zaika rašė:
ačiū už nuorodas, bet ir čia reikia tą odą nulupinėti, o po to į ją prikimšti
gal kas žinot, kas tiktų tiesiog įdėt į lydekos vidų? jau buvo mintis atėjusi nusipirkt šaldytos lydekos file ir sumalus prikišt pilvą, bet kažkaip suabejojau. gal daržovės kokios tiktų...? ot, galvos skausmas...
Kadangi lydeka yra sausa, tai ją gaminu sekančiai:
Lydeką nuvalau, išskrodžiu išimu kaulus, po to nuimu odą ir supjaustau nedideliais išilgais gabaliukais, kuriuos apibarstau prieskoniais (Salduvos "Kiniški" žuvies prieskoniai, man jie labiausiai patinka). Truputį palaikau, kad pasimarinuotų prieskoniuose po to iškepu gabaliukus.
Dedu į gilesnį indą eilėmis (žuvis, pomidorai supjaustyti griežinėliais, svogūno supjaustyto griežinėliais ir vėl žuvis, pomidorai svogūnai ir taip kol visą išdedu. Kai viską sudedu užpilu Citrinos sulčių (acto) - aliejaus padažu. Šiam padažui reikia: citrinos sulčių 4 v.šaukštus, 2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus, maltų pipirų, druskos ir cukraus pagal skonį. Jei naudosite ne citrinų sultis, o actą, tuomet jis turi būti 3 proc., o jei stipresnis tai jį reikia skiesti virintu vandeniu.
Kai užpilu šiuo padažu reikia valgyti ne iškarto, geriausiai po paros laiko, aplamai kuo ji ilgiau taip būna sudaryta tuo skaniau. Jei rytoj pasigaminsite, tai Kūčių stalui bus kaip tik tinkama.