PVM deklaracijos tikslinimas ir galimos baudos

RamuneS RamuneS 807
2004-08-31 14:27 RamuneS
Sveiki, per paeišką bandžiau surasti panašų klausimą, bet nepavyko, taigi paklausiu.

2003m. įmonė suteikė paslaugas, s/f už kurias klientas gražino. S/F buvo anuliuota, įvyko VMI patikrininimas, kurio metu nurodėme, kad dėl paslaugų suteikimo fakto įrodymo kreipsimės į teismą, tačiau situacija tokia, kad vis dar nesikreipėme. Auditoriai rekomendavo pripažinti šias paslaugas suteiktomis ir atvaizduoti jas 2003 metų balanse, ką ir padarėme 2003 12 31 data, taigi nuo šios sumos atsirado prievolė sumokėti PVM. Taigi, atlikus auditą turėjau nešti patikslinančią PVM deklaraciją už 2003 12 mėn. Kadangi susidarė gana ženkli suma mokėtino PVM, vadovai "užtempė" deklaracijos patikslinimą, nors aš ir prigrasinau visom baudom ir sankcijom, nes faktiškai neturi tokios didelės sumos pinigų sumokėti.

Klausimas: vis tiek nešiu patikslintą deklaraciją už 2003 12 mėn. Kaip suprantu neturėtų būti jokių sankcijų? Ar vis tik gresia kokia bauda? Neatsimenu kur ieškoti info apie baudų dydį.

Bijau, kad man nepripaišytų baudos už laiku nedeklaruotą PVM ir neuždėtų 10 kartų didesnės nei mokėtinas PVM baudos.
RamuneS RamuneS 807
2004-08-31 15:40 RamuneS
Štai ką radau:

123 straipsnis. PVM mokėjimo tvarkos nesilaikymas

1. Asmenims, pažeidusiems šio Įstatymo nuostatas, delspinigiai skaičiuojami Mokesčių administravimo įstatymo nustatyta tvarka.

2. Jeigu nustatoma, kad PVM mokėtojas nepagrįstai sumažino apskaičiuotą mokėtiną į biudžetą PVM sumą (padidino apskaičiuotą grąžintiną iš biudžeto PVM sumą), apskaičiuojama papildomai mokėtina PVM suma, kuria atitinkamai didinama mokėtina į biudžetą PVM suma (mažinama grąžintina iš biudžeto PVM suma), ir skiriama nuo 10 iki 50 procentų apskaičiuotos papildomai mokėtinos PVM sumos dydžio bauda.

3. Jeigu nustatoma, kad apmokestinamasis asmuo arba bet koks kitas asmuo, nesantis PVM mokėtoju, tačiau šio Įstatymo nustatyta tvarka privalėjęs mokėti į biudžetą PVM, jo nesumokėjo, apskaičiuojama mokėtina į biudžetą PVM suma ir skiriama nuo 10 iki 50 procentų apskaičiuotos PVM sumos dydžio bauda.

4. Šio straipsnio 2 ar 3 dalyje nurodytais atvejais skiriamos konkrečios baudos dydis priklauso nuo pažeidimo pobūdžio, mokesčio mokėtojo kaltės formos ir kitų aplinkybių, kurias mokesčių administratorius pripažįsta svarbiomis skirdamas didesnę ar mažesnę baudą.
R
Rasida 2977
2004-08-31 15:49 Rasida
Manau, tai labiau taikytina tokiais atvejais, kai mokesčių administratorius pats nustato pažeidimą. Jei mokesčių mokėtojas pats atranda savo klaidą ir patikslina deklaraciją iki patikrinimo, tai jis turi sumokėti mokesčio sumą ir delspinigius už pradelstą laikotarpį.

Galbūt ir klystu, ar bus daugiau nuomonių?
G
Giedra 168
2004-08-31 15:54 Giedra
manau jeigu patikslinsit PVM dekl.ir sumokėsit ar uzskaitysit PVMą, bus tik delspinigiai.
G
giedrita 140
2004-08-31 16:01 giedrita
Nevisai tokia situacija buvo, bet panaši nunešiau tikslintas deklaracijos daugiau kaip po pusės metų, tuo metu buvo grąžintinas PVM, tai padarė užskaitą, sumokėjom tik delspinigius
R
Rasida 2977
2004-08-31 16:05 Rasida
Ramune, problemų gali atsirasti, jei nunešus patikslintą PVM deklaraciją delsite sumokėti PVM. Tikrai greit bus pasigesta pinigėlių.

Jei šiuo metu nepakanka lėšų tam mokesčiui sumokėti, dar šiek tiek palaukčiau su patikslinimu.
RamuneS RamuneS 807
2004-08-31 16:11 RamuneS
Jo, pinigėlių tai trūksta, vis atsiranda svarbesnių ekstra mokėjimų, ryt atvažiuoja akcininkas, reikia jį prispausti visais įmanomais būdais, nes mūsų su šefu neklauso ir viską daro savaip. Sakiau jei nesutiks deklaruoti, tai tegul pasirašo raštu, kad mūsų paskui nenubaustų asmeniškai.

Beje, kažkas anksčiau minėjo, kad svarbiausia nors po truputį mokėti tą PVM. Šiaip iki šiol viską tvarkingai mokėjom, gal ir nenubaus žiauriai jei uždelsim. Aš tikiuosi, kad tik delspinigius skaičiuos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui