Aradija rašė:
man atordo pernai Petronele kepe :) as siemet irgi meginsiu :) tik nezinau kiek jie ilgai gali stoveti? kada cia juos jau reiktu pradeti kepti nes visas procesas kiek suprantu uztruks apie 3 dienas
Užpernai kepė ir tiek prisikepė, kad soti dar iki dabar :) Jie buvo mūsų kalėdinės dovanos tais metais, prikepėm visą tuziną.
Su tešla neeksperimentavau, naudojau seną gerą medučio torto tešlos receptą. Tris dienas nereikia žaisti, jei tik vieną kepsit, tai per dieną apsisukt galima, mes kadangi daug darydavom, tai lengviau būdavo po kelis vakarus žaist. Stovėti gali visą mėnesį, kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis būna :) Nors yra viena taisyklė rekomenduojama: iškepus, reiktų dar šiltas detales sandariai uždaryt ir palaikyt per naktį, tada meduolis minkštesnis bus.
Sienų sulipinimui naudojau karamelę: išsitirpdydavau cukrų keptuvėj ir merkdavau šonus. Man skanu ir valgyt buvo su karamele, tik dirbt reikia greitai: pamerki šoną ir greit lipdai. Užtat prieš tai "prisimatuot" detales neblogai būtų, kaip stovės namukas. Sienos puošiamos dar prieš sulipdant, bet ta liukra greit išdžiūsta, nereikia ilgai laukti.