Siūlau savaitgaliui išsikepti pyragą.
Reikia:
Proporcingai paskaičiuota ant didelės kepimo skardos
konservuoti abrikosai - 1 skardinė (300 g)
sviestas arba aliejais, tepti gatavo pyragas - 10-15 g
Testas:
Sviesto - 200 g(galima naudoti ir margariną)
Kiaušiniai - 4 vnt
Cukrus - 1,5 stiklinės,
Sirupas nuo konservuotų abrikosų - 0,75-1 stiklinės
kepimo miltelių - 2 arbatinius šaukštelius
vanilinio cukraus - 1-2 arbatiniai šaukšteliai
miltų - 3 stiklinės
Nuo abrikosų nupilti sirupą į stiklinę. Abrikosus pasmulkinti.
* Vietoje konservuotų abrikosų gali naudoti konservuotų persikų arba ananasų.
Paruoškite tešlą:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais .
Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsti.
Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi .
Į iplaktus kiaušinius sudėkite ištirpintą sviestą ir maišykite iki vientisos masės.
Supilkite sirupo nuo konservuotų abrikosų, ir maišykite dar kartą.
Palaipsniui supilkite miltus, maišykite iki vientisos masės.
Masę supilkyte ant skardos ir ant paviršiaus išdėliokite abrikosus.
Kepkite pyragą esant ~ 180 ° C ~ 30 minučių temperatūrą.
Paruoštą pyragą Išimkite iš orkaitės ir paviršių patepkite aliejumi.
SKANAUS !!!!!!!!!!!!!!