DKate rašė:
Pajuokauta sočiai. Ir karvių Lietuvoje užtenka. Ir gaunama ES parama, kad būtų stambinami gyvulininkystės ūkiai. Ir rūgpienis būna net ir labai riebus ir tikras, o ne į kefyrą panašus. Bet tuo atveju ir kaina kitokia. O sojų pieną tikra parduoda. Bet taip ir parašyra būna. Tik dėl sūrių esu nusivylusi. Geri sūriai, be visokių E, labai brangūs.
Ne visai tiesa, sveriamų kainos labai normalios, tik reikia žinoti tuos sūrius. Nepavojingi sūriuose E509 ir E160A, vengtini E160B, E251, E235, E252, blogiausias E180. Ypač tie E suaktyvėja blogaja prasme kaitinant sūrį, pvz. darant užkepėlės ar picą. Čia neturėjau omeny varškės sūrių. O lydytį sūriai nevalgomi vien dėl jų gamybos techologijos, ypač neduokit vaikams. Valgomi sūriai:
Vilkyškių pieninė-Prussia
Pienalita-Gouda 48 proc.
Žemaitijos pienas-Jovaras, Džiugas,Rūkytas medžiotojų, Dobilas
Pieno žvaigždės-Pėlėsinis Lietuviškas Brie
Brie President
Rokiškio-Rūkytas, Kietasis, Gojus
Skanaus