Buhalterinės apskaitos programos

Irmina Irmina 1876
2005-02-16 18:56 Irmina 2011-09-11 03-38

Jolantux rašė: Gal kam teko padirbėti su programa "Debetas"? - velnishkai brangi, apie 4000 nori. Įtarimas kyla ar tik nebus muilo burbulai - kur apmokymas, įdiegimas, aptarnavimas? Shiaip shi programa tvarko zhemes ukio buhalterija. Ir girdejau, jog Lietuvoje tik dvi programos, kuriomis tvarkoma zhmes ukio apskaita.

Argi 4000 Lt daug? Programa nebloga. Teko dirbti. Patiko ir pati programa ir aptarnavimas. Greitai ir lanksčiai pritaiko programą konkretiems poreikiams. Žodžiu, jei rinkčiausi nebrangią programą, ypač jei reikia vesti žemės ūkio apskaitą - Debetas tikrai tenkintų.
O
Oleg 519
2005-02-17 11:17 Oleg 2011-09-11 03-38

Jolantux rašė: Gal kam teko padirbėti su programa "Debetas"? - velnishkai brangi, apie 4000 nori. Įtarimas kyla ar tik nebus muilo burbulai - kur apmokymas, įdiegimas, aptarnavimas? Shiaip shi programa tvarko zhemes ukio buhalterija. Ir girdejau, jog Lietuvoje tik dvi programos, kuriomis tvarkoma zhmes ukio apskaita.


Apskaitos programas galima padalinti i segmentus, atsizvelgiant i ju lankstuma.

Lankscios yra orientuotos i stambias imones, nelankscios i smulkias.

I "lankstuma" ieina ne tik "modifikacijos terpe", bet ir sistemos modifikacijos be programavimo pagalbos galimybes.

Diegiant lankscia programa, rezultatas buna daug geresnis, taciau lankscios programos diegymo sanaudos yra daug didesnes, nei nelankscios.

Debetas priklauso prie nelanksciu programu, todel jos diegymas negali buti brangus.

Be to, jeigu programa sprendzia tik buh. apskaitos uzdavini, taikyti ja prie konkretaus vartotojo poreikiu nelabai ir reikia, nes buh. apskaita yra stipriai standartizuota.

Isvada: Debeto lygio programu diegimas neturi daug kainuoti.
O
Oleg 519
2005-02-17 12:00 Oleg 2011-09-11 03-38

karli rašė:
Cia kuriuo metu ta sutartis daroma? smile Diegimo sutartis paprastai buna viena, prasidejus projektui, t..y po licenciju pirkimo. Ir joje numatoma kas ir kada bus atliekama, ir kiek kainuos. Numatoma remiantis priesprojektine analize, kuri kaip taisykle yra gana pavirsutiniska- padaryti rimta analize uzima laiko ir kainuoja, o moketi uz gera niekas nenori kol sutartis nepasirasyta. Gaunasi uzburtas ratas. Sakyciau , savotiska loterija (abiems pusems)


Istikruju yra daug ivairiu schemu. Jus kalbate apie labiausiai paplitusia lietuvoje - taip vadinama "licencijos pardavimo" schema. Tuomet parduodama licencija, o toliau ziurima ka reikia modifikuoti, ka apmokyti ir kiek kainuos.
Toks variantas pasizimi neapybreztu projekto biudzetu ir neapybreztiems terminams.

Yra ir kitu diegymo schemu, apie viena is ju, as kalbejau. Mano variante pasirasoma viena sutartis (taip sakant "iki rakto") licencijai ir diegymui.
Pries pasirasant sutarti - atliekamas tyrimas. Jo rezultate yra fiksuojamos projekto parametrai, bet nesmulkiai (iki techniniu uzduociu), o bendrai (iki funkciju saraso. Nustatoma galutyne kaina ir terminai. Vykdytojas prisiima neteisingo ivertinimo rizika ir atsakomybe uz rezultata. Taciau, kai vykdytojas turi daug patirties, rizika nera labai dydele, nes jis gali teisingai ivertinti savo sanaudas.


karli rašė:
Ar tikrai ? Uzsakovas turi biudzeta kuri jis gali skirti projektui. Tai jis nurodo i kokia suma orientuotis. Tuo labiau kai sistema isigyjama konkurso budu. Vokai atplesti, pasiulymai perskaityti. Negali laimejes konkursa sakyti: zinai, pamirstam kas ten buvau prirases, tam kad automatizuoti ,2,3 (ir 4) man reikia X sanaudu ir Y laiko smile .

Jo, problema. Taciau ne tokia ir dydele. Seip tai ir su paprastu pardavimu situacija panasi. Pavizdziui, uzsakovui reikalinga licencija 40 d.v. ir tam tikru granuliu (moduliu). Licencijos kaina - 200 000Lt. Jis isskyre 100 000Lt. Nieko nepadarysi. Nekeisi gi kainuodaros vienam klientui. Negalima taip. Tuomet bandai susitarti, kad jis imtu kol kas 30 d.v. ir neimtu tam tikru moduliu. Tada 100 000Lt bus.
Cia tas pats. Primeti, kad jam reikalingas sprendimas (iki rakto) kainuos 200 000Lt, susitari, kad kol kas tam tikri verslo-procesai nebus automatizuojami. Tada 100 000Lt.

Nors, mano praktikoje, biudzetas projektui dazniausiai buna isskyriamas projektui (t.y. zinant kaina). O ne atvirksciai.


karli rašė:
Kas, kas sutartyje numatyta? Gaminio savikainos skaiciavimas??? Taigi savikaina skaiciuoja, va, prasau funkcija! O KAIP skaiciuoja sutartyje nebuvo apibrezta? Tad jei skaiciuojama kitaip negu standartas - tai jau iskart iskrenta is biudzeto remu! Tai iskart bus traktuojama kaip papildomi darbai. Pasakyti 'noriu kad butu skaiciuojama taip' uzsakovas turi teise, bet diegejas neprivalo to daryti projekto remuose, jei sie pageidavimai buvo nebuvo zinomas is anksto sudarant biudzeta ir grafikus, t.y. pasirasant sutarti.

Cia velgi priklausomai nuo sutartiniu isipareigojimu. Pavizdziui, sutartyje yra punktas, kur nurodoma, jog uzsakovas realizuos visas funkcijas atitinkamai uzsakovo poreikiu. Jeigu uzsakovas sugebes motyvuotai parasyti kodel funkcijos realizacijos metodika neatitinka jo poreikiu - jis gali nutraukti sutarti, o Diegejas privalo jam grazinti visas sumas (ir uz licencija). Kazkas tipo: funkcija "gaminio savykainos skaiciavimas" neatitinka mano poreikiu del to, kad i ja itraukiama tik medziagu savykaina, o, atitinkamai apskaitos standartus, reikia itraukti....
Jei Diegejas nesutinka, kad tai yra argumentuotas atsisakymas - gincas sprendziamas teisme.

Butina pamineti, kad nei Diegejas nei Uzsakovas nera suinteresuoti nutraukti sutarti. Ir to labiau bilinietis teismuose. Diegejas suprantamai kodel, o Uzsakovas praras sugaista laika ir sugaistus projektui darbo sanaudas. Todel abi salys stengiasi isspresti klausyma, o ne nutraukti diegyma.
Taciau, padetis nera tik vienos salies rankuose.



karli rašė:
... Ir prasideda 4 metus trunkantis diegimo procesas smile

Klausimas: ar Uzsakovas is anksto pasidomejo kaip programoje realizuojamas gaminio savikainos skaiciavimas, ar tai ji tenkino? Jei netenkino - ar pries isigydamas licencijas suzinojo kiek kainuos pritempimas prie jo reikalavimu? Ir ar tai isvis imanoma?

is cia ir kyla nesusipratimai ir nepasitenkinimas.

Nu, cia nuo diegejo kvalifikacijos priklauso. O terminai buna apybrezti pries diegyma.
Taip, iki sutarties pasirasymo. Ja nustato Diegejas, remiantis savo patirtimi. Kai patirtis dydele - suprasti ko reikes Uzsakovui ir kiek jam tai kainuos nera sudetinga.


karli rašė:
O kur baigiasi smulkus ir kur prasideda stambus pakeitimas? Yra kazkur apibrezta? Ar 1 lauko idejimas i ataskaita smulkus ar stambus? O 10 kartu paprasyti ideti po nauja lauka i ataskaita? Ar nesigauna kaip tam anekdote: 'Kiek kainuoja 1 lasas sulciu?-Nieko.-Tai prilasinkite man stikline" smile

As rasiau apie T U suderinima diegymo metu pries atliekant darba (kur kokie laukai ir kaip veikia suderinama diegymo metu priesh pradedant kiekviena darba-modifikacija). Smulkus - tie, kurie nereikalauja daug sanaudu. Pagal viena, realizuota ir suderinta T.U., ju daug nebuna.



karli rašė:
velgi negalima taip vienareiksmiskai sakyti. Gal jo sumanymas ir buvo geras , bet realizacija - xrenova, t.y. norejom kaip geriau, gavosi kaip visada :D


Realizacijos budas ir yra aprasomas T.U. Jeigu realizacija hrenova - rezultatas neatitinka T.U. - kaltas diegejas, nes jis realizuoja T.U.




karli rašė:
Taip, nepriestarauju. Bet velgi - kada tai daroma? Kai diegimas vyksta, o ne pries sutarties pasirasyma. O Jus siulete viska uzfiksuoti sutartyje, t.y. toks smulkus funkcionalumas turetu buti itrauktas i sutarti, kas yra neimanoma.

Taip, priesh. Imanoma ir vykdoma. Surasomos smulkios funkcijos, o ne ju realizacijos metodikos. Funkcijos realizacijos metodika nustatoma diegymo metu, sudarant T.U.
Pvz.
Sutartyje fiksuojama funkcija - kuro panaudojimo ataskaita.
Diegymo metu sudaroma T.U. kokie tenai bus laukai, is kur imami duomenys, kokie parametrai ir pan. Suderinama su Uzsakovu - vykdoma.
Patyres diegejas dar priesh sudarant sutarti, gali gana tiksliai primesti kas mazdaug turi buti toje ataskaitoje ir kiek jam kainuos ja padaryti.


karli rašė:
Rasete dar pries prasidedant projektui? Na tuomet idomi praktika. Atstovaujame siek tiek kitokias diegimo metodikas :D


Taip, zinau smile
Beje, projektas buvo sekmingas (ir diegejo ir uzsakovo atzvilgiu), i minusa mes nenuejome, funkciju sarasas atitiko vartuotoju poreikiu, sistema dirba pagal uzsakovui suprojektuotas metodikas.
O
Oleg 519
2005-02-17 12:07 Oleg
Istriniau.

Beja, ar as toks kvailas, kad nerandu kaip, ar negalima zinuciu trinti?
O
Oleg 519
2005-02-17 12:16 Oleg 2011-09-11 03-38

Apologetas rašė: Tapkitko, Olegai, galeciau parasyti -

"as nesutinku su jusu nuomone ..." - negatyvi pradzia, nubraukianti puse naudos nuo sito sukio, is karto supriesinanti pasnekovus net nepradejus pasnekesio, siek tiek uznesanti i pasiputeliskuma "as kruciausias".


Reikia apkeisti vietomis sakinio pradzia ir pabaiga "esu pasiruoses paaukoti gybybe.....net jei nesutinku su jusu nuomone" - pozityvus sakinys, pozityviai nuteikiantis pasnekovus, o kita jautresni net sugraudinantis.


Pakeičiau.
Z
Zhuvyte 23
2005-02-21 11:43 Zhuvyte 2011-09-11 03-38

meiluten rašė: Sveiki,
Planuojame pirkti buhalterinę programą.Susipažinau su "Steku", "FVS"ir "LABBIS III" -atmečiau
Gal kas gali patarti ,kokią buhalterinę programą geriausia naudoti statybinėms įmonėms?


Ranga ir Eika pasirinko Navision ir Sonex Sistemas - nors is pradziu purkstavo, dabar labai dziaugiasi. Pereinamasis laikotarpis, kaip visad. Issikviesk gi, kad pademonstruotu, nieko nekainuoja ;)
Z
Zhuvyte 23
2005-02-21 11:51 Zhuvyte 2011-09-11 03-38

karli rašė:


Is tikruju butu idomu padiskutuoti, ka vadinti sekmingu diegimu, ir ka nesekmingu?

Sutartis pasirasyta, projektas uzbaigtas laiko ir biudzeto remuose (plius minus smile ), visi pinigai sumoketi, pretenziju diegejams kaip ir nera, t.y nera kaip prisikabinti formaliai. Bet imone nedirba su nauja programa. Na nelimpa ji jiems. Vyr.buhaltere nekencia tos programos, laiko isikibusi i sena. Cia sekmingas projektas ar ne?
Diegejas sakys kad sekmingas. Klientas sakys kad ne - pinigai ismesti i bala.


Tai, kad įmonė nedirba su nauja programa, nes buhalterė laiko įsikibusi senos - manau, ne diegėjo, o įmonės vidaus problema. Mano požiūriu, matydamas tokią problemą, įmonės vadovas turėtų derinti su diegėju, ką galima padaryti, kad Lietuvai būtų geriau. Jeigu geras diegėjas, pasiūlys sprendimą, jiems gi ne kartą su tuo teko susidurti ;) PVz., Sonex Sistemos Eurovaistinėms geriausiai besimokantiems Navision įsteigė spec.dovanėles. Labai smagu :D
K
kaka2 52
2005-02-21 11:58 kaka2
sonex sonex sonex navision navision sonex sonex navision
atrodo kad daugiau ner apie ka kalbet
as pvz su sonex gyvenime daugiau nebendrausiu
viena kart pasimokiau
O
Oleg 519
2005-02-21 12:09 Oleg
Jo, Zuvyte labai daug zino apie Sonex. Ir kur idiege ir ka kam padovanuojo. smile
Ir tik teigiami "vartotojo" atsiliepimai.

Beje, labai idomus poziuris i buhgalterio nepatenkinima. Vidaus problema. Nepriklausomai nuo aplinkybiu.
Svarbu, kad Lietuvai butu geriau.
gyvate gyvate 1445
2005-02-21 13:16 gyvate
Visiskai su kaka2 sutinku. Su sonex niekada daugiau nebebendrausim. Pilnaja to žodžio prasme iškrėtė didelę kiaulystę.
O mes įsigyjome Butenta. Dirbame nuo šių metų sausio 2d. Aptarnavimas geras, nedidelei mūsų įmonytei -prekybinė (didmeninė-mažmeninė), paslaugos..... užtenka. Nors yra ir minusų /o gal būt mums dabar tik taip atrodo nes dar pilnai jos neįsisavinome, be to vis lyginame su prieš tai turėta Ciklo programa/. Naudotis labai lengva.
Z
Zhuvyte 23
2005-03-01 09:17 Zhuvyte 2011-09-11 03-39

Oleg rašė: Jo, Zuvyte labai daug zino apie Sonex. Ir kur idiege ir ka kam padovanuojo. smile
Ir tik teigiami "vartotojo" atsiliepimai.

Beje, labai idomus poziuris i buhgalterio nepatenkinima. Vidaus problema. Nepriklausomai nuo aplinkybiu.
Svarbu, kad Lietuvai butu geriau.


nu tai jeigu neturiu ka blogo pasakyti, tai gal sugalvoti?:) visada sunku kazka pradeti naujo, bet gal as per daug nesikabineju prei smulkmenu. O sakau apie tuos, su kuriais dirbu, apie kitus nezinau, nebent ka blogo girdejau, bet apie tai gi nesakysi :)
Z
Zhuvyte 23
2005-03-01 09:19 Zhuvyte 2011-09-11 03-39

kaka2 rašė: sonex sonex sonex navision navision sonex sonex navision
atrodo kad daugiau ner apie ka kalbet
as pvz su sonex gyvenime daugiau nebendrausiu
viena kart pasimokiau


na na na? klausau pelekus istempus (kaip sakiau, geriau mokytis is svetimu klaidu :))
O
Oleg 519
2005-03-01 09:29 Oleg 2011-09-11 03-39

Zhuvyte rašė:

Oleg rašė: Jo, Zuvyte labai daug zino apie Sonex. Ir kur idiege ir ka kam padovanuojo. smile
Ir tik teigiami "vartotojo" atsiliepimai.

Beje, labai idomus poziuris i buhgalterio nepatenkinima. Vidaus problema. Nepriklausomai nuo aplinkybiu.
Svarbu, kad Lietuvai butu geriau.


nu tai jeigu neturiu ka blogo pasakyti, tai gal sugalvoti?:) visada sunku kazka pradeti naujo, bet gal as per daug nesikabineju prei smulkmenu. O sakau apie tuos, su kuriais dirbu, apie kitus nezinau, nebent ka blogo girdejau, bet apie tai gi nesakysi :)


As nesakiau, kad blogai yra tai, kad jus rasote tik gerus dalykus, ar sakiau, kad kaip vartuotojas jus esate labai gerai informuotas. Zinote ir apie Sonexo diegymus ir apie duovanas tam tikrose imonese. Galima jus tik pagirti uz toki informatyvuma.
Taip pat labai idomus yra jusu poziuris i "buhalterio nepatenkinima". Toks, tikras "vartuotojo" poziuris. Mazdaug - nepatenkinta tai pati ir kalta, o Sonex Lietuvai gerai daro.
Z
Zhuvyte 23
2005-03-01 16:22 Zhuvyte 2011-09-11 03-39

Oleg rašė:
As nesakiau, kad blogai yra tai, kad jus rasote tik gerus dalykus, ar sakiau, kad kaip vartuotojas jus esate labai gerai informuotas. Zinote ir apie Sonexo diegymus ir apie duovanas tam tikrose imonese. Galima jus tik pagirti uz toki informatyvuma.
Taip pat labai idomus yra jusu poziuris i "buhalterio nepatenkinima". Toks, tikras "vartuotojo" poziuris. Mazdaug - nepatenkinta tai pati ir kalta, o Sonex Lietuvai gerai daro.


