas darbas. Labai džiaugiuosi, kad yra va tokių žmonių, kurie tave ir stumia; ir tempia; ir pabaksnoja, kai nepasivelki; ir patapšnoja per petį, kai tau sekasi; ir nusišypso, kai viskas įveikta.
Artai - su didžiausia pagarba žemai lenkiu galvą...
Man didelė garbė tave pažinti.
Mūsų bendruomenei didelė garbė ir džiaugsmas, kad esi mūsų tarpe, su mumis.
Rolanda Rolanda 6896
2009-01-03 09:44 Rolanda
Loreta, tu kažkurioje temoje ketinai statyti paminklą Tomukui, o aš pasatyčiau paminklus bent 5 tax nariams. Artas71 turi retą šiems laikams dievo dovaną - mėšlo krūvoje (atsiprašau, čia aš apie mūsų įstatymdavių darbo rezultatus) rasti perliuką, jį nublizginti ir pateikti mums lėkštutėje paauksuotais kraštais. Bet: forume dalyvauja ir daugiau TALENTINGŲ ir savo darbą mylinčių profesionalų, kurių praktiniai patarinai yra ne mažiau reikšmingi, nei naujausios teisinės naujienos, pateikiamos mums Arto71.
Jei kalbėti apie aktyvumo stoką, apsidairykime: šiais laikais informacija ir ŽINIOS tapo gan paklausia ir nepigia preke, ačiū jums, veteranams, kad mums DOVANOJATE šias prekes. Konkrečiais atvejais - tai jokiais pinigais neįkainojamas turtas! Labai noriu tikėti, kad ateis laikas, kai bus problema "pagesinti" superaktyvius taxiečius... smile O kol kas - priimkite bent moralinį mano palaikymą, nes daugiau nelabai įsivaizduoju, kuo galėčiau padėti... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui