Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

A
Alina55 11024
2010-07-30 19:19 Alina55 2011-09-11 06-53

dianaaa rašė: Gelbekit,puola cukinijos.Gal koki receptuka,tipo "uncle bens",is cukiniju,pomidoru ar dar kai ko smile

Nusirašiau pernai, bet taip ir liko... smile
Padažas "Uncle Bens":
2 kg pjaustytos cukinijos, 500 g paprikų, 500 g morkų, konservuotų ananasų 400 ml., 500 g pomidorų padažo, 200 g aliejaus, 200 g acto, 200 g cukraus, 1 šaukštas cukraus.
Visas daržoves supjaustyti kubeliais, sudėti visus prieskonius ir viską virti 30-40 min. Karštą masę sudėti į stiklainius ir užsukti.
gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170
vovere vovere 25997
2010-07-30 19:32 vovere 2011-09-11 06-53

dianaaa rašė: Gelbekit,puola cukinijos.Gal koki receptuka,tipo "uncle bens",is cukiniju,pomidoru ar dar kai ko smile

pavarčiau šią temą kai ką atradau smile

1. Po 1 kg paprikų,
rūgščių obuolių,
pomidorų,
po 500 g cukinijų,
svogūnų,
žalių pomidorų,
250 g morkų.

Marinatui:
2 l vandens,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
3 stiklinės acto,
10-12 kvapiųjų pipirų,
0,5 stiklinės aliejaus.


Pomidorus 1-2 min. plikyti 90-95° C temperatūroje, atvėsinti šaltu vandeniu, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Iš obuolių ir paprikų išimti sėklas ir supjaustyti kvadratėliais, cukinijas ir morkas - kubeliais, svogūnus -žiedais. Visus produktus išmaišyti ir sudėti į stiklainius. Išvirti marinatą, supilti į jį aliejų, suplakti ir užpilti ant daržovių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 1 įtalpos stiklainius 30 min. Sandariai uždaryti.


2. 2 kg. paprikos
1 kg cukinijos
0,5 stiklinės acto
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas druskos
0,5 litro pomidorų padažo
papriką ir cukiniją supjaustome kubeliais sumaišome su cukrum , actu, aliejumi ir druska ir peliekame 15 min pastovėti. tada verdame ir kai užvirs virti dar 20 min. po to sudėti pomidorų padažą ir pavirti dar 10 min. galiausiai sudėti košę į stiklainius ir užsukti
vovere vovere 25997
2010-07-30 19:35 vovere

"Alina rašė:
2 kg pjaustytos cukinijos

o kiek vnt, cukinijų kažin? neperaugintų?
L
liuxyte 1817
2010-07-30 19:52 liuxyte
Kartą dariau tokį "prišmožą" prie mėsos, man tiko daugiau prie paukštienos :
Kaukazietiškų slyvukų tyrės 1 ltr.
Česnako skiltelių 1 stiklinė
Cukraus 1 stiklinė
Viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu kol ištirps cukrus,
supilti į stiklainiukus ir laikyti šaldytuve.
Kaitinti nieko nereikia, tik stiklainiukus aš plaunu su soda,
gal kas susigundys smile
vovere vovere 25997
2010-07-30 19:55 vovere
Cukinija padaže

Nuluptą cukiniją supjaustyti kubeliais. Užpilą paruošti iš kečupo, cukraus, stalo acto bei gausesnio kiekio česnako. Tokiu užpilu apsemti supjaustytos cukinijos kubeliai šaldytuve palaikomi 12-24 val., patroškinami 20-25 min. ant silpnos ugnies, paskaninami druska ir uždaromi į stiklainius.

Marinuotos cukinijos

Marinatas :

3 litrai vandens,
5 šaukštai ( be kaupo) druskos,
1 stiklinė acto,
5 šaukštai cukraus.

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais.

Greitai, skanu. Mes jas valgom vienas, labai skanu į mišraines vietoj agurkų, o ypač į tradicinę burokėlių mišrainę su pupelėm.
L
Loreta13 30842
2010-08-03 19:15 Loreta13 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: Na pasakyk tu man, bent vieną konservuotą produktą, kuris būtų vertas dėmesio?
Man skanu konservuoti vaisiai - ypač kriaušės, persikai, ananasai.
Mama darydavo obuolius su šermukšniais, kaukazininėmis slyvaitėmis, aronijomis.
Skanu :))
O "rojaus obuoliukai" konservuoti...niam niam :))
Rolanda Rolanda 6896
2010-08-03 21:57 Rolanda
Merginos, o man reikia bruknių uogienės su kriaušėm receptuko... smile
Bet ta uogienė - ne visai uogienė, na, kad būtų nesaldi, tiktų prie mėsytės. Gal kuri žinote?
L
Loreta13 30842
2010-08-03 22:07 Loreta13 2011-09-11 06-54

Rolanda rašė: o man reikia bruknių uogienės su kriaušėm receptuko... smile
Bet ta uogienė - ne visai uogienė, na, kad būtų nesaldi, tiktų prie mėsytės.
Bruknėms dar anksti, bet jei norite...:))
Bruknės ir kriaušės apytiksliai vienodomis proporcijomis.
Norite saldžiau - daugiau kriaušių.
Cukraus - simboliškai.
Jei jau norite "prie mėsos'.
Apie 200-300 g kilogramui kriaušių ir bruknių.

Galima ir "prabangiau" :))
2 kg uogų, 1 kg cukraus, truputis vandens. Bebaigiant virti uogienę, įdėti lazdelę cinamono, paviti apie 5-10minučių. Nukaitus, supilti 100 ml konjako ir maišyti kol bent kiek atauš.
Rolanda Rolanda 6896
2010-08-03 22:09 Rolanda
Loreta13, o tas receptukas su konjaku - ar galima ir su kriaušėmis?
Rolanda Rolanda 6896
2010-08-03 22:10 Rolanda
O bruknėms neanksti - savaitgalį su draugais iškylavome Dzūkijos miške, prie ežero, prisirinkau jau pernokusių bruknių. Matyt, ant samanų jos saulutėje kaitinosi ir anksčiau laiko prinoko! smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-03 22:13 Elvusia 2011-09-11 06-54

Loreta13 rašė:
O "rojaus obuoliukai" konservuoti...niam niam :))

Rojaus obuoliukus ir aš konservuodavau. Labai gražiai atrodo :)))
Turėjom kažkada įskiepytą šaką...
Na, dar konservavimas be acto gal ir išlaiko vieną kitą maistingąją medžiagą.
Ar uogienė, jei nepervirta, gal kiek ir naudinga.
Bet visokie konservavimai su rūgštimi - miręs maistas.
Konservuoju, žinoma, ir aš. Bet labai mažai.
Stengiuosi viską į šaldiklį. Arba džiovinti.
Vienais metais net morkas džiovinau :))
L
Loreta13 30842
2010-08-03 22:21 Loreta13 2011-09-11 06-54

Rolanda rašė: Loreta13, o tas receptukas su konjaku - ar galima ir su kriaušėmis?
Žinoma :))
L
Loreta13 30842
2010-08-03 22:23 Loreta13 2011-09-11 06-54

Elvusia rašė: gal kiek ir naudinga.
Žinau :))
"Naudingumo" ten nerasta.
Bet gi klausei...kas "verta dėmesio" :))))
Tai ir pasirinkau, kas skanu,
vovere vovere 25997
2010-08-03 22:44 vovere
kažkas čia man aiškino kad ir tose šaldytose uogose nieko gero nebelieka smile
L
Loreta13 30842
2010-08-03 22:48 Loreta13 2011-09-11 06-54

vovere rašė: šaldytose uogose nieko gero nebelieka smile
Beje..priklauso nuo temperatūros.
Bet tikrai daugiau naudos, nei iš virtų ir stiklainiuose užkonservuotų su nemažu cukraus kiekiu.
vovere vovere 25997
2010-08-03 23:17 vovere
o jei užkonservuotos be cukraus smile
L
Loreta13 30842
2010-08-04 00:50 Loreta13 2011-09-11 06-54

vovere rašė: o jei užkonservuotos be cukraus smile
šaunus variantas :))
Jei tik valgoma.
R
RAJA 983
2010-08-04 09:16 RAJA
Labas rytas,
noriu užsišaldyti šparagines pupeles,
vienos sako reikia apvirti , kitos ne
kaip jūs darot ?
blackgate blackgate 3815
2010-08-04 09:25 blackgate 2011-09-11 06-54

RAJA rašė: Labas rytas,
noriu užsišaldyti šparagines pupeles,
vienos sako reikia apvirti , kitos ne
kaip jūs darot ?

Labas rytas,
Aš tai visada apverdu.
blackgate blackgate 3815
2010-08-04 09:30 blackgate
Dar radau, kaip reikia pagal instrukcijas užšaldyti:
"Dauguma daržovių prieš šaldant blanširuojamos, t. y. sumažinamas drėgmės kiekis, sustabdoma fermentų veikla, o atšildytos būna nepakeitusios spalvos, ne taip greit sutęžta.

Daržovės blanširuojamos verdančiame vandenyje. Imamas didelis puodas ir pripilama maždaug iki pusės vandens. Daržovės kiaurasamtyje įleidžiamos į verdantį vandenį, palaikomos ir perliejamos šaltu, geriausia virintu arba filtruotu vandeniu. Paskui atvėsinamos, nuvarvinamos ir dedamos į tarą.

Šparaginės pupelės - atrenkamos sveikos ankštys ir supjaustomos 3-4 cm gabalėliais, blanširuojama 3 min. Laikyti galima iki metų. "
( www.ve.lt/naujienos/laisvalaikis/ivairyb...)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui