Dėl algalapių.......... ir šiaip tvarkos buh.apskaitoje

D
Delta1 5
2005-05-17 15:32 Delta1
Norėčiau pasitarti atrodytų tokiu elementariu klausimu. Esu dirbusi ir gamybinėje, ir didmeninėje prekybos įmonėse, ir abejose nurašomus algalapius segdavome prie išlaidų orderiukų su kasos pateisinamasiais dokumentais. Dabar pati esu įmonės savininkė ir mūsų buhalterė nurašomus algalapius sega kartu su darbo užmokesčio priskaitymo dokumentais, kartu su dokumentais sodrai. Gaunamas prekes pajamuodama, ji nespausdina pajamų orderio. Ir aplamai, dokumentai kažkokie "pliki", prie jų nėra jokių buh.dokumentų, parodančių kaip "suvaikščiojo" skaičiai. Ar busiu teisi prašydama, kad ji pateisinančius dokumentus kasoje segtų prie išlaidų orderiukų? Kad spausdintų kasos knygą? Ką iš viso ji privalo pasibaigus mėnesiui atspausdinti, o ką užtenka turėti tik kompiuteryje?
J
jurgamei 78
2005-05-17 15:41 jurgamei
Na aš sakyčiau kad viską reikia spausdinti, kai ateina tikrintojai kas kompe jiems neidomu, jie prašo atspausdintu ir pasirašytu, pajamavimo dokumentai visada turi būti atspausdinti,o algu išmokėjimo žiniaraščiai į kasos papkę.
alka alka 566
2005-05-17 15:45 alka 2011-09-11 03-43

Delta1 rašė: Norėčiau pasitarti atrodytų tokiu elementariu klausimu. Esu dirbusi ir gamybinėje, ir didmeninėje prekybos įmonėse, ir abejose nurašomus algalapius segdavome prie išlaidų orderiukų su kasos pateisinamasiais dokumentais. Dabar pati esu įmonės savininkė ir mūsų buhalterė nurašomus algalapius sega kartu su darbo užmokesčio priskaitymo dokumentais, kartu su dokumentais sodrai. Gaunamas prekes pajamuodama, ji nespausdina pajamų orderio. Ir aplamai, dokumentai kažkokie "pliki", prie jų nėra jokių buh.dokumentų, parodančių kaip "suvaikščiojo" skaičiai. Ar busiu teisi prašydama, kad ji pateisinančius dokumentus kasoje segtų prie išlaidų orderiukų? Kad spausdintų kasos knygą? Ką iš viso ji privalo pasibaigus mėnesiui atspausdinti, o ką užtenka turėti tik kompiuteryje?

Zinok jeigu jau jinai net kasos knygos nespausdina tai "ATSARGIAI" su ja .
B
Berta 64
2005-05-17 15:47 Berta
Kasa pas mus irgi plika, tik kasos pajamų ir išlaidų orderiai.Visos sąskaitos segasi atskiroje papkėje pamėnesiui, o atlyginimų išmokėjimo žiniaraščiai segasi atskiroje papkėje taip pat dėl paprasto dalyko, kad kas susiję su algomis saugosi atrodo 70 metų,arba priduodama į arcyvą, o kiti dokumentai saugosi 10 metų.
IrenaR IrenaR 2858
2005-05-17 15:55 IrenaR
Kaip supratau, apskaita kompiuterizuota, tai gali reikalauti, kad kas mėnesį būtų atspausdinta visų sąskaitų apyvarta ir likučiai, jeigu tai reikalinga. O sąskaitas ir žiniaraščius segti prie kasos ar banko nepatogu.
D
Delta1 5
2005-05-17 16:01 Delta1
Na va, padrąsinote, eisiu reikalauti tvarkos :). Man ir pačiai tokia tvarka nepatinka. Visko reikia jos klausti, kad ji teiktųsi pažiūrėti kompiuteryje, o ji amžinai užimta, susiraukus sėdi. Ir kadangi ji man tiktų į mamas, tai labai kelti balso prieš ją kažkaip ir neišeina.... Dėl jos patikimumo, tai net nežinau :) Ji pas mus į firma dirbti atėjo iš audito firmos :))))))))
K
krum 833
2005-05-17 16:12 krum
Audito firma man(asmeniškai) - mažiausias autoritetas. Po audito firmos teko taisyti ir tokis dalykus : pvz. kasoje - 3 orderiai po 500 lt, o kasos knygoje - tik 2. Ir viskas sueina, viskas čiki.
O dėl amžiaus? Mano dirikas už mane dvigubai jaunesnis, bet kas jam netinka - tuoj pat kelia klausymą ir sprendžiam. Lygiai taip pat ir aš jam aiškinu savo tiesas.
Borga Borga 799
2005-05-17 16:14 Borga
Pradėjau dirbti naujije įmonėje ir man labai patiko čia esanti tvarka: pirkimai į vieną segtuvą, pardavimai - į kitą, mėnesio gale dokumentų suvestinė (kai apskaita kompiuterizuota, tai labai nedaug laiko užima). Mokėjimo žiniaraščiai prie kasos dokumentų, kartu su kasos išlaidų orderiuku. Apmokant už prekes per kasą prie kasos išlaidų orderio prisegam tik gautą kasos čekiuką - ir kasos išlaidų orderis ne "plikas", ir pirkimo sąskaitos kasoje nesimaišo. Mėnesio gale - kasos ir banko apyvartų suvestinė. Kasos knyga griežtai - mėnesio gale atspauzdinama, jei gerai atsimenu, tai taip reikalauja ir kasos darbo organizavimo taisyklės (einu ir pati susirasiu ir pasižiūrėsiu).
Vat pajamų orderių tai nespauzdinam - labai jau daug gautųsi smile .
Aš jums pritariu, dokumentai negali būti "pliki", turi būti aišku tiek pačiai buhalterei, tiek įmonės savininkui, tiek mokesčių inspektoriui - kas ir už ką mokėta i pan. smile
Dalia29 Dalia29 12616
2005-05-17 16:17 Dalia29 2011-09-11 03-43

Delta1 rašė: Na va, padrąsinote, eisiu reikalauti tvarkos :). Man ir pačiai tokia tvarka nepatinka. Visko reikia jos klausti, kad ji teiktųsi pažiūrėti kompiuteryje, o ji amžinai užimta, susiraukus sėdi. Ir kadangi ji man tiktų į mamas, tai labai kelti balso prieš ją kažkaip ir neišeina.... Dėl jos patikimumo, tai net nežinau :) Ji pas mus į firma dirbti atėjo iš audito firmos :))))))))

O man atrodo, kad esmė tikrai ne tame , kas kur ką sega. Man asmeniškai irgi išsklaidyti po N papkių dokai nepatinka. Svarbu, kad jie būtų ir juos surast galima be ypatingų problemų. Tikrai nesvarbu kurioje vietoje tie DU žiniaraščiai randasi.
Bet vat kad tu, būdama įmonės savininkė , negali operatyviai gat informacijos, tai jau nežinau, ko gero kata pati. kažkaip... kad buhas savininkui ant galvos užsėstų....
D
Delta1 5
2005-05-17 16:38 Delta1
Nesėdi ta buhalterė man ant galvos :) Kaip sakoma, netgi šaukštus kiekviena šeimininkė gali skirtingai ir skirtingose vietose laikyti. Stengiuosi perprasti jos tvarką ir tiesiog man nepatinka ta jos tvarka. Juk pati esu buvusi buhalterė ir nesu kažkokia analfabetas buhalterijoje. Nenoriu tuščių kalbų, tiesiog noriu sudėlioti prioritetus, ko noriu aš, o ko iš tikrųjų reikia. Kad nebūtų pykčių kolektyve, bet kad būtų įvykdoma viskas kas būtina.
nieko_sau nieko_sau 3857
2005-05-17 16:50 nieko_sau
Kiekvienas buhalteris tikrai pasirenka savo sistemą, kaip jam patogiau. Man irgi nepatinka, kai savininkai ar direktorius kišasi į dokumentų segimo tvarką, ne ten reikia kreipti dėmesį-į kokią papkę susegta, o į esmę-kad būtų teisingai mokesčiai paskaičiuoti, laiku sumokėti, laiku viskas atlikta. Aš mažose įmonėse sąskaitų žiniaraščius spausdinu tik kartą per metus ir susegu visus vienoje vietoje.
O va didesnėje įmonėje, kai kuriuos spausdinu kas mėn-pirkimų ir pardavimų sąskaitų-dėl skolų bei PVM kontrolės bei kitką -pagal poreikius. Prekių pajamavimo akto irgi nespausdinu, va jei prekės būtų perduodamos į sandėlį ir jį turėtų pasirašyti atsakingas sandėlininkas-tada spausdinčiau.
Kiekvienas buhalteris, atėjęs į įmonę, kurioje jau dirbo kitas, tikrai dažnai būna nepatenkintas to kito sukurta sistema ir pasidaro taip, kaip jam patogiau.
Manau ir Jūs į tai žiūrite kitaip būtent dėl to, kad turite buhalterinių žinių. Bet tai nereiškia, kad Jūsų buhalterė tvarkosi neteisingai. Va, jei viskas apleista ir su mokesčiais problema-čia blogai.
D
DaivaJ 721
2005-05-17 16:50 DaivaJ
smile Visoms tvarkoms yra "Apskaitos politika". Kokias tvarkas nusistatysite, tą ir turėsite.
Kai tik atsirado reikalavimas "Apskaitos politikai"- ir man labai baisu ir pikta buvo. Bet dabar tik džiaugiuosi-bet kam ir bet kada galiu parodyti, kodėl darau taip ,o ne kitaip.
L
Linda6 11854
2005-05-17 16:54 Linda6
Manau, kad savininko reikalas sutvarkyti viską taip, kaip reikia jam pačiam gaunant informaciją ir viskas privaloma taip daryti, kaip jis nori.Tuo labiau, kad pati dirbote buhaltere. Tiesiog jums pačioms reikia susėsti ir nutarti, kaip patogiau jums abiems būtų dirbti. Pasibaigus mėnesiui turi būti viskas atspausdinta ir susegta- tokius reikalavimus man kelia savininkas. smile
E
Elena 936
2005-05-17 17:03 Elena
Manau, kad apskaita turi buti tvarkoma taip, kad butu patogu ir vadovams, ir buhalterijai. Kiekviena buhaltere savo imoneje zino savo vadovu reikalavimus. Kokia informacija jiems reikalinga. Ir manau nesunku prisitaikytio prie tu reikalavimu, kad informacija visada butu prieinama ir patogi naudotis vadovams.
Tiesi Tiesi 4035
2005-05-17 17:15 Tiesi
Spausdinti apskaitą mėnesiais ne visad patogu - pamėginkit paskui patys surankiot sąskaitos judėjimą per 12 vietų (per metus). Tai čia savoj, ne svetimoj buhalterijoj rankiositės smile O tikrintojai tai žiūri ne vienus metus... Kur kas patogiau įkišt atžymas, kur metų pajamos, kur sąnaudos - problemų mažėja.
...Kai moteriškė, atėjus archyvuot dokumentų, pamatė, kaip buhalterės buvo segti popieriai, ji pažaliavo... visos sąskaitos, darbo užmokesčio žiniaraščiai, avanso apyskaitos buvo prisegta prie kasos ir banko dokumentų. Visa tai jai teko atrinkt ir atskirt. Pagailėkit ir kitų, ir savo laiko, nemeskit visko į vieną krūvą - galbūt ateity patiems ir išrankiot teks. Pagaliau toks papildomas darbas ir kainuoja atitinkamai.
E
Emma 1993
2005-05-17 17:20 Emma 2011-09-11 03-43
darbo užmokesčio žiniaraščiai - PRISKAITYMO ar IŠMOKĖJIMO prisegti buvo?
Maža įmonė vargiai pridavinės į archyvą trumpo saugojimo dokumentus, manau. O didelė įmonė ir yra didelė.
Tiesi Tiesi 4035
2005-05-17 17:26 Tiesi 2011-09-11 03-43
Ten buvo daryta "optom" (t.y. vienas dokumentas) smile
Bet kaip supratau, viskas, kas liečia darbo užmokestį, privalo būt segama atskirai. Neteigiu, kad būtinai supratau teisingai.


Emma rašė: darbo užmokesčio žiniaraščiai - PRISKAITYMO ar IŠMOKĖJIMO prisegti buvo?
E
Emma 1993
2005-05-17 17:27 Emma
Žinau - Priskaitymas su parašu, turėjau ir aš tokius, bet dar spausdindavau ir atskirai - be parašų grafos:)).
Cha-cha Cha-cha 5529
2005-05-17 18:36 Cha-cha 2011-09-11 03-43

Delta1 rašė: Norėčiau pasitarti atrodytų tokiu elementariu klausimu. Esu dirbusi ir gamybinėje, ir didmeninėje prekybos įmonėse, ir abejose nurašomus algalapius segdavome prie išlaidų orderiukų su kasos pateisinamasiais dokumentais. Dabar pati esu įmonės savininkė ir mūsų buhalterė nurašomus algalapius sega kartu su darbo užmokesčio priskaitymo dokumentais, kartu su dokumentais sodrai. Gaunamas prekes pajamuodama, ji nespausdina pajamų orderio. Ir aplamai, dokumentai kažkokie "pliki", prie jų nėra jokių buh.dokumentų, parodančių kaip "suvaikščiojo" skaičiai. Ar busiu teisi prašydama, kad ji pateisinančius dokumentus kasoje segtų prie išlaidų orderiukų? Kad spausdintų kasos knygą? Ką iš viso ji privalo pasibaigus mėnesiui atspausdinti, o ką užtenka turėti tik kompiuteryje?


Delta, atleisk, bet man atrodo, kad tavo buhalterė yra teisi. Nelabai suprantu teiginio "gaunamas prekes pajamuodama, ji nespausdina pajamų orderio". Jeigu gerai supratau apie ką kalba, tai perėmiau ir aš vieną tokią buhalteriją: visos pirkimo už grynuosius pinigus sąskaitos buvo segamos prie kasos, o apmokamos per banką- prie banko dokumentų. Man tai atrodė saiubinga. Visų pirmą- iš kasos išrašomas avansas atskaitingam asmeniui prekių pirkimui- vadinasi rašom KIO. O sąskaitos manau segamos į atskirą segtuvą su avansinėm apyskaitom.
D
Delta1 5
2005-05-17 18:44 Delta1
Taip, tie darbo užmokesčio žiniaraščiai, tai kartu ir priskaitymo ir kartu išmokėjimas juose atsispindi su gavėjų parašais. Aš taip pat buhalterei gražiai bandžiau pasakyti, kad gal reikėtų dar vieną egz. atsispausdinti, o su parašai į kasą segti.
Mūsų įmonė prekybinė. Išrašomų sąskaitų kiekis- apie 800 vnt./mėn. Reikia pastoviai sekti skolas. Ir būna piktoka, kai nori gauti skolininkų sąrašą, o ji pastoviai jo negali pateikti. kartais net neaišku dėl kokių priežasčių. Dar dėl prekių pajamavimo. Man asmeniškai tie pajamų orderiai būtų gana gera informacija. Prekes gaunam ne litais. O juose aiškiai matyčiau, kiek prekė kainavo litais. Dar.... Sąskaitose prekių pavadinimai vėl gi ne lietuvių kalba. Pajamų ordery aš matyčiau kas tiksliai atvažiavo.
Trumpai drūtai- mūsų popieriuose man trūksta informacijos :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui