urtele rašė:
Tininga rašė:
Bet mano šeimyna itin pamėgusi jas lengvai marinuotas nepjaustytas.
O kaip tu jas marinuoji, ar pagal tokį receptą kaip įdėjo Virginija1? Aš noriu pasistengti, kad būtų skanu, nes valgysiu viena.
Aš darau tokiu dažnai pasitaikančiu receptu (pusseserė apskritai viską taip pat marinuoja).
1 l vandens
0,5 stiklinės 9 proc. acto
3 v.š. cukraus
1,5 v.š. (beveik 2 šaukštus dedu) druskos
Prieskonių pagal skonį (dedu garstyčių kelis grūdelius, kvepiančių, juodų pipirų, porą lauro lapų)
Įdedu šiek tiek česnako, krapo kokį stiebelį ar žiedyno gabaliuką (galima pasinaudoti ir sausais mišiniais, tik siūlyčiau nedaug dėti).
Pačias pupeles užpilu šaltu vandeniu ir kaitinu jas iki užvirimo, na, dar kokią minutėlę paverdu. Nupilu. Kai pravėsta dedu į iškaitintus stiklainius (0,7), jos jau būna minkštos ir paklusnios, galima visaip ten jas suvynioti. Ir užpilu verdančiu marinatu...