Kulinariniai receptai

Elyte Elyte 2865
2009-12-19 16:30 Elyte 2011-09-11 06-32

Elvusia rašė: Maždaug taip...

Didelis dėkui, bandysiu... smile
L
Loreta13 30842
2009-12-19 17:14 Loreta13 2011-09-11 06-32

seimosdziaugsmas rašė: Mat aš ne Lietuvoje,
O kur taip nėra margarino smile :))
2009-12-19 17:33 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-32

Loreta13 rašė: O kur taip nėra margarino smile :))

Margarino tai yra :))
Gal ir kepimui yra, bet per vėlai gal pradėjau domėtis :(
Tingiu ieškoti po visas parduotuves :))
Tai bandysiu iš to valgomo :))
Aš blaškausi Tenerifėje smile
Petronele Petronele 18330
2009-12-19 18:58 Petronele 2011-09-11 06-32

seimosdziaugsmas rašė: Aš blaškausi Tenerifėje smile

Tai ar Tenerifėj reikia meduolinius namelius ir žąsis kept
2009-12-19 19:05 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-32

Petronele rašė:

smile smile
Va dabar kaip tik bandau tą meduoli įveikti su valgomu margarinu, o žąsis dar prieki :)))
2009-12-19 20:01 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-32
[quote=Petronele][/quote]
O kokia temperatūra turi būti , kepant tą meduoli ir kiek laiko kepa?
Elyte Elyte 2865
2009-12-19 21:21 Elyte 2011-09-11 06-32

seimosdziaugsmas rašė: Gal kas įdomaus turėtų pasiūlyti žąsies kepimui.
Kad ji butų sultinga ir minkšta :)

Parą ar dvi pamarinuoti su mėgstamais prieskoniais (galima medaus gražesnei skurelei išgauti), prikimšti obuolių ir į kepimo maišą kol gražiai apskrus. Tikrai minkšta ir sultinga.
A
Alina55 11024
2009-12-20 12:56 Alina55
Vaida Genytė - „Pirmiausia karpį išdarinėti, nuskusti – galima galvą palikti arba ne. Išdarinėtą žuvį reikia užmarinuoti su majonezu, pipirais, druska, citrina, prieskoniais. Marinate žuvį reikėtų palaikyti 4 valandas. O tada valandą kepti folijoje 200 laipsnių temperatūroje. Nepaprastas skonis – labai skanu!“
Kas tiksliau parašytų marinatą gramais, šaukštais ar dar kuo... ypač, kiek druskos? smile
L
Loreta13 30842
2009-12-20 13:12 Loreta13
Jei tepamas majonezas, tai druskos reiktų simboliškai.
Tiesiog šiek tiek pabarstykite.
Karpis paprastai būna pakankamai storulis, tai druskytė prasiskverbs giliau nei majonezas.
Tiesa...druska žuvį daro ne tokią minkštą.
Tarkime, ja sūdoma menkė, kad kepant nesubyrėtų.
L
Linda6 11854
2009-12-20 13:18 Linda6 2011-09-11 06-32

Loreta13 rašė:
Tarkime, ja sūdoma menkė, kad kepant nesubyrėtų.

Menkė subyra, kai nusiperkate jau senokai mirusią ir užšaldytą, jos akys būna baltos.Vadinasi ji tinkluose prasitabalavo apie porą parų negyva...Reikia rinktis kuo skaidresnėmis akimis, tada nesubyrės. smile
Elyte Elyte 2865
2009-12-20 13:20 Elyte 2011-09-11 06-32

Alina55 rašė: Vaida Genytė - „Pirmiausia karpį išdarinėti, nuskusti – galima galvą palikti arba ne. Išdarinėtą žuvį reikia užmarinuoti su majonezu, pipirais, druska, citrina, prieskoniais. Marinate žuvį reikėtų palaikyti 4 valandas. O tada valandą kepti folijoje 200 laipsnių temperatūroje. Nepaprastas skonis – labai skanu!“
Kas tiksliau parašytų marinatą gramais, šaukštais ar dar kuo... ypač, kiek druskos? smile

Pirmiausia, folijoje gausis žuvis "tušinta", man - tai neskanu, geriau tada į orkaitę tiesiog skardoje niekuom nepridengiant, kas liečia prieskonius - reikia skaityti pakelių sudėtį, jei ten jau yra druskos jos papildomai dėti nereikia. Aš žuviai marinatą darau taip - pusės citrinos sulčių, mėgstami pipirai (balti, juodi), išspausti porą skyltelių česnako, sojos padažo porą šaukštų vietoj druskos, karpis ir taip riebus, tad majonezo nenaudoju, čia tinka nebent lydekai smile . Labai gerai gaunasi jai karpio neskusti (tą prasme nenuimi žvynų, o tik išvalyti pilvą) ištrini visą žuvį marinatu po kelių valandų tiesiai į orkaitę. Iškepus skurytė nusilupa pati.
L
Loreta13 30842
2009-12-20 13:21 Loreta13 2011-09-11 06-32

Linda6 rašė: Reikia rinktis kuo skaidresnėmis akimis
kai atveža iš Baltijos ką tik spurdėjusią šviežutėlę, jei nepasūdau, ar šiaip prieskoniais nepabarstau, tai net apverst sunku:))
O akys...na nebent žvejų tai tikrai po žvejybos būna nelabai jau skaidrios :)))))
L
Linda6 11854
2009-12-20 13:26 Linda6
Krante tai ir aš prisijungiu, jei dar kokį lašį parbogina :)
Bet man labai patinka konservuotos negės.Va čia tai reikalas, aik sau, kaip skanu....
klem klem 3973
2009-12-20 13:51 klem 2011-09-11 06-32

Linda6 rašė: Krante tai ir aš prisijungiu, jei dar kokį lašį parbogina :)
Bet man labai patinka konservuotos negės.Va čia tai reikalas, aik sau, kaip skanu....

Neseniai draugės gimtadienyje valgiau nėges, bet, atrodo, jos buvo marinuotos
smile
Ji Urmo bazėje kažkur jas perka, ten labai retai būna, ir dar tik vienoj vietoj...
Valgiau pirmą kartą, skanu buvo. Bet kad jau kažkas superinio smile būtų...
L
Linda6 11854
2009-12-20 13:54 Linda6
Superinis yra tada, kai pats pasigamini, o ne perki parduotuvėj. smile
Be to, dėl skonio nesiginčijama.Ane?
klem klem 3973
2009-12-20 13:55 klem
Na, taip smile
Ji pati gamino, pirko šviežias berods smile
Aradija Aradija 10364
2009-12-20 20:26 Aradija
fek ir vel visi apie žuvi kalba smile eh ka padarysi ir vel ateina ta diena kai kiekvienais metais as ant dietos sedziu smile
klem klem 3973
2009-12-21 07:18 klem 2011-09-11 06-32

Aradija rašė: fek ir vel visi apie žuvi kalba smile eh ka padarysi ir vel ateina ta diena kai kiekvienais metais as ant dietos sedziu smile

Sveika, Aradija smile Gero Tau Metų Galo smile smile smile smile
Taigi riešutus gali valgyt, prisivirk raugintų kopūstų su grybais ir alyv. aliejumi ir valgyk.
Irgi pasninkas smile
Z
zaika 3663
2009-12-21 09:00 zaika
turiu užduotį - reikia skaniai ir gražiai paruošti lydeką (60 cm ilgio), bet visur randu tik receptus su odos nuėmimu ir kitom terlionėm. kadangi dar nesu pribrendusi tokiems kulinariniams šedevrams, tai gal kas galėtų paprastesnį būdą parekomenduot? gal šiaip ko nors galima prikimšt ir iškept?
astuleee astuleee 3445
2009-12-21 09:15 astuleee
Aha, man irgi labai būtų ne pro šalį toks receptas smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui