Tess rašė:
Gal kas galėtu pasidalinti vištienos kepenėlių pašteto receptuku.
Pasidalinsiu, tik be gramų, nes visko dedu iš akies.
Pirmiausia pakepinu lašinukus. Kai išsiskiria riebalai, dedu daržoves: tarkuotą didelę morką, pjaustytą svogūną, česnaką. (p.S. kažkada pamiršau lašinukus ir iškepiau ant aliejaus- efektas tas pats;) Į suminkštėjusias daržoves sudedu susmulkintas vištos kepenėles. Prieskoniai: druska, pipirai.
Šiek tiek apkepus kepenėlėms, truputėlį įpilu vandens, uždengiu ir patroškinu dar kokias 10 min. Reikia stebėti viso šio troškinio skystumą. Jei norite pašteto, kuris būtų skystesnis - reikia įpilti dar šiek tiek vandens. Žodžiu, kepenėlės neturi plaukioti, bet ir neturi sausai kepti.
Ir viskas. Pabaigai pagardinu krapais ir viską su blenderiu sumalu ir atvėsinu.
P.S. o iš Beatos knygos išskaičiau, kaip padaryti paštetą pikantiškesnį - užtenka įmesti keletą džiovintų spanguolių. Tai dabar sau atskirai ir pasidarau su spanguolėm, o šeimynai - be priedų