matote, nesu susenusi prie skaitliuku pripratusi darbuotoja. Dovaneles Sonex dare musu firmai per apmokymus paskatinimui, kad lengviau mokytumemes, todel ir puikiai zinau, nes labai patiko - va apie kitus kazkodel to nesigirdi :) kodel tureciau blogai apie juos atsiliepti?:) o kadangi dar esu ir siek tiek savikritiska, tai del to pirmiausia ziuriu i tai, ko as nemoku, po to mokausi ir tobulinuosi - bet nesedziu ir neaimanuoju, kaip man dabar negerai. dirbu ketvirtus metus sioj imonej, noriu, kad jai sektusi (vel turbut nerealus darbuotjo poziuris,ka?), o su Navision musu imoneje ne tik man buhalterijoje, bet ir vadovui bei finansistams darbas kur kas palengvejo... juolab ir Navision pati pasirinkau, nieks neliepe - pries tai isbandziusi kruuuuva kitu. gal kitaip yra imonese, kuriose primeta sistema, ir aisku, sunku pasirinkti... nu bet ismoksti ir nieko :) o jus "vartuotojas" specialiai taip rasote, ar neteko susidurti su zodziu "vartotojas"?:))))
K
kaka2 52
2005-03-03 10:57 kaka2
Ok Zhuvite tarkime, kad mes patikejome jusu nesaliskumu ir gerais norais. Palauksim kol susidursi su pirmais nesklandumais ir sonexo poziuriu i juos:)
kalti liksit arba patys arba trecia salis. pvz kompai:) (apie sonexo kompiuteristus isvis patyliu)
aisku viena didziausiu bendroviu ir klaidu isvengt neimanoma.

Palinkekime jiems sekmes ir laukim liudnos zhuvytes minos:)))

PS.
Kiek sumokejot uz programa ir diegima?
V
vejune 403
2005-03-14 09:28 vejune
Pažįstu tokių "senesnio sukirpimo" (t.y.amžius virš 45m)kietų buhalterių,kurios veda buhalteriją 4-7 įmonėms.Kas įdomiausia- jos nesinaudoja jokiomis buh.programomis smile ...Gal tame yra irgi kokie privalumai?Ar jos paprasčiausiai tingi "gaišti laiką"mokytis dirbti kompiuteriu....Įdomu būtų sužinoti kitų nuomones....
A
angelka 2790
2005-03-14 10:02 angelka
Gal... įpratimas, gal nenoras kažką keisti, gal...
Nors nesuprantu tokių žmonių. Bent jau Centą tai tikrai galėtų įvaldyti smile
A
angelka 2790
2005-03-14 10:08 angelka
smile
V
vejune 403
2005-03-14 10:13 vejune
Aš mąstau-mąstau:o gal joms taip patogiau,dėl atsiskaitymų prieš mokesčius.Juk kai su programa dirbi,ateina tikrinti ir prašo:man prašyčiau tokią ataskaitą,o dabar kitokią ir t.t..O čia-ateina iš VMI tikrinti:ir prašau,rauskis po ranka rašytus šiukšlynus...Atšoka noras ką nors toliau tikrinti smile
tiga tiga 2272
2005-03-14 10:35 tiga
Aš norėčiau pagirti 'Pragmą'. Su šia programa dirbu nuo 1998m. Tuo metu tai buvo programa įkandama mūsų įmonei. Aš pati tuo metu sunkiai bendravau su kompu ir ši programa - tai tarsi ranka viską vedi. ir ką jūs galvojate , aš ne tik perpratau šią programą ,bet net padariau balansą už 1998m, nors šią programą buvau įsigijusi rugsėjo mėn. Aišku, anksčiau man labiau patiko aptarnavimas, gal kad ir jiems buvo pradžia , ir patardavo , ir apmokydavo , ir mane priimdavo net atvykusią su visu kompu ir nesijuokdavo... Aišku dabar jie išsiplėtė, papuiko, prisikviesti sunkiau, ir pajuto pinigų skonį... išpuikti visi mokame, bet va išlikti paprastais - čia yra menas . Bet visvien aš jos nekeisiu, nes pvz. mano sesuo pradėjo dirbti su EDRANA, tai baigia prakeikt ir tą dieną ir tuos , kurie pasirašė sutartį su jais. Ten kad kažką užpajamuot ar nurašyt , reikia kryžiaus kelius praeit. Taigi aš dirbu su Pragma , ir dirbsiu su ja, nes jų ir gamybos modulis mane tenkina, tik va norėčiau perprasti jų naujoves, ir jiems sakai , kad vestų užsiėmimus tokiems kaip aš, tai sakė pagalvos
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui