Kulinariniai receptai

2011-12-07 12:30 Voveruska01

Tess rašė:
Gal kas galėtu pasidalinti vištienos kepenėlių pašteto receptuku. smile

Pasidalinsiu, tik be gramų, nes visko dedu iš akies.

Pirmiausia pakepinu lašinukus. Kai išsiskiria riebalai, dedu daržoves: tarkuotą didelę morką, pjaustytą svogūną, česnaką. (p.S. kažkada pamiršau lašinukus ir iškepiau ant aliejaus- efektas tas pats;) Į suminkštėjusias daržoves sudedu susmulkintas vištos kepenėles. Prieskoniai: druska, pipirai.
Šiek tiek apkepus kepenėlėms, truputėlį įpilu vandens, uždengiu ir patroškinu dar kokias 10 min. Reikia stebėti viso šio troškinio skystumą. Jei norite pašteto, kuris būtų skystesnis - reikia įpilti dar šiek tiek vandens. Žodžiu, kepenėlės neturi plaukioti, bet ir neturi sausai kepti.
Ir viskas. Pabaigai pagardinu krapais ir viską su blenderiu sumalu ir atvėsinu.
P.S. o iš Beatos knygos išskaičiau, kaip padaryti paštetą pikantiškesnį - užtenka įmesti keletą džiovintų spanguolių. Tai dabar sau atskirai ir pasidarau su spanguolėm, o šeimynai - be priedų smile
S
Soffy 9075
2011-12-07 13:24 Soffy
Svogūną didelį ar kelis apkepu, morką taip pat, česnako nededu:). Kažkaip aš visada pamirštu česnaką, dabar reikės būtinai atsiminti :).
Būtinai dedu kelis virtus kaiušinius, priklauso nuo kepenėlių kiekio, bet dedu daug, palyginus. 0,5 kg žalių kepenėlių, tai 3 kiaušiniai tikrai. Ką duoda? Duoda tepumą su mažiau riebalų ir skonis švelnesnis. Viską malu, blenderis labai kitaip sutrina, man nepatinka tas skonis. Dedu dar kiaušinį, jei atrodo, kad paštetas dar kietokas, grietinėlės geriau vietoj vandens ir viską iš naujo pakaitinu po tų visų terlenimų:). Mikrobangėje galima, jei indas tinkamas:). Labai skanus paštetas man toks:).
Tess Tess 20234
2011-12-07 13:36 Tess
Na bandysiu penktadienį.
Ačiū.
Darysiu ir su kiaušiniu ir be. :)
Cha-cha Cha-cha 5529
2011-12-07 13:58 Cha-cha
Nu kaip toli ta Utena nuo Palangos smile
Cha-cha Cha-cha 5529
2011-12-07 13:59 Cha-cha

Petronele rašė:

Cha-cha rašė:

Petronele rašė: Ne, ne, nekočiokit plonai, neskaniai gausis... Ir apskritai, nei jūs kepkit nei varkit... Aš iškepsiu galėsit nusipirkt

Valioooooooo... Aš pirmoji eilėje 5 nameliams smile

Jedrišt vai rogės, akys ant kaktos išlipo perskaičius. Dar gerai, kad ne dykai atiduot susiruošiau smile



Petronėl, kada galiu užlėkt? smile
urtele urtele 13511
2011-12-07 14:39 urtele

Cha-cha rašė:
Nu kaip toli ta Utena
Pala, ar rankovės neatsiraito ar kaip ten smile
E
evelinux 27
2011-12-07 15:13 evelinux

jofky rašė:

evelinux rašė:

Tess rašė:
Man patinka su kiaušiniais apkepti smile
O draugas dar padažą daro: grietinė, vegeta ir česnakai. smile


po visų eko vajų kažkaip kreivai buvau pradėjus žiūrėti į visokius prieskonių mišinius, bet žiūriu pasirodė ir natur vegetos variantas. nors tokia nauda mums - vartotojai gamintojus privertė pasistengti ir natūraliau gaminti.


Dar yra gamintojams kur tobulėti, mane žiauriai erzina prieskoniai su didžiaja dalimi druskos smile Druskos aš pati moku isidėt kiek man reikia į patiekalą


tobulėti visada yra kur, bet man tai visai patogu, kai su druska prieskoniai - aš jos nedaug naudoju, tai man jos ir užtenka iš prieskonių mišinio.
o va čia labai paprastas receptukas pusryčiams ar užkandžiams:
Pakelis varškės
2 šaukštai grietinės
ir Vegeta Natur prieskoniai varškei ir kefyrui
Prancūziškas batonas
Varškę sutrinti su grietine, blenderiu. Tuomet sumaišyti su prieskoniais. Ir vuolia ant batono. Paprasta ir greita :))

Petronele Petronele 18330
2011-12-07 16:50 Petronele 2011-12-07 23-58

Cha-cha rašė: Petronėl, kada galiu užlėkt? smile

Šeštadienį lauksiu smile
O namukų pas Ramunę nenori? Jos daug gražesni. smile
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-12-07 22:17 VAIDA15
Artėja Kalėdos ,todėl draugės noriu pasiūlyti salotas kurios yra paprastos tačiau papuoš Jūsų stalą:

Šventinės mėsos salotos

Sudėtis:
virtos mėsos (galima naudoti jautiena, vištiena, virtas kumpis),
virti šampinjonai,
svogūnų (šiek tiek pakepinti keptuvėje)
žalumynai,
česnakai,
majonezas,
druska
daržovės papuošimui.

Paruošimas:

Ingredientai supjaustyti ir sumaišyti lygiomis dalimis. Pridėti pjaustytų žalumynų, truputį česnako. Išmaišyti su majonezu ir druska.
Paruoštą masę dėti į tortiliją ir suvinioti ir surišti sūrio juostele.
Pateikti patiekalą papuoštą salotų lapais, alyvuogėmis, vyšniniais pomidorais. Naudoti bet kokias salotos.
SKANAUS!!!!!!!!
2011-12-07 22:36 vvirginija1
Ar būtų apetitas valgyt tokius sausainius? smile
skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/10/baisieji-pirsteliai.html
S
Soffy 9075
2011-12-07 22:52 Soffy
Manau, kad jie skanūs:). Kiekvieną dieną tokių nekepsi, bet prie progos labai netgi įdomu :).
VAIDA15 VAIDA15 204
2011-12-07 22:55 VAIDA15

Tess rašė:
Gal kas galėtu pasidalinti vištienos kepenėlių pašteto receptuku. smile

Vištienos kepenėlių paštetas
Reikės :
Kepenėlių -700g.
Konjako- 30ml.
Pipirų
Grietinės 20%-22%-50ml.
Svieto 150g.
Druskos
Didelė galvutė svogūno
Jei kam patinka tai gali dėti ir morką.Tada ja išsivirkite.

Paruošimas:
Kepenėles kepti svieste kol parudus ,tada supilkite konjaką ir tušinkite 2-3min.Sudėkite druską ir pipirus pagal skonį.
Kitoje keptuvėje išsikepkite supjaustytą svogūno galvutę.
Kepenėles,svogūnus keptus ir morką sumalkite.Tada sudėkite grietinę ir likusį sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.Na ir viskas.
Sudedame masę į formą ir ataušiname.Paštetas paruoštas.

ram-une ram-une 369
2011-12-09 12:23 ram-une

Cha-cha rašė:
Nu kaip toli ta Utena nuo Palangos smile


smile smile
toloka...su malonumu svečiuos laukčiau...ir prie meduolių žolelių arbatos išvirčiau :D ir kokių trejų devynerių įlašinčiau :D
Petronele Petronele 18330
2011-12-09 16:56 Petronele
Man labai įdomus ir toks kalėdiškas pyragas pasirodė, darysiu šventėms. Manau IlonaD irgi norės išbandyt kažką naujo :) Piparcook su gliuntveinu.doc Piparkook.doc
Tess Tess 20234
2011-12-09 17:29 Tess
Šiemet ir man norisi Kalėdų.
Tai nusprendžiau pagaminti ir aš džiovintų vaisių pyragą.
skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/12/kaledinis-dziovintu-va...
Bei meduolius.
skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/12/cipciuko-meduoliai.html
O kaip galima padaryti spalvotą glajų, ar yra pirkti gal? smile
I
IlonaD 6943
2011-12-09 17:34 IlonaD

Petronele rašė:
Man labai įdomus ir toks kalėdiškas pyragas pasirodė, darysiu šventėms. Manau IlonaD irgi norės išbandyt kažką naujo :)



Norės :)) Meduolius tai pagal šitą receptą bandysiu.
Pasiguglinau, tai suprantu, kad glintveinas - tai tas ale kalėdinis vynas, kur papigiai prieš kalėdas būna, ar ne?
Petronele Petronele 18330
2011-12-09 17:41 Petronele

IlonaD rašė: Norės :)) Meduolius tai pagal šitą receptą bandysiu.
Pasiguglinau, tai suprantu, kad glintveinas - tai tas ale kalėdinis vynas, kur papigiai prieš kalėdas būna, ar ne?

Vakar kepiau tą tešlą, man tokie trapūs meduoliukai gavosi, gal riebalų mažiau reiktų. smile Bet skanūs.
Gliuntveinas, jo, tas papigiąja kur :)
Dalia29 Dalia29 12616
2011-12-09 18:09 Dalia29

ram-une rašė:
Kalėdų belaukiant.... :D



Va čia tai bent smile FANTASTIKA smile
Dar ir Petronėlės tik dabar pamačiau. KOKIE GRAŽŪS smile smile smile
S
Soffy 9075
2011-12-10 23:30 Soffy
Nuostabaus grožio kalėdiniai meduoliai:).
http://www.liveinternet.ru/users/bentel/post196464982/
S
Soffy 9075
2011-12-10 23:34 Soffy
Dar:).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui