Kulinariniai receptai

2011-10-23 21:11 vvirginija1

Elvusia rašė:
Spauskite sultis.
Su kuo jas išspausti? juk joks naminis aparatas neatlaikys tokio kietumo, nebent ten kur spaudžia obuolių sultis, ten rimtesni agregatai smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-23 21:31 Elvusia
Mes spaudėm ten, kur spaudžia sultis.
Jo, namuose tikrai nemėginau.
Žinot, dar ką daryčiau?
Ogi, pamėginčiau kasdien išsispausti morkų ir kokį vieną svarainį į morkas. Na, jau vieną obuoliuką gal atlaikytų?
Kiek vitaminų galima vienu ėjimu susivarvinti :))
jofky jofky 3286
2011-10-24 08:09 jofky

vvirginija1 rašė:

Elvusia rašė:
Spauskite sultis.
Su kuo jas išspausti? juk joks naminis aparatas neatlaikys tokio kietumo, nebent ten kur spaudžia obuolių sultis, ten rimtesni agregatai smile



Aš nebandžiau, bet brolis sakė su naminiu apratu spaudė, nes turėjo daug svarainių o terliotis tingėjo smile Buvo paminėtas minusas to proceso, kad sultys iš pjaustytų ir užpiltų su cukrumi svarainių yra daug skanesnės nei padarytos per aparatą smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-24 21:11 Elvusia

jofky rašė:
Buvo paminėtas minusas to proceso, kad sultys iš pjaustytų ir užpiltų su cukrumi svarainių yra daug skanesnės nei padarytos per aparatą smile

Na taip jos juk rūgščios :)
jofky jofky 3286
2011-10-24 21:35 jofky

Elvusia rašė:

jofky rašė:
Buvo paminėtas minusas to proceso, kad sultys iš pjaustytų ir užpiltų su cukrumi svarainių yra daug skanesnės nei padarytos per aparatą smile

Na taip jos juk rūgščios :)


Žinom, kad rūgščios smile Tas sultys jis saldino, bet skonis sakė vistiek ne toks skanus buvo
jofky jofky 3286
2011-10-24 21:36 jofky
beatulia.blogspot.com/2010/05/nerealusis-kefyro-pyragas.html

Savaitgalį šį išbandžiau, labai skanu, vos su visa kepimo formą nesuvalgėm, visus trupinius išlaižėm smile
tiga tiga 2272
2011-10-25 10:00 tiga
Taip, Jofky, šis pyragas nerealus. Tik sekantį kartą aš dėsiu 100gr sviesto ir tikrai pakaks, nes mano dukra kepa kitokį pyragą bet su tokiu pagrindu, tai deda mažiau sviesto ir deda paprastus sausainius. Na, ta varškė iš kefyro, kažkoks stebuklas. man labai daug iškilo, vėliau truputį sumažėjo, bet vis vien išliko purumas nesvietnas
jofky jofky 3286
2011-10-25 10:10 jofky

tiga rašė:
Taip, Jofky, šis pyragas nerealus. Tik sekantį kartą aš dėsiu 100gr sviesto ir tikrai pakaks, nes mano dukra kepa kitokį pyragą bet su tokiu pagrindu, tai deda mažiau sviesto ir deda paprastus sausainius. Na, ta varškė iš kefyro, kažkoks stebuklas. man labai daug iškilo, vėliau truputį sumažėjo, bet vis vien išliko purumas nesvietnas


Aš dėjau sviesto 180 gr, bet tikrai galima ir mažiau, tik manau bus dar trapesnis pagrindas, ir man rekomenduojamas karštis 180 buvo per daug, teko sumažinti iki 160
astuleee astuleee 3445
2011-10-25 10:12 astuleee
Ir aš kepiau šį pyragą. Kažkas fantastiško smile
Aradija Aradija 10364
2011-10-25 11:28 Aradija

Elvusia rašė:
Na, ragauju tą brendinį pyragą.
Šiltas dar.
Nieko nieko, bet antrą kartą nekepsiu :)
Toks kažkoks eilinis.
Ir, turbūt, todėl, kad dėjau tirpią kavą, nėra toks rudas kaip nuotraukoje. Gal su kakava būtų geriau. Nors kava ir brendis "nesipjauna".
Net nežinau, gal kai atvės ir susistovės, skonis pasikeis.
Toks net sausokas, gal.
Ne konditerė, Elvusia, oi ne konditerė :)))

gi per daug brendžio išdžiovino pyraga smile gi kepant alkoholis tai išgaruoja smile likusia dali brendzio reikejo pilti į kava prie pyrago, o ne į pyraga smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-25 11:49 Elvusia
Taip, Aradija, taip :)
Matomai, su tuo brendžiu, ne pagal paskirtį, sugadinau reikalą.
S
Soffy 9075
2011-10-25 12:04 Soffy 2011-10-25 12-10
Gal kas darote naminį grietinėlės ar kokį kitokį likerį? Receptų yra daug internete, bet visada yra dar koks nors niuansas, kuris keičia skonį, taigi receptų nebūna per daug:).
Man labai patinka tokie likeriai-padažai? su ledais, keptais obuoliais, bet mokėti 56 Lt už butelį iš karto kaip ir gaila:), manau, tikrai galima kažką panašaus pasigaminti pačiam:).
blackgate blackgate 3815
2011-10-25 12:13 blackgate

Soffy rašė:
Gal kas darote naminį grietinėlės ar kokį kitokį likerį? Receptų yra daug internete, bet visada yra dar koks nors niuansas, kuris keičia skonį, taigi receptų nebūna per daug:).
Man labai patinka tokie likeriai-padažai? su ledais, keptais obuoliais, bet mokėti 56 Lt už butelį iš karto kaip ir gaila:), manau, tikrai galima kažką panašaus pasigaminti pačiam:).

Pasižiūrėkit, čia kažkoks yra receptas. www.jovita.lt/index.php?/201104161694/Karame...
Aš irgi tokio visai norėčiau.
M
Misumi 316
2011-10-25 12:18 Misumi
Esu dariusi "Damų likerį".
Nepamenu proporcijų, bet esmė - irisiukai (geriausia tie senoviniai dideli kieti, be jokių priedų) užpilami degtine, stiklainyje. Retkarčiai pavartome, kad geriau tirptų. Kai jau galutinai ištirpo, jei gavosi tirštokas, stiprokas, tai galima skiesti šalta kava. Skanumėlis :)
2011-10-25 12:20 vvirginija1

blackgate rašė:
Aš irgi tokio visai norėčiau.
Aha, skaniai atrodo. Aš mėgstu tuos kreminius likerius smile
S
Soffy 9075
2011-10-25 12:33 Soffy
Skaitančioms rusiškai:), kitų atsiprašau:).
http://www.povarenok.ru/recipes/show/58672/
Čia yra viso 11-12? receptų, mano pastebėjimai, dar nedariau, nes paskaičiavau, kad jei daryti su tikru airišku viskiu, kitais gerais priedais, tai gaunasi ne kažin ką pigiau nei pirktinis likeris-padažas:).
Pastebėjimai perskaičius šiuos ir dar daug kitų receptų:): naudoti sutirštintą pieną be cukraus, dėti juodą šokoladą ir tikrą kavą. Alkoholio - 250 ml, daugiau kaip ir per daug. Ir rekomenduojama išlaikyti vis tik kuo ilgiau prieš naudojant, tikiu, geriau susimaišo skoniai:).
Vieno recepto neišsirinkau, bet manau, kad rinksiuosi kažką iš tų, kur su šokoladu.
vovere vovere 25997
2011-10-25 13:03 vovere
aš darau iš karvutės saldainių, kažkada čia buvau įdėjusi receptą, gaunasi ale kreminis vanna talin
2011-10-25 13:05 vvirginija1

vovere rašė:
aš darau iš karvutės saldainių, kažkada čia buvau įdėjusi receptą, gaunasi ale kreminis vanna talin

Voveryt, jei turi įmesk receptą dar kartelį smile
vovere vovere 25997
2011-10-25 13:15 vovere
300 g saldainiu karvute

300 g vandens

saukstas vanilinio cukraus

saukstas tirpios kavos

1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi

200 g spirito arba 400 g degtines ar brendzio


paruosimas: karvute istirpinti vandneyje kaitinant, sudeti kava, kondensuota piena ir vanilina. viska uzvirti ir atausinus supilti spiritta (su spiritu tirstesnis, pilant degtine ar brendi bus skysciau)
aš visada pilu brendį bet apie 250 ml užtenka per akis, bet šiaip galima pačiam pasireguliuoti pagal skonį
blackgate blackgate 3815
2011-10-25 14:45 blackgate
Bandysiu kept tokį moliūgų keksą:
sezoninevirtuve.blogspot.com/2011/02/moliuginis-keksas-su-i...
Žiūrėsiu kas gausis, patinka tokie lengvi receptukai, kur nereikia daug terliotis.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui