vvirginija1 rašė: Elvusia, pagal kokį receptuką jūs kepat duonelę? ar buvo įdėtas čia? kepiau tą sveikuolių duoną, kitą kart gal kitokią reikėtų pabandyti...
Buvo įdėtas.
Ko gero, ir kepu tą sveikuolių. Bet, galvoju, reiktų Tigos (berods) pamėginti.
Ji kažkada labai gyrė savo duoną.
Reiktų paieškoti jos receptuko.
O aš kepu tokią:
1,3 kg Ekstra miltų (keičiu juos kvietiniais perpus su ruginiais)
1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų
1 stiklinė lukštentų saulėgrąžų (dažniausiai nededu, nes sūnus nemėgsta)
1 stiklinė avižinių dribsnių
4 valg. šaukštai cukraus
3 arb. šaukšteliai druskos
Raugas
1 litras vandens
Tik pirmą kartą laikiausi šių proporcijų.
Dabar gi, kiekvieną kartą kepu taip, kaip man šauna į galvą.
Nieko nesveriu ir nematuoju.