Kulinariniai receptai

Aradija Aradija 10364
2010-10-12 16:50 Aradija 2011-09-11 06-59

Colop rašė: aš tai mačiau kad jei maksimoje 120 ar kiek ten lipdukų surenki tai kombaina virtuvinį Philipss galima pigiau nusipirkti :)
tai užsimaniau :)))

o rozečių aš namie visur prisidariau... visur po dvigubas.... prie kompo pacioje sienoje iš karto 8 rozetes :) kad nebūtų jokių ten rpailgintuvų ir laidų ant kojų :)

padaryčiau ir Jums keletą rozečių + 2 papildomas ateičiai :) jeigu duotumėtės su savo kombainu pažaisti :)
smile smile

velnias ir negi ten dar toks pats philipsas kaip mano? gi busiu praleidus proga lipdukais pazaisti smile
va rozeciu tai reiketu bet neduosiu zaisti smile per brangiai kainavo - nieko prie jo neprileidziu viena pati zaidziu smile
va tuoj eisiu spanguoliu kapoti - reikia gerimu spanduoliniu ziemai priruosti smile
Aradija Aradija 10364
2010-10-12 16:51 Aradija
Tess jei jau iseis ta guliasine sriuba - tai ir mums recepta imeskit - gal net as susigudnysiu sriuba virti - kazkaip skamba viliojanciai guliasine sriuba - guliasa megstu tai gal ir jo sriuba patiks smile
2010-10-17 12:46 vvirginija1
Elvusia, pagal kokį receptuką jūs kepat duonelę? ar buvo įdėtas čia? kepiau tą sveikuolių duoną, kitą kart gal kitokią reikėtų pabandyti...
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-17 13:07 Elvusia 2011-09-11 06-59

vvirginija1 rašė: Elvusia, pagal kokį receptuką jūs kepat duonelę? ar buvo įdėtas čia? kepiau tą sveikuolių duoną, kitą kart gal kitokią reikėtų pabandyti...

Buvo įdėtas.
Ko gero, ir kepu tą sveikuolių. Bet, galvoju, reiktų Tigos (berods) pamėginti.
Ji kažkada labai gyrė savo duoną.
Reiktų paieškoti jos receptuko.

O aš kepu tokią:
1,3 kg Ekstra miltų (keičiu juos kvietiniais perpus su ruginiais)
1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų
1 stiklinė lukštentų saulėgrąžų (dažniausiai nededu, nes sūnus nemėgsta)
1 stiklinė avižinių dribsnių
4 valg. šaukštai cukraus
3 arb. šaukšteliai druskos
Raugas
1 litras vandens

Tik pirmą kartą laikiausi šių proporcijų.
Dabar gi, kiekvieną kartą kepu taip, kaip man šauna į galvą.
Nieko nesveriu ir nematuoju.
2010-10-17 13:19 vvirginija1 2011-09-11 06-59

Elvusia rašė:
Ko gero, ir kepu tą sveikuolių.
Taip, taip, ta pati... tik pas mane šiek tiek proporcijos mažesnės smile
Tiesa, gi išbandžiau kepti cikloninėj krosnelėj, dar niekada nieko iš miltinių nebuvau bandžiusi. Ir tiesą pasakius orkaitėje labiau patiko.. Kažkaip toj cikloninėj labai sukepė viršus, o šonai ir apačia visai be jokio apskrudimo, pažiūrėjus atrodė kad neiškepus. Bet iš tikrųjų tai iškepė smile Gal dėl to, kad ant viršutinių grotelių dėjau, bet dūra tik vėliau pagalvojau kad dar juk tą krosnelę galima paaukštinti, tai būtų viršus ne taip sukepęs smile Na, bet nieko, truputį sudrėkinau, palaikiau, tai paminkštėjo ir sugraužėm..
2010-10-17 13:22 vvirginija1 2011-09-11 06-59

Elvusia rašė:
O aš kepu tokią:
1,3 kg Ekstra miltų (keičiu juos kvietiniais perpus su ruginiais)
O ant tiek miltų, kiek maždaug raugo reikia? kiek jo pasiliekat?
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-17 13:47 Elvusia
Nu kiek aš pasilieku?
Mhhhhhhh, tokį gumulą - į saują telpa smile
Tiksliau, aš palieku tame pačiame inde. Ir laikau šaldytuve iki kito kepimo.
Ir kepu iš mažesnio kiekio. Čia tik receptūrą nurašiau :)
U
upss 1600
2010-10-21 10:45 upss
Kas dar turite moliūgų čia tikrai yra neblogų receptukų smile

gyvenimas.delfi.lt/cooking/konkursas-gardziausias...
volgadon volgadon 4395
2010-10-21 21:35 volgadon
Blynai iš bulvių ir moliūgų.
Bulvės t.b.išvirtos.Moliūgo gabaliuką supjaustė smulkiai.Virtas bulves ir moliūgą sudėjo į blenderį , dar dadėjo gabaliuką sviesto.Gavosi masė.Dadėjo 5 šaukštus miltų. Ir kepė blynelius.Skanūs ir spalva graži.
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-21 21:37 Elvusia 2011-09-11 07-00

volgadon rašė: Blynai iš bulvių ir moliūgų.
Bulvės t.b.išvirtos.Moliūgo gabaliuką supjaustė smulkiai.Virtas bulves ir moliūgą sudėjo į blenderį , dar dadėjo gabaliuką sviesto.Gavosi masė.Dadėjo 5 šaukštus miltų. Ir kepė blynelius.Skanūs ir spalva graži.

Kiaušių nedėjo?
volgadon volgadon 4395
2010-10-21 21:39 volgadon
Ne, bulvės, moliūgas ir sviestas.O gal ir dėjo, gal praleidau.Pasikvietė demonstracijai.Galėjau ir praleisti.Sviestą tai tikrai pamenu.Ryt perklausiu.
Perklausiau, dėjo.Kaip ji sako, kiaušiniais blynų nepagadinsi.
L
Loreta13 30842
2010-10-21 23:05 Loreta13
Valgiau labai skanias burokėlių salotas.
Gal kas darote ir žinote tikslesnį receptą smile
Nes ten buvo viskas "iš akies"
5 litrų puodui virti tarkuoti burokėliai.
Kažkiek žalių neprinokusių pomidorų.
Kažkiek paprikų.
Kažkiek svogūnų.
Viskas užpilama stikline aliejaus ir stikline acto.
Kažkiek druskos ir cukraus.
Laikoma apie parą.
Pakaitinama keliolika minučių ir užsukama dangteliais.
Kaip man buvo skanu... :)))
Papasakokite, jei darote...
vovere vovere 25997
2010-10-21 23:09 vovere
turėtų būti šaukštas druskos ir stiklinė cukraus, paprastai būna tokia norma
galėtų būti 2 kg burokėlių, 1 kg paprikos, 1 kg pomidorų, o svogūnų arba 0,5 kg arba irgi 1 kg, priklausomai kaip mėgstate svogūnus.
nežinau ar tokios normos, bet kai dariau panašią mišrainę tai daugmaž taip buvo smile

p.s. o iš kur kažin dabar gauti žalių pomidorų? bandyčiau padaryti turiu burokėlių smile
Aradija Aradija 10364
2010-10-21 23:33 Aradija
pas mane virtuvej ant palanges sirpsta dar 2vnt smile kiti jau prisirpo o va sitie du dar tik tik pradeda siek tiek rausveti smile galiu duoti jei pades smile
vovere vovere 25997
2010-10-21 23:50 vovere
smile smile smile
vovere vovere 25997
2010-10-22 10:19 vovere
o cukraus nereikia? nebus per rūgštu?
Elste Elste 27356
2010-10-22 12:50 Elste
IlonaD !!!!
Auu... nori pasakysiu kaip grietiniečius išsikepti (nu tokius kaip senovėje krosnyje keptus piernikus su varške viduje). Turėtų patikti ir Tau, ir Tavo bobulytei smile smile
I
IlonaD 6943
2010-10-22 12:51 IlonaD 2011-09-11 07-00

Elste rašė: IlonaD !!!!
Auu... nori pasakysiu kaip grietiniečius išsikepti (nu tokius kaip senovėje krosnyje keptus piernikus su varške viduje). Turėtų patikti ir Tau, ir Tavo bobulytei smile smile


Sakyk, džiuginsim bobulytę smile
Elste Elste 27356
2010-10-22 12:59 Elste 2011-09-11 07-00

IlonaD rašė:

Elste rašė: IlonaD !!!!
Auu... nori pasakysiu kaip grietiniečius išsikepti (nu tokius kaip senovėje krosnyje keptus piernikus su varške viduje). Turėtų patikti ir Tau, ir Tavo bobulytei smile smile


Sakyk, džiuginsim bobulytę smile


Nu tai sakau smile
ale proporcijų ti visokių nežinau ir nerašysiu. Žinai gi mane - lep, tep, tėkšt, makalai ir yra smile smile
Nu tai va sumaišai tešlą kaip paprastiems sausainiams kepti.
Nu va tokią: grietinė, kiaušiniai, cukrus, miltai. Suminkai suminkai (tik cukraus taip neperdaug, nes įdaras varškės bus saldus). Tai va minkai minkai, suminkai tą pagranduką, tada iškočioji diiiidelį blyną tokį storoką, nu sausainių storio (apie 1 cm).
Pasiruoši varškę. Į ją įmaišai kiaušinį ir kondencuoto pieno (nu kaip gi be kondencovkės smile smile ).
Tada tą varškę dedi po kokį šauktą ant to iškočioto blyno krašto ir užlenki, ir užspaudi ( nu kaip koldūnus darant). Tik tokius didesnius biski (nu toks tarpinis variantas tarp koldūno ir čebureko:)), nu maždaug per plaštaką.
Ir va tokius trikampėlius dedi į skardą (kepimo popierium išklotą ar sviestų patepta, kaip geriau) ir kepi orkaitėj kol gražiai pagelsta, paskrunda.
Vajeee, kaip skanu smile
Elste Elste 27356
2010-10-22 13:43 Elste
Nu, ar skaniai aprašiau? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui