Alina55 rašė: Vaida Genytė - „Pirmiausia karpį išdarinėti, nuskusti – galima galvą palikti arba ne. Išdarinėtą žuvį reikia užmarinuoti su majonezu, pipirais, druska, citrina, prieskoniais. Marinate žuvį reikėtų palaikyti 4 valandas. O tada valandą kepti folijoje 200 laipsnių temperatūroje. Nepaprastas skonis – labai skanu!“
Kas tiksliau parašytų marinatą gramais, šaukštais ar dar kuo... ypač, kiek druskos?
Pirmiausia, folijoje gausis žuvis "tušinta", man - tai neskanu, geriau tada į orkaitę tiesiog skardoje niekuom nepridengiant, kas liečia prieskonius - reikia skaityti pakelių sudėtį, jei ten jau yra druskos jos papildomai dėti nereikia. Aš žuviai marinatą darau taip - pusės citrinos sulčių, mėgstami pipirai (balti, juodi), išspausti porą skyltelių česnako, sojos padažo porą šaukštų vietoj druskos, karpis ir taip riebus, tad majonezo nenaudoju, čia tinka nebent lydekai
. Labai gerai gaunasi jai karpio neskusti (tą prasme nenuimi žvynų, o tik išvalyti pilvą) ištrini visą žuvį marinatu po kelių valandų tiesiai į orkaitę. Iškepus skurytė nusilupa pati.