Na va, išsikepiau duoną, kaip savimi didžiuojuos
Skani gavosi, net labai.
Tik vienas dalykas man nepatinka, labai jau minkšta. Pjaunasi gerai, bet ta riekė tokia labai nestabili. Mergaitės, kurios turite patirties, ką ne taip padariau???Per minkštą tešlą? Lyg ir viską pagal receptą dariau, išskyrus kad linų sėmenų nedėjau...
O receptas labai paprastas:
0,5 l raugo, 0,5 kg ruginių miltų, 0,5 kg kvietinių, 1 stiklinė 5 grūdų mišinio, 1 stiklinė cukraus, 4 šaukšteliai druskos, 1 stiklinė kviečių sėlenų, 1 l vandens, sauja kmynų. Kas dar? Na kad ir viskas. Kildinau 12 valandų. 1 val.15 minučių kepiau. Uždengiau drėgnu rankšluosčiu.
Dar priklauso stiklinė linų sėmenų ir saulėgrąžų, bet jų nedėjau, man nelabai patinka.