Kulinariniai receptai

vovere vovere 25997
2011-11-24 18:10 vovere
man tų kotletukų receptą gal galėtumėt parašyti
2011-11-24 18:14 pele-pelyte

vovere rašė:
man tų kotletukų receptą gal galėtumėt parašyti

Tinka bet kokia žuvis išdarinėta ir išimtas stuburo kaulas. Sumalu. Pakepinu morkytes tarkuotas, svogūniukus pjaustytus. Pakepintas, atvėsusias daržoves sudedu į maltą žuvį ir dar kartą permalu. Įmušu kiaušinį. Įdedu batono pamirkyto piene arba tiesig truputį džiuvėsėlių, prieskonių pagal skonį - Vegeta, žuvų prieskoniai ar kt. Formuoju nedidelius kotletukus, apvolioju džiuvėsėliuose. Iškepu aliejuje ir sudedu į puodą ar plastamsinį indą, uždarau dangčiu. Būna minkštučiai ir gardūs. Skanaus ir Jums.
2011-11-24 18:34 pele-pelyte
Maskarponės sūrio pyragas - nesudėtingas, sotus ir skanus

500 g maskarponės sūrio (2 ind.)
5 šaukštai miltų
5 kiaušiniai
100 g cukraus (skaniau rudasis cukrus)
1 pak. sausainių "Gaidelis"
100 g sviesto
40 g krakmolo (4 šaukštai)
1 pak. migdolų
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Atskirti baltymus nuo trynių, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, išplakti. Sudėti sūrį, įberti miltus, krakmolą ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus ir juos supilti į masę. Viską gerai išmaišyti.
Sutrupinti sausainius (aš juos maliau blenderiu). Užpilti ant sausainių išlydytą sviestą ir išmaišyti. Skardelę ištepti sviestu ar patiesti kepimo popieriaus.Sausainius sudėti į skardelę. Ant viršaus pilti masę ir pabarstyti sumaltais ar supjaustytais migdolų riešutais. Kepti 40 min. 170 laipsnių temp. su ventiliatoriumi. Pyragą pjaustyti ataušusį. Skanaus
klem klem 3973
2011-11-24 20:52 klem

Elvusia rašė:

Dalia29 rašė:
Mano mėgstamiausias dabar pyragas, kiekvieną savaitgalį kepu-obuolių su smėline tešla.

Jeeeeeezau, koks gardumas smile
Raitoju karštą, nes net negaliu laukti, kol pravės...
Nu gerulis gerulis, eina sau.
Aišku, aš varškės dėjau daugiau, obuolių mažiau. Bet skonis dieviškas :)
Ačiū už receptą smile


Apie kokį receptą kalbat? Gal galėtumėt pakartotinai įmesti? smile
jofky jofky 3286
2011-11-25 10:32 jofky
Mielosios buhalterės-kulinarės smile kas turit pasidalinti torto Napoleonas savo kailių išbandytu receptu smile Internete radau nemažai receptų, bet vis komentaruose rašomi įvairūs trūkūmai, tai su lakštais problemos, sunkiai kočiojami, per trapūs, nevienodai kyla, tai kremas nepavyksta pagal nurodytą reteptūrą, tai sudėtis ne pilna nurodyta ir t.t. smile Ir mano manymu vienam tortui 1 kg svieto per daug, ar aš klystu smile smile
tiga tiga 2272
2011-11-25 10:52 tiga
siūlau savo išbandytą ir labai nesudėtingai pagaminamą ir labai skanų, neriebų receptą. Jo autorius-viena iš šio forumo pagr.dalyvių. bet man atrodo ne tai svarbu, svarbiausia-kad jis visiems labai patinka Napaleono receptas.doc
Elyte Elyte 2865
2011-11-25 10:55 Elyte

jofky rašė:
Mielosios buhalterės-kulinarės smile kas turit pasidalinti torto Napoleonas savo kailių išbandytu receptu smile

Išbandžiau, skanu - tik laaabai jau sviestinis
tv.diena.lt/naujienos/kalediniu-nuo-tarpuk...
tiga tiga 2272
2011-11-25 10:56 tiga
Dabar pamačiau, kad įkėliau keletą Napoleono receptų, bet aš darau tik pagal pirmą.
jofky jofky 3286
2011-11-25 11:01 jofky

tiga rašė:
Dabar pamačiau, kad įkėliau keletą Napoleono receptų, bet aš darau tik pagal pirmą.


Va tik žadėjau klausti kuriuo iš trijų receptų rinktis smile Ačiū, bandysiu
jofky jofky 3286
2011-11-25 11:06 jofky
Kuom skiriasi konjakas, brendis ir romas (iš kulinarinės pusės) smile Turiu romo pradaryta butelį, galėčiau jį tortui panaudoti, bet kad recepte neleidžia, o man jie visi vienodi šnapsė ir tiek tik kad spalvota smile
Tininga Tininga 50021
2011-11-25 11:10 Tininga

jofky rašė:
Kuom skiriasi konjakas, brendis ir romas (iš kulinarinės pusės) smile Turiu romo pradaryta butelį, galėčiau jį tortui panaudoti, bet kad recepte neleidžia, o man jie visi vienodi šnapsė ir tiek tik kad spalvota smile

Konjakas ir brendis iš esmės niekuo nesiskiria (teoriškai turėtų skirtis pagaminimo vietovė, bet žinome, kaip su tais dalykais yra...). Tai iš vynuogių vyno pagamintas stiprusis gėrimas.

Romas - visai kitoks gėrimas. Kaip ir viskis. (Nors spalvos gali būti vienodos) smile
S
Soffy 9075
2011-11-25 11:21 Soffy 2011-11-25 11-29
Mačiau parduotuvėje šokoladą kepiniams, sudėtis nebloga, dargi geresnė nei kitų alia šokoladų, bet pigus:). 100 gr. - 1,99 Lt.
Gal esate pastebėję ir pirkę?

Ir dar. Būna parduotuvėse pirkti vaisių ir parašyta prie jų, kad purkšti visokiais chemikalais, sąžiningai perspėja:). Tik ar užtenka tokio perspėjimo, kad nenusinuodytum? Aš jų neperku, bet žiūriu kiti perka, nekreipia dėmesio į tuos užrašus.
jofky jofky 3286
2011-11-25 11:30 jofky

Soffy rašė:
Mačiau parduotuvėje šokoladą kepiniams, sudėtis nebloga, dargi geresnė nei kitų alia šokoladų, bet pigus:). 100 gr. - 1,99 Lt.
Gal esate pastebėję ir pirkę?

Ir dar. Būna parduotuvėse pirkti vaisių ir parašyta prie jų, kad purkšti visokiais chemikalais, sąžiningai perspėja:). Tik ar užtenka tokio perspėjimo, kad nenusinuodytum? Aš jų neperku, bet žiūriu kiti perka, nekreipia dėmesio į tuos užrašus.


O jame cukraus yra?
jofky jofky 3286
2011-11-25 11:32 jofky

jofky rašė:

Soffy rašė:
Mačiau parduotuvėje šokoladą kepiniams, sudėtis nebloga, dargi geresnė nei kitų alia šokoladų, bet pigus:). 100 gr. - 1,99 Lt.
Gal esate pastebėję ir pirkę?

Ir dar. Būna parduotuvėse pirkti vaisių ir parašyta prie jų, kad purkšti visokiais chemikalais, sąžiningai perspėja:). Tik ar užtenka tokio perspėjimo, kad nenusinuodytum? Aš jų neperku, bet žiūriu kiti perka, nekreipia dėmesio į tuos užrašus.


O jame cukraus yra?


Vaisiai visada ir visi purškiami, nes kitaip grybeliais įvairiais greit apaugtu ir sugestu, tik dabar pradėjo apie tai rašyti. Papraščiausiai reikia viską gerai plauti ir lupti žieves, niekur nuo to nedingsim jeigu norim visus metus maitintis šv.vaisiais ir daržovėmis
S
Soffy 9075
2011-11-25 11:43 Soffy
Cukraus šokolade yra, kakavos 40 procentų. Padėtas prie maisto prekių kepimui.

Tikiu, kad visi purškiami, bet ne prie visų rašoma tas perspėjimas. Sunkus žodis, neprisimenu kaip jis ten skamba:).
Čia nieko konmkrečiai nerašo.
www.maistogidas.lt/kada-atveztiniai-vaisiai-ir-da...
Ulita Ulita 1818
2011-11-25 11:45 Ulita

Soffy rašė:
Ir dar. Būna parduotuvėse pirkti vaisių ir parašyta prie jų, kad purkšti visokiais chemikalais, sąžiningai perspėja:). Tik ar užtenka tokio perspėjimo, kad nenusinuodytum? Aš jų neperku, bet žiūriu kiti perka, nekreipia dėmesio į tuos užrašus.

Pagal rekomendacijas visi vaisiai, kurių odelę valgysim, reikia pamirkyti soda ištirpintame vandenyje. Veliau gerai nuplovus tekančiu vandeniu.
Bent aš taip darau, kai man reikia apelsino ar citrinos žieveles.
S
Soffy 9075
2011-11-25 11:48 Soffy
Bet tame straipsnyje rašo, kad chemikalai įlenda ir į vidų, deja, ir aš linkusi tuo tikėti. Taigi, jei jau valgau tuos chemikalus bet kokiu atveju, tai gal tie, su perspėjimu, yra dar ir papildomai kenksmingi?
Aradija Aradija 10364
2011-11-25 11:49 Aradija
na nezinau kuom skirasi brendis nuo romo - bet romas man skaniau kvepia ir aš jį mieliau naudoju kepiniams smile
Tininga Tininga 50021
2011-11-25 11:51 Tininga

Soffy rašė:
Bet tame straipsnyje rašo, kad chemikalai įlenda ir į vidų, deja, ir aš linkusi tuo tikėti. Taigi, jei jau valgau tuos chemikalus bet kokiu atveju, tai gal tie, su perspėjimu, yra dar ir papildomai kenksmingi?
Nemanau... Tiesiog daugėja reikalavimų teikti kuo daugiau informacijos vartotojui.
O jei nebūtų purškiama, tai juk nė vieno vaisiaus anei daržovės žiemą nenusipirktum. Kita vertus, jei nevalgytume purkštų produktų, tai jokio žalėsio žiemą negautum, apart kopūstų ir morkų... Nu, kažkada taip ir buvo. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui