Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

KJurate KJurate 6546
2010-07-29 11:31 KJurate
kas žinot, kada prasidės grybai?
Tininga Tininga 50021
2010-07-29 11:43 Tininga 2011-09-11 06-53

KJurate rašė: kas žinot, kada prasidės grybai?

Žiūrint, kas tau yra grybai smile
Jų yra ir dabar. Voveraičių, sprendžiant iš prekiautojų pakelėse - gana nemažai. O dabar sąlygos jiems augti geros, manau, verta pradėt ieškot smile
KJurate KJurate 6546
2010-07-29 12:00 KJurate 2011-09-11 06-53

Tininga rašė:
Jų yra ir dabar. Voveraičių, sprendžiant iš prekiautojų pakelėse - gana nemažai. O dabar sąlygos jiems augti geros, manau, verta pradėt ieškot smile
turguje aš iš principo nerenku :) nėra azarto, man grybavimas kaip pramoga, nes mano vyrai juos valgo tik šviežius jokių marinuotų nepripažįsta... smile o voveraičių ir aš radau, tik mažokai jau laukiu BARAVYKŲ, juos tai smagu rasti smile ir galvutės ant sviesto.... jau kvapą jaučiu smile
E
elipse 1418
2010-07-29 12:21 elipse 2011-09-11 06-53

Tininga rašė:

KJurate rašė: kas žinot, kada prasidės grybai?

Žiūrint, kas tau yra grybai smile
Jų yra ir dabar. Voveraičių, sprendžiant iš prekiautojų pakelėse - gana nemažai. O dabar sąlygos jiems augti geros, manau, verta pradėt ieškot smile

Miške labai daug voveraičių, vien per pusvalandį puse maišelio pririnkome smile
Tininga Tininga 50021
2010-07-29 12:26 Tininga 2011-09-11 06-53

KJurate rašė: turguje aš iš principo nerenku :) nėra azarto, man grybavimas kaip pramoga, nes mano vyrai juos valgo tik šviežius jokių marinuotų nepripažįsta... smile o voveraičių ir aš radau, tik mažokai jau laukiu BARAVYKŲ, juos tai smagu rasti smile ir galvutės ant sviesto.... jau kvapą jaučiu smile

Turgaus aš tau ir nesiūlau smile (Pati niekada nesu grybų ten pirkusi)
Tačiau ten grybai atsiranda iš miško, ir jeigu galima nusipirkti, vadinasi, galima ir rasti. smile
Esu užkietėjusi grybautoja. Svajoju apie mišką.......
O tu čia dar tom baravykų gavutėm erzini smile
amadina22 amadina22 19757
2010-07-29 12:30 amadina22
Iš tikro apie tas baravykų galvutes ant sviesto šiek tiek negailestingai, ypač jei nieko valgyti nesi su savim pasiėmęs į darbą. smile
KJurate KJurate 6546
2010-07-29 13:08 KJurate
atsiprašau, kad suerzinau... aš tik vien jas namuose valgau, o mano vyrai bodėjasi nuo kvapo smile
aš jas sau vienai mylimiausiai prisišaldau, o kai noriu pasilepinti išsikepu ant sviesto žiemą...
mačiau parduotuvėje vokiškas stiklainiukas: baravykų galvutės keptos sviete ir sukonservuotos smile nebandžiau, bet gal vertos dėmesio?
amadina22 amadina22 19757
2010-07-29 13:12 amadina22
Man silpna... smile
Tininga Tininga 50021
2010-07-29 13:12 Tininga 2011-09-11 06-53

KJurate rašė: atsiprašau, kad suerzinau... aš tik vien jas namuose valgau, o mano vyrai bodėjasi nuo kvapo smile
aš jas sau vienai mylimiausiai prisišaldau, o kai noriu pasilepinti išsikepu ant sviesto žiemą...
mačiau parduotuvėje vokiškas stiklainiukas: baravykų galvutės keptos sviete ir sukonservuotos smile nebandžiau, bet gal vertos dėmesio?

Aš išbandžiau su baravykais/raudonviršiais/lepšiukais tokį variantą: kiek apvirtus grybus pakepiau svieste ir įdėjau į šaldiklį. Pasakiškai skanu žiemą tai valgyti: skonis toks, tarsi ką tik iš miško parnešta. Sunyko staigiai!
(Skaičiau, kad tai reiktų daryti būtent su sviestu, nes aliejus kažkodėl netinka šaldymui, apkarsta, ar dar kažkas tai atsitinka...)
KJurate KJurate 6546
2010-07-29 13:41 KJurate
Aš raudonviršius, lepšiukus, šilbaravykius ir žinoma baravykus, tik galvutes panašaus dydžio šaldau laisvai, kad nesiliestų, o kai jau sušala, į maišelį ir laukiu žiemos smile tada ė keptuvę net neatšaldytus- ant sviesto...
net pačiai pilvas gurgti pradėjo,
važiuosiu patikrinti, gal manęs jau laukia koks baravykas :)
airen airen 811
2010-07-29 13:44 airen
Gal kam bus įdomus mano agurkų receptukas.
4 kg jau nuluptų agurkų (gali būti didesni nei marinavimui)
6 skiltelės česnako (geriau išspausto nei pjaustyto)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9 proc. (nepilna)
4 šaukštai druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Įdėti kitus ingridientus, išmaišyti. Palikti 2-3 val. Paskui sutėti masę i stiklainius, pasterizuoti apie 10-15 min.
Gaunasi 10 puslitrinių stiklainių.
Kai dariau pirmą kartą, šeimyna įtartinai žiūrėjo į tai. Bet žiema pirmiausia juos ir suvalgė. Tai dabar darau kiekvienais metais.
Ir dar. Mano stiklinė turi 200 ml.
Skanaus
vovere vovere 25997
2010-07-29 13:53 vovere
aš panašiai darau, tai man labai patinka, tik pernai druskos padauginau smile smile
L
laura9 10597
2010-07-29 15:40 laura9 2011-09-11 06-53

airen rašė: Gal kam bus įdomus mano agurkų receptukas.
4 kg jau nuluptų agurkų (gali būti didesni nei marinavimui)
6 skiltelės česnako (geriau išspausto nei pjaustyto)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9 proc. (nepilna)
4 šaukštai druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Įdėti kitus ingridientus, išmaišyti. Palikti 2-3 val. Paskui sutėti masę i stiklainius, pasterizuoti apie 10-15 min.
Gaunasi 10 puslitrinių stiklainių.
Kai dariau pirmą kartą, šeimyna įtartinai žiūrėjo į tai. Bet žiema pirmiausia juos ir suvalgė. Tai dabar darau kiekvienais metais.
Ir dar. Mano stiklinė turi 200 ml.
Skanaus

Atleiskite man, neišmanėlei, bet ką reiškia pasterizuoti? Ar kaitinti?
lemone lemone 1159
2010-07-29 15:44 lemone
Pasterizuoti tai kaitinti
bet įdomu ar galima po to uždaryti užsukamai dangteliais jau 1 kartą naudotais?
rasi rasi 475
2010-07-29 15:57 rasi
Tikrai galima, net kelis kartus, jei dangtelis nebuvo su peiliu atidarytas išleidžiant orą ( kai kas taip mėgsta atidaryti , užuot dangtelį truputį pabaladoję ).
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-29 19:16 Elvusia 2011-09-11 06-53

KJurate rašė: baravykų galvutės keptos sviete ir sukonservuotos smile nebandžiau, bet gal vertos dėmesio?

Na pasakyk tu man, KJurate, bent vieną konservuotą produktą, kuris būtų vertas dėmesio?
vovere vovere 25997
2010-07-29 21:00 vovere 2011-09-11 06-53

rasi rašė: Tikrai galima, net kelis kartus, jei dangtelis nebuvo su peiliu atidarytas išleidžiant orą ( kai kas taip mėgsta atidaryti , užuot dangtelį truputį pabaladoję ).

naudoju kur ir su peiliu atidarytas, tik reikia patikrinti ar nebėga viskas kiaurai, o šiaip tai visai normaliai, žiūrint aišku kiek ten sugadini atidarydamas smile
dianaaa dianaaa 1637
2010-07-29 21:32 dianaaa
Gelbekit,puola cukinijos.Gal koki receptuka,tipo "uncle bens",is cukiniju,pomidoru ar dar kai ko smile
vovere vovere 25997
2010-07-29 21:48 vovere
paimkite uncle bens slovikėlį ir pažiūrėkite sudėtį ir darykite smile juokauju aišku ir aš norėčiau ką nors panašaus išgirsti
vovere vovere 25997
2010-07-30 19:04 vovere
kažin kiek cukinijų sudaro kilogramą? na tokių normalių apie 20 cm ilgio?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